Gravidtankar

Beslutet

Vi har tagit ett beslut. Vi försöker varje dag landa i det och känna efter. Jag är inte riktigt där att jag vill skriva vad vi beslutat för jag vill hålla dörren öppen.

Det finns så mycket vi tagit med i beräkningen och så mycket vi valt att inte ta med. Saker som att vi inte känner oss redo för barn eller att timingen inte är den bästa har vi valt att helt ignorera. För jag kommer aldrig känna mig redo och en fantastisk bra timing tror vi inte finns. Logistiken kring att vi bor i olika länder och att flyg är det enda transportsättet mellan länderna har vi inte heller tänkt så mycket på mer än konstaterat att det inte är optimalt. Men vad är optimalt egentligen. Något rätt eller fel finns inte här. Inget känns rätt och allt känns fel typ. Det är inget lätt beslut. Det vi har tänkt mycket på är medicin och mina värden, stressen som kommer med logistiken och hur vi skulle hantera det och hur vi bägge känner för att vara ifrån varandra när en av oss (jag) mår väldigt illa. Det här med att vara gravid är inte min grej. Illamående är jobbigt och påminner om när jag hade hjärnhinneinflammation. Kroppen känns obekväm och sömn är svårt. Det gör att jag kan känna att nu har vi ändå tagit oss igenom dessa veckor, låt oss gå hela vägen. Jag läser hur Almenäs var stencool under sin andra graviditet och mycket riktigt konstaterar att man inte kan planera allt. Jag läser också mardrömsberättelser om abort och känner att nej, jag kan inte.

Man kan såklart fråga varför vi inte skyddade oss om vi inte var säkra på att vi ville ha barn. Vi vill ha barn så det är inte det. Vi räknade inte alls med att det skulle gå bara sådär. Det enda man läser om är hur svårt det är att bli gravid ju äldre man är och 35 är gammalt tydligen (även om jag känner noll stress). Man får såklart döma oss för vi dömmer oss själva ganska bra också. Samtidigt som vi försöker vara snälla mot oss själva och varandra. Under helgen växlade det rejält i hur vi vill göra. Igår bestämde vi oss för att bestämma oss. Ett tuff beslut. Inte alls enkelt. Inte ett sådant där beslut där man skriver en pro och con lista. Och inte ett som känns mer rätt än det andra.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.