Skönhet

Sminktips: CC cream från IT Cosmetics

Inför resan till Sydafrika så kikade jag på att hitta en annan typ av foundation. En lättare liten sak.Det finns ju en hel drös med liknande produkter; från foundation till bb freak och allt däremellan. Jag visste från början vilken jag ville testa men ägnade ändå lite tid åt att läsa på om skillnaderna. Trots att jag älskar smink så lär jag mig något nytt hela tiden tycker jag.

Foundation är den mest täckande av baserna och kommer alltid i flera nyanser. En CC cream är lite mer som en foundation men inte lika tung och hjälper att täcka över färgskillnader som rodnader till exempel. Typiskt för en cc cream är att den inte kommer i lika många nyanser som en foundation. Sedan finns det också BB cream som hjälper mot att täcka över blemmor samtidigt som den har vårdande egenskaper. Precis som en CC cream kommer den inte i många olika nyanser. Det minst täckande är en färgad dagkräm.

Jag är ett stort Mac fan och 99% av allt mitt smink kommet därifrån men nu ville jag testa den berömde Your Skin But Better CC Cream från IT Cosmetics. Dom har tre olika sorter av CC cream men jag valde originalet. Jag var lite inne på att den den för oljig hy men läste att den inte höll så bra. Hela anledningen till att jag ville testa en CC cream var för att jag ville ha något lättare än en foundation men som ändå skulle klara värme.

Krämen är helt underbar och förvånansvärt täckande. Den ger en svalkande effekt när man tar på den och luktar lite mint kanske. Något fräscht är det i alla fall. Jag gör som proffset tipsade om och börjar i det området jag vill täcka mest och jobbar mig utåt. Men det allra bästa är kanske ändå borsten som jag köpte. Använder vanligtvis en Beauty Blender men sminkösen som hjälpte mig välja vilken nyans jag skulle ha använde en borste som var så gudomlig att jag var tvungen att köpa den.

Jag tror att IT Cosmetics säljs exklusivt hos Kicks i Sverige så om du är en cc cream typ så kika in där och testa för den är så fantastisk som alla säger. Kanske inte att den håller en hela dag men det går ju att fixa till. Det som är riktigt coolt med detta märke är att deras bilder inte är retuscherade. Resultaten är helt ärliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.