Egentligen borde Icey och jag typ skjuta varandra med tanke på hur mycket tid vi är tillsammans. Istället ser vi till att utnyttja olikheterna til max. Det går faktiskt bra och vi är nog det där irriterande paret som alla tycker är jobbiga för att vi är lite söta.

Mina morgonar börjar inte med fruksot på sängen. Jag skulle alltid äta frukost i sängen om jag fick välja eftersom jag älskar att hänga i sängen. På helgerna äter vi “frukost” (brunch) ihop och pratar men i lördags var ett undertag då det var så kallt i sommarhuset och kläderna var i tvätten. På vardagarna går väckarklockan på Sonosen igång vid 06:50 och spelar avslappnande cakna upp musik. Vid 07:00 ringer Iceys klocka och han går upp och duschar. Jag duschar alltid på kvällen och älskar att snooza. Det skulle aldrig falla mig in att bara gå upp från sängen. När han är klar vid 07:12 så ligger jag kvar i 3 minuter. Han är gillar tidmarginaler, jag gillar stress och tidsoptimism. Så han fixar frukost och lunch åt oss och packar ned det under tiden jag gör mig i ordning. Egentligen skulle det räcka att jag gick upp 07:20 men jag går upp 07:15 för att han inte ska dö av stress. Att vi gå om varandra lite innebär också att vi inte irriterar oss på varandra på morgonen när ingen av oss gillar människor. 07:41 så stänger och låser vi dörren för att åka till station. Då har vi också en minuts marginal, en kompriss. 07:45 går tåget.

Ingen av oss är några strålande morgonmänniskor men jag är ju utan tveckan den som sjunger eller dansar lite på tåget. Ibland ler han lite och ibland skäms han ihjäl. Jag håller fast vid att får man feeling så får man. Beroende på humör så pratar vi, sover eller surfar på våra mobiler.

När vi kommer fram till centralen så måste jag gå av medan Icey kan stanna kvar på tåget då han åker längre bort. Så vi ger varandra en hejdå puss, säger att vi ses i eftermiddag och sedan går jag av. Innan jag lämnar platformen så vinkar vi alltid till varandra. Det är lite cringe som kidsen som säger men jag älskar det.

Att vi hjälps åt att vakna och vara på bra humör gör hela min dag så mycket bättre.