Sverige,  Vardagen

Sommarplågor

De senaste dagarna har ägnats åt intensivt städ, rens, fix och tjafs. Att öppna upp en sommarstuga ur dvalan är inte alltid det roligaste. Det är vägarbete, dammsugning, dammande, tvättande i massor och lite moppning. Man blir ganska trött på det. Att då dela en sommarstuga med en familj som inte alls har samma prioritet brukar allt som oftast resultera i friktion. Det är samma sak varje år, vid öppning och städning. Jag tycker det är orättvists att jag tar så mycket mer av ansvar för huset än vad min bror som äger hälften gör. Jag vet att detta är en vanlig konflikt bland syskon men vet faktiskt inte hur andra löser det. Men i år blev jag riktigt arg. Och det slutade i vanlig ordning med att jag blev ledsen, mer om det när känslorna lagt sig lite.

Annars svär jag en del över mygg, fästingar och huggormar. Hade glömt bort att dom hör sommaren till. Tänkte inte heller på att min isländska pojkvän inte är bekant med något av ovanstående. När jag lite förtvivlat ropade på min mamma när jag upptäckte att en fästing satt fast i min arm så förstod han inte grejen. Extra mycket av en grej för någon som haft hjärninflammation. Han har sedan dess googlat och är lite skeptisk till svensk sommar. Myggen gör det inte bättre. Igår efter jag skickat en bild på en arg huggorm som var på vid huset så skrev han att han skulle flytta tillbaks till island. Och att det kanske inte finns sommar där men det finns definitivt inga ormar (eller fästingar eller mygg) haha. Welcome to Sweden!

0

En kommentar

  • happy

    Hihi jag har ju bott i Sverige massor av somrar och har aldrig stött på en huggorm, aldrig haft en fästing – men myggen älskar mig ju, så jag har ju en addiction på argentinska myggmedel!

    0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.