Inredning

På önskelistan: Ostindiska svart

Det har tagit ett tag. Jag har låtit det ta ett tag. Jag har länge varit på jakt efter ett finporslin att börja samla på. Svenskt porslin ligger mig varmt om hjärtat och närmst hjärtat finns Ostindia och dess moderna variant Ostindia Floris. Det är det porslinet jag växt upp med på högtider. Mina föräldrar älskade att ha middagar och brukade duka med linneduk och servetter, silverbestick och fina ljusstakar. Silverbesticken blev stulna vid ett inbrott i Belgien tyvärr men annars hade jag tagit dom nu. Deras förkärlek till middag och fina dukningar har jag ärvt. Frågar man mina barndomskompisar så har mina middagar alltid varit anpassad för en betydligt äldre målgrupp. Nu när vi letar hus så är middagsutrymme något vi tittar lite extra efter. För jag har verkligen saknat att ha utrymme för bjudningar. Jag tycker förresten inte att finporslinet ska stå och vänta på en helgbjudning. Ibland kanske man vill duka lite extra fint till brunchen. Då gör man det!

Jag gillar att duka i svart och grått. Det är lite roligare än vitt men ger fortfarande massa utrymme för att addera färger på bordet. Så det är väl ingen jätte överrraskning att jag nu efter flera månader landad i att Ostindia svart är vårt porslin. Man skulle kunna tro att jag blev jublande glad när det först kom men icke. Kanske just för att det blåa betyder så mycket för mig. Nu har jag klämt, känt, sett på massa inspiration och bestämt mig för att detta ska åka upp på önskelistan. Passar dessutom vårt svarta Swedish Grace porslin.

0

3 kommentarer

  • natalia

   Tog lång tid innan jag gillade den mycket! Den saknar på något sätt det där speciella som den blåa servisen har. Den svarta servisen tycker jag lyfter sig av resterande dukning.

   0
 • Alex

  Jag är inte såld på den svarta men jag ser verkligen framemot att se dina dukningar med den. Du är så kreativ att du säkert får mig på nya tankar

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.