Svensk i Rotterdam,  Vardagen

Oro och glädje

Vilken helg. Under helgen som gått har många direktiv i både Holland och Spanien, där mina föräldrar är, ändrats. Jag har tillägnat en hel del tid åt att vara orolig för dom. Först var det för att dom inte förstod allvaret och sedan för att dom inte har någon som kan hjälpa dom. Jag ringer varje dag och checkar in. Jag får bara försöka att inte stressa upp mig och att vi får ta en dag i taget. Jag är också orolig för min bror som jobbar i hotellbranschen och där rummen gapar tomma. Och så är jag ledsen att mina vänner som skulle kommit och hälsat på förmodligen inte kan komma.

Det har inte bara varit oro. Jag var hos frisören i fredags och hon tyckte jag hade fint hår och fortfarande en hel del hår. Det var skönt att höra. Hon berättade också att hon egentligen var fullbokad men efter att regeringen uppmuntrat till att hålla sig hemma så hade hon bara mig och en annan inbokad, alla andra hade avbokat. De nya direktiven märktes även i mataffären där många hyllor var tomma. Köpte lite bröd och yoghurt och åkte hem. Vi bestämde oss för att åka till mataffären tidigt på lördagen istället. Det var bättre. Vi gjorde vår vanlig veckohandling men köpte även lite pasta och tomatsås, i fall det är så att vi inte kan gå ut några dagar.

På kvällen hade Icey bokat bord på en restaurang i våra hoods. Typ en 10 minuters promenad hemifrån. Vi diskuterade fram och tillbaks huruvida vi skulle gå. Mitt Instgramflöde svämmade över med uppmaningar från restauranger att inte svika dom. Vi kunde ha beställt och hämtat men resonerade som så att vi hoppades dom som är sjuka stannar hemma och dom som är i riskgrupper likaså. Tyvärr är det väl just det som är problemet, att det finns så många som tidigt bröt den tilltron. Vi gick ut i alla fall och hade en helt underbar dejtkväll. Vi gick till och med in i vår lokala pub på vägen hem. Den är alltid knökfull men var ganska tom denna lördag. Och precis när jag skulle göra mig i ordning så kom min klänning från H&M. Perfekt timing och en underbar klänning!

Igår eftermiddag så ändrade Holland direktiven och nu är barer och restauranger stängda. Notera att till och med sexklubbarna måste stänga. Kvällen avslutades dock med glada nyheter, vi fick ett av husen som vi ansökt om att hyra. Vi sökte alla olika sorters boständer och hoppades kanske på en av de större lägenheterna för att spara lite pengar men ni fick vi ett parhus. Vi vet fortfarande inte när det ska vara klart men vi håller tummarna för att det är senast i augusti.

En helg med mycket varianation och känslor. Nu är det måndag och ja, vad ska man säga. Glad att Cmore tagit i Keeping Up With The Kardashians haha.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.