Fredagslänkar

Fredagslänkar – smink!

Igår när vi var i parken så kom en polis och bad oss lämna området för dom hade hittat en bomb eller någon form av sprängning. Vi lämnade såklart och googlade senare på kvällen. Tydligen pågår ett surinamskt gängkrig i våra hoods. Vi bor verkligen inte i några skumma hoods. Tvärtom. Tydligen var det skottlossning för några kvällar sedan också. Så märkligt hur mycket man missar om man inte tar del av lokal media.

Fredag idag och jag har helt halkat in på smink. Happy skrev att hon har en vår/sommar och höst/vinter garderob, det har jag med och min inkluderar även väskor och smink. Idag blir det ett smink fokuserat fredagssvep.

Veckans tv-tips: Glow up på BBC Three! Sminkentusiaster tävlar i olika utmaning. En av domarna är Dominic Skinner som är en av mina favorit MUAs. Tror ni förresten att utbildade sminkartister kommer finnas kvar? Jag är tveksam. Tillbaks till TVn, Glow up kanske finns på Netflix i Sverige även om den inte finns här i Holland.

Veckans köp: Sommaren är typ här. Med sommar kommer ett nytt bronzing puder eller rouge. När jag var 17 fick jag ett puder från Guerlain av min mamma och Terracotta serien har varit min trogna bronzing vän sedan dess och jag rekommenderar det till alla! Jag köper ungefär ett puder och/eller rouge per år, ibland mer om jag sminkar mig mycket. Denna sommar behöver jag fylla på med ett rouge.

Veckans Instagram: Jag följer två MUAs på Instagram. Dominic är en och den andra är Terry Barber. Älskar hans flöde!

Veckans läsning: Why Woman Wear Makeup – en superintressant artikel från Science of People om varför kvinnor sminkar sig, den mest effektiva sminkningen, olika sminkningar säger och vad män tycker det signalerar.

Veckans låt: Ingen smink koppling mer än att den har fastnat i en viss sminktokig tjejs huvud, alltså mitt!

Happy fredag!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.