Förhållanden,  Mens

Natural Cycles: en uppdatering

Första månaden med NC
Juli månad med fem månader med NC.
 

Jag började använda Natural Cycles i slutet februari. I början tyckte jag det var lite meckigt men i efterhand så var jag bara ovan. Nu har jag gjort det ett par månader och jag tycker att för det mesta så funkar det riktigt bra.
Oftast vaknar jag av mig själv mellan kl 6-7 men har ändå för att ge mig själv lite marginal satt min temp tid (den tiden då jag tar tempen) till klockan 7 så jag mäter någon gång mellan 6-9. Det funkar bra för mig. Jag mäter alltid även när jag sovit för mycket/lite eller är sjuk men fyller då i att det är en avvikande temperatur. Någon gång har jag också vaknat mitt i natten vid 3 och tagit tempen men så har jag kollat tiden på mobilen, somnat om och tagit tempen igen när jag vaknat på riktigt. Eftersom jag sällan går upp kl 6 så mäter jag och somnar om. Hittills har jag aldrig fyllt i tempen i samband med att jag tagit den. Termometern från Natural Cycles sparar som tur är värdet och jag lägger till det senare på dagen. Jag fyller också i händelser som sex och jag har även börjat fylla i migrän eftersom jag misstänker att jag har fått hormonellmigrän då det nästan alltid inträffar vid samma tidpunkt på månaden. Trots att jag inte alltid sover så bra så är mina värden relativt regelbunda. Någon enstaka gång har jag också vaknat, gått på toa och sedan mätt och det är i stort sett samma temperatur som vanligt. Hade det avvikt mycket så hade jag markerat det som avvikande. Det har varit som jobbigast när jag rest. Dels att komma ihåg att ta med termometern, lägga upp den på nattygsbordet, packa ner den, lägga upp den. Den har glömts ibland och ibland har den legat kvar i väskan på morgonen. Allt som egentligen spökar till rutiner (även oregelbundna rutiner) ställer till det även om jag blivit bättre. Jag äter även Levaxin och Liotyronin och om jag slarvar med det i mer än tre dagar så påverkar det min temperatur.

Det tog nästan tre månaderna innan mina månader blev lite mindre röda. Först i juli nådde jag en månad med 40% gröna dagar. Då Mr Icey och jag bara har sett 3-4 dagar per månad har det inte varit så värst jobbigt eller omständigt. Nu har vi lite mer än två veckor som är röda. Det är cirka 7 dagar före och efter ägglossning. Denna månad ska jag också göra mitt första ägglossningstest för att fylla i i appen som därmed får ännu bättre koll och jag kan få fler gröna dagar. Ägglossningstest känns för övrigt väldigt vuxet.

Natural Cycles erbjuder två olika inställningar, en för att undvika graviditet och en för att planera en graviditet. Vi har fortfarande undvika gravidet inställt. Vi är inte riktigt där där vi försöker få barn men ibland är vi medvetet mindre försiktiga och har man sex lite för ofta på röda dagar så säger appen snällt ifrån och frågar om man vill byta till inställning. Vid den andra inställningen har man gröna, orangea och röda dagar så man verkligen kan se när det är som störst chans att bli gravid.

Nu när Natural Cycles är en naturlig del av mitt liv så rekommenderar jag den varmt. Ge det fyra månader bara så man kommer in i mäta rutinen. Ge int upp efter en vecka eller ens månad. Det är omständigt i början så som alla förändringar men det blir smidigt. Lovar!

0

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.