Fredagslänkar

Härlig fredag och helglänkar

Helgens konsert bjuder på en massa artister!

Solen skiner, jag har lagat lunch (japp, recept kommer), Svensk Pop är på i bakgrunden och jag ska strax börja städa. Mina föräldrar lämnade Spanien igår och körde 870 km första sträckan. Min pappa fyller 75 om tre veckor men älskar att köra bil så det hade gått bra. Dom sov över i Frankrike. Vi har många familjebekanter som lämnat både Spanien, Frankrike och Portugal och alla säger samma – det är inga problem att ta sig över gränserna men packa mat och ring i förväg till hotellen. Det enda hindret vi hört om är den belgiska gränsen. Belgare har inga problem att ta sig hem men det är några holländare som inte fått köra igenom för att komma hem trots papper från relevanta myndigheter. Har också sett märken på belgiska bilar som ger dom tillåtelse att köra över. Tror att det kan vara läkare och andra med lite viktigare yrken. Om allt går som det ska så kommer mina föräldrar hit imorgon. Dom ska bo hos oss så länge vi känner oss friska. Vi har lovat hummer till middag så ska jag kolla när vi måste lägga den beställningen.

Har jag tid så ska jag ta ett möte med min man och se om vi kanske ska komma på lite alternativa sommarplaner. Hemester i Sverige har aldrig varit så hett som i år vilket märks då efterfrågan på stugor att hyra är skyhög. Det är inte tyskar, holländare eller engelsmän som vill hyra utan svenskar. Och som alla med en stuga eller önskan att hyra en stuga vet så är stuguthyrning en lukrativ bransch. Priser ligger på allt från 9000-13000 per vecka så tre veckor skenar fort iväg. Det är ingen brådska med att bestämma oss men ska vi ha en extra stuga så behöver vi boka snart.

Nu, lite fredagslänkar!

Helgens resemål: Häng med på en dag i Jerusalem. Måste ju älska teknologi ändå.

Helgens shopping: Printworks snygga paketerade spel kan man nu köpa med 20% rabatt. Det finns allt från klassiker till snygga pussel. Allt tillräckligt stiligt för att ligga framme.

Helgens serietips: Den briljanta serien Gold Digger är tipset denna helg. Det handlar om en kvinna som blir kär i en yngre man. Hon har lite vacklande självförtroende och hans förflutna är lite diffust så deras kärleksresa blir inte precis spikrak. Det dröjer några avsnitt innan man kan bestämma sig för vad man tycker om relationen.

Helgens läsningen: Jag som tycker det är en mardröm med insyn och nu bor i ett land där man gärna visar upp sitt hem från trottoaren tyckte denna artikel var intressant. Den handlar om holländare och varför insyn inte är någon biggie här.

Helgens Coronaläsning: Tycker det är kul med nya bekantskaper och Dr Fauci är en sådan. Kan inte vara lätt att vara läkare bland politiker. Speciellt inte om du är rådgivare till Trump. Tycker ändå han lyckas bra. I The New Yorkers artikel ”How Anthony Fauci Became America’s Doctor” får man ta del av Faucis karriär, HIV epidemin samt vikten av program som PEPFAR och funderingar kring alternativ till att hela tiden hitta vaccin för ett virus. En lång men bra läsning! Har man fått nog av Corona så skippa denna – även om den inte är deppig på något sätt så är politik och sjukdomar inget man behöver om man redan känner sig nere.

Helgens konsert: På lördag så slår organisationen Global Citizen till stort (megastort!) och bjuder in till One World: Together At Home. Du kan se konserten på Apple Music men tror även fler tv kanaler visar den.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.