Vardagen

Inventering

Hallå världen! Vad har ni sysslat med på sistone? Själv har jag varit helt inne i en flyttdimma. Vi har begärt in offerter och med det behövt inventera två förråd för att uppskatta antal kubikmeter. Vi har sedan försökt budgetera vad vi kan lämna kvar, vad vi kan köpa med oss från Sverige för att fylla utrymmet. Hur mycket pengar vi har kvar efter allt och vilken offert vi ska gå på. Vi är inte riktigt klara med det än men vi måste nog ta ett beslut denna vecka innan lastbilarna eller containerna blir fullbokade. Jag hade ju trott att flytten skulle gå på cirka 30000 men det känns mer troligt med 45000 till 50000 vilket är lite surt.

Vi har också bestämt att vi ska åka till Sverige en månad i sommar. Vi har hyrt en sommarstuga så det var bara flygbiljetten kvar. Vi skulle kunna chansa och vänta på att Danmark öppnar upp för helst vill vi bila upp. Men vi behöver slå slag i saken och ha en plan. Dagarna rullar på ju. Så vi inventerade även flygen och tänkte använda våra tillgodobiljetter från den uteblivna påskresan. Då bokade vi med SAS och vi väntar fortfarande på alla tillgodobiljetter men ville använda dom vi har. I lördags när vi skulle boka vaknade jag med migrän och var sängliggandes nästan hela dagen så vi bokade aldrig. På söndagen var alla SAS flyg inställda så där hade vi tur. Nu har vi bokat med KLM som har flugit hela tiden och vi har i veckor (månader?) kollat så flygen både avgår och ankommer. Håller tummarna för att detta fungerar.

När vi väl hade bokat biljetterna så sa vi upp vårt hyreskontrakt i sista minuten. Vårt nya hem beräknas vara klart den 17 juli och även om vi skulle fått kontraktet förra vecka och det ännu inte kommit så chansar vi. Den lilla sommarstugan på västkusten kostar två månadshyror så vi kände att det var en ekonomisk fördel med att chansa. Speciellt eftersom vi inte riktigt vet hur huset levereras. De flesta omöblerade hyresrätter levereras helt kala så vi kanske måste köpa golv och lite färg. Först behöver vi packa upp våra saker här och ställa dom i förvaring under sommaren.

Någonstans i alla dessa beslut hade jag en tid på sjukhuset för att träffa en läkare. Som ville ta ännu mer tester så idag börjar inventeringen av mig. Ska ta urinprov under 48 timmar. Två stora bruna flaskor ska fyllas. Under tiden de inte används ska de vara i kylskåpet. Jätteäckligt om ni frågar mig och jättesvåra att kissa i. Skulle köpt engångsmuggar och hällt i istället. Imorgon kväll ska jag ta ett salivtest (den lilla tuben). Allt ska lämnas på torsdagsmorgonen och då ska jag samtidigt ta blodprov. Det är egentligen lite överkurs för den sinnesnärvaron jag har just nu. Speciellt då jag egentligen säkert borde ta ägglossningstest nu också.

Igår var jag lätt trött på allt och väldigt grinig. Då ringer min bror och berättar att jag ska bli faster igen. Det var väldigt blandade känslor. Dom är bara i vecka 5 så fortfarande väldigt nytt men ja, det svider lite att dom ”hann före” igen. Försöker hålla mig lugn, sansad och inte känna någon press och det går både bra och mindre bra. Det är lustigt för trots att jag inte har någon extrem barnlängtan så är det jobbigt att inte lyckas. Det blev lite mycket av allt igår så vi löste det genom att gå ut och äta. Det var helgdag och det var första dagen sedan mars som restaurangerna fick ha gäster. Det finns en maxgräns på 30 personer för inomhusgäster men många restauranger har fått lite extra mark att bygga uteserveringar på.

Det är inte bara restaurangerna som återgått till det vanliga utan idag ska jag tillbaks till min keramikkurs. Så, nu måste jag göra mig iordning. Vi hörs snart igen!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.