Tjejsnack by Natalia

En del av Girlytalk

Ett års cyklande

Igår hade när jag lade in min temperatur i min Natural Cycles (NC) app så kom det upp ett meddelande att jag nu använt NC i ett år. Ett år! Hjälp, vad fort det gick tänkte jag och sedan tänkte jag att det är lite absurt, surrealistiskt att jag i ett år tagit tempen varje morgon. Det var två månader då jag inte tog tempen, de två månaderna efter aborten.

Jo, för så är det ju, jag blev gravid. Men det är på inget sätt på grund av att NC inte funkat för oss. Tvärtom. Enligt appen var det en väldigt röd dag när vi hade sex. Det var vi båda införstådda med. Vad vi inte räknade med och en stor grund till beslutet var att det skulle gå så lätt. Därför tog vi det beslutet som vi tog.

Visst har jag tyckt att det varit lite omständigt, speciellt när jag rest, men överlag så tycker jag att det fungerar bra. Detta trots att jag ofta har sovproblem och sover väldigt lätt och småvaknar lite då och då. Framförallt har det fungerat trots att jag har väldigt oregelbundna morgonrutiner och tider. Nu känner appen mig så väl att är det något avvikande så säger den ifrån. Och visst, vissa morgnar har det inte blivit bra men jag har ändå mätt och lätt in som avvikande temp. Jag tror att det är lite av anledning till att det inte känns så omständigt. Det gäller att komma i en rutin. Att mätta även om man är sjuk, sovit för mycket eller lite eller vad det än nu kan vara. Mätt och lägg in som avvikande istället för att inte mätta alls. Ibland har jag kommit ur rutinen och då brukar vi hjälpas åt. Icey brukar väcka mig när han vaknar och säga åt mig att ta tempen. Eftersom jag verkligen inte är en morgonmänniska så brukar jag ofta somna om efter jag tagit tempen så vanligtvis lägger jag inte tempen förrän jag går och lägger mig på kvällen. Vissa tycker termometern låter väldigt högt men jag som ibland somnar till medan jag tar tempen tycker inte alls den låter speciellt högt.

Jag måste säga att jag är nöjd men Natural Cycles. För mig, för oss, har det fungerat. Visst, det är några dagar då man behöver använda extra skydd men ju bättre man mäter desto färre röda dagar får man. Under de röda dagarna så använder vi ofta kondom. Vi har hittat nya favoriter som är bättre än de jag tipsade om sist. True Feeling från RFSU är definitivt snäppet bättre, tycker vi både.

SaveSave

2 kommentarer

 1. Är glad att det funkar för dig och Icey. T är skeptisk. Mycket skeptisk och han litar inte på det. Han har läst två vetenskapliga artiklar om NC och han är inte övertygad. Förklarade så sent som idag att jag har extremt regelbundna cykler, de sex(ish) dagarna per cykel vi inte kan ha oskyddat sex och att den hittills inte kunnat finna mina ägglossningar. Tror ändå inte han är övertygad, litar mer på hormoner….

  • natalia

   26 februari, 2018 at 02:11

   Det verkar splittra många. Viss vetenskap säger blä medan andra säger att det funkar. Jag har som sagt använt det i ett år och det enda jag kan säga är att jag ser ett mönster i temperaturen under 9 cyklar. Om det är slump eller vetenskap ska jag låta vara osagt men för mig funkar det och Icey litar i alla fall på att i alla fall ungefär har koll på ägglossningen och gröna dagar. Och jag är väldigt bestämd på att jag inte vill äta hormoner. Idag var ägglossningstestet positivt, det tog ett tag.

   Du känns annars som den perfekt NC kandidaten med dina rutiner 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.