Jag läste att SVT ska visa dokumentärern surviving R. Kelly. Första avsnittet visas idag. Jag har sett dokumentärens alla 6 delar och tycker att det är bland det vidrigaste jag sett. Den är obehaglig men också gripande så man kan inte riktigt sluta se.

Jag försöker alltid ta dessa dokumentärer om kändisar med en nya salt men det är svårt här. Bevisen och uttalanden mot R. Kelly är så många och så övertygande att det är svårt att tro något annat än att han är en pedofil med ett sexmissbruk.

Det är helt obegripligt att han aldrig blivit fälld, att han fortfarande är fri och att den psykologiska terrorn verkar fortsätta.

Ska man se den? Vet inte. Den är obheaglig som sagt men ibland måste man ju se obehagliga saker också. Men det är så utdraget att det till slut känns som resigören gottar sig i offerens missöden.