Fredagslänkar,  Livet,  TV

Påsk 2020

Vi skulle egentligen varit i Sverige, i sommarstugan, men det är vi såklart inte. Vi skulle hängt där en vecka med min bror och hans familj men nu är vi alla hemma (även om vi bråkade en del om att åka eller inte åka). Jag saknar familjen mycket idag även fast jag är van vid att inte träffa dom så ofta. Vet inte varför men idag känns det jobbigt och ledsamt. Kanske också för att påsken i sommarstugan är speciell med äggjakt, mystid, namn och vårstädning. Min trygga plats i världen.

I Rotterdam skiner solen och jag har redan hunnit bli lite ledsen även på min garderoben. Det är försommar och idag med ingen vind så kommer det bli varmt. Temperturen har väl legat på i snitt på ungefär 22°C men vissa dagar har varit blåsigare så då känns det inte så varmt medan vindstilla dagar så känns det betydligt varmare. Vi tänkte vi skulle åka och cykla lite och se om vi kan hitta någon plats i solen där vi får plats med avstånd från andra. I Rotterdam får vi vara ute och röra oss men vi uppmuntras hålla oss till vår stadsdel och man får inte vara sällskap på fler än 3 personer. Det är såklart inte alla som håller sig till det och har inte sett polis eller andra som håller koll. I de mer drabbade städerna i landet är det strängare regler och därmed också fler kontroller på att det följs. Hursomhelst, först frukost och Eastenders – min älskade serie som jag följt typ hela livet och som nu bara visar två avsnitt i veckan istället för 4 som det brukar vara nuförtiden. Slänger in lite länkar för er som inte har möjlighet att gå ut och känner att dagarna blir långa.

Helgens glada serietips: Jag gillade starkt den engelska version av Flity Dancing och har nu sett några avsnitt av den svenska version som finns på Cmore. Serien handlar om singlar som blir matchade med en date. På deras första date ska dom dansa en dans utan att säga ett ord till varandra och sedan gå därifrån. Älskar programidén och tycker bägge länderna lyckats med den där feel good känslan men den svenska är lite mer krystad. Tycker väldigt mycket om Rennie Mirro som dansare och musikalartist. Han kanske inte är den mest naturliga programledare och om man sett den engelska känns det lite som att han bara översatt eller om dom bara är väldigt lika? Trots det så är det en serie som lämnar en med ett leende.

Helgens äventyrsserie: En gammal rackare men har ni inte sett Expedition så se den! Ett gäng helt olika svenska kändisar ger sig ut på en bergsbestigning. Vissa kanske lite mer förbereda än andra men ingen är immun mot effekterna av hög höjd. En märklig kombination av människor och kanske inte många favoriter men man hejar på alla.

Helgens shopping: Fantastiska Pica Picas gör underbara diadem som leveras i dina dustbags. Just nu får du 15% rabatt på allt med koden EASTER

Helgens pod: Jo men ge Sh**ged Married Annoyed en chans. En pod om livet typ. Och glöm inte följa Rosie på Instagram.

Helgens recept: PB+J Chocolate Chip Cookie Skillet. Jag säger inte mer än så. Glad påsk!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.