En lördag bestämde vi oss för att bruncha inne i Oslo. Helt galet men då hade vi varit här i över en månad men inte varit inne i Oslo tillsammans en enda dag. Jag hade hittat Melt Grilled Cheese på Instagram och eftersom vi bägge älskar ost så kändes det som en givit val. Varma mackor är ju dessutom bland det bästa som finns.

Vi kom dit hungriga och mötes av en trevlig svensk kille. Det fanns en massa varma ostmackor med surdegsbröd att välja mellan. Killen rekommenderade svampmackan med gräddig svamp och som den svampälskare jag är tog jag den. Den som säljer bäst är Korean Pork men jag har åter igen tappat lusten för kött. Icey som den ägg-och-bacon-älskaren han är valde såklart en ostmacka med hackad ägg och bacon i. När jag frågade om man skulle ta en hel eller en halv så sa killen bakom disken att en halv med pommes brukar vara bra. Icey som dock var jäääättehungrig ville prompt ha en hel. Jag beställde parmesan pommes med tryffelmayo och Icey beställde Dirty Fries pommes.

Både mackorna innehöll mycket ost. Något som blev väldigt tydligt vid tredje tugget. Då insåg Icey att han kanske inte var jäääättehungrig. Min smakade inte så himla mycket mer än svamp, aromat och ost. Tryffelsmaken som skulle finnas i mackan tyckte jag inte alls man kände. Kanske att det saknade det där lilla extra. Mina pommes var däremot riktigt goda. Inte wow men väldigt goda. Iceys macka smakade jag inte på men enligt honom själv var den väldigt god men en hel var lite mycket. Hans Dirty Fries med ostsås var riktigt goda tyckte jag.

Jag gillade stället som är avskalat, avslappnat och perfekt för en brunch. De har också en grym öl-lista för dom som gillar sådant. Jag tycker det är kul med ställen som fokuserar på en huvudingrediens och jag kommer gärna tillbaks för att testa fler grillade ostmackor. Det är inte väldigt stort så vill man vara 100% säker på att få bord så ska man nog ringa och reservera.

* * * * *

Melt Grilled Cheese
Betyg: 6/10
Adress: Waldemar Thranes gate 8, 0171 Oslo
Hemsida: www.meltgrilledcheese.no