Tjejsnack by Natalia

En del av Girlytalk

Svarta veckan

Inget får mig att återuppstå från en däckad tillvaro så fort som rabatter. Jag älskar att fynda! Så ja, jag gillar att man nu förtiden kan göra Black Friday fynd även i Sverige. Perfekt inför julen dessutom. Många webbutiker kör dessutom med småkampanjer hela vecka. Här kommer några av mina favoriter.

Bagaren & Kocken så kör de en massa kampanjer under veckan. Det är riktigt bra kampanjer och det finns möjlighet att fynda allt ifrån mixers, skärbrädor och Global knivar till tallrikar, glas och bestick. De har dessutom alltid väldigt fin service och supersnabb leverans.

Nelly gör också en kampanj varje dag och man kan få rösta på morgondagens kampanj också. Här finns det ju stor chans till att fynda!

Granit och Lagerhaus har bägge sagt att de ska köra kampanjer så det ska bli spännande och se vad det kan bli. Förra året hittade jag jättefina fynd på Plantagen och jag passade på att köpa en årsförbrukning av hårprodukter hos Lernberg Stafsing.  Fina Olsson & Gerthel skänker 10% av intäkterna på fredag till att plantera träd, green is the new black.

När kroppen säger stop

Min förkylning blev inte bättre. Och jag vägrade lyssna. Körde på som vanligt. Bockade av julpynt, planering av glögg fika, konferenser, packning, middag med Iceys kollegor och grubblade beslut. Det har slutat i fysisk reaktion som är en superförkylning, migrän och nackont. Allt i ett. Jag har inget annat val än att vila för varje kraftansträngning och hjärnaktivitet gör ont. Så idag pausar jag livet lite. Har tittat ikapp Kockarna kamp (hur cool är var inte Tareq), fixat inbjudningskort, guidat Icey runt IKEA på Island, knaprat diverse piller, stalkat mitt ex ex som inte alls var lika kul som förr (en dokusåpa utan drama nu förtiden), funderat på om mitt ex är sjuk och så har jag börjat kladda i min nya fina kalender som jag fick i present i Amsterdam.  Nästa års mål är att ta det betydligt lugnare. Så egentligen är det kanske en tom kalender jag skiktar på men jag inser att jag nog också ska boka in lugnet.

Just nu

Helt slut. Förkyld. Trött. Stressad (öhh, det är jul snart?). Matt. Färskt myntate och getostmacka. Och utomlands är jag. Var i Amsterdam en vecka och nu är jag i Rotterdam. Icey jobbar och jag försöker komma ikapp, knyta ihop säcken och julshoppar. Icey gav mig sitt kreditkort imorse och sådant hanterar inte jag. Jag får fullständig prestationsångest. Det är sen gammalt. Det var likadant när jag var ung och fick för mycket pengar av mina föräldrar, då kunde jag inte köpa något. Trycket på att presentera blir för stort. Galet för jag är vanligtvis utomordentligt enastående på att presentera under press. Kanske är det just det. Pressen är för låg och friheten för stor.

Snart ger jag upp och beger mig till hotellet. Tänker att nu när jag är sjuk ska jag komma ikapp med bloggandet.

Guilty pleasure på Dplay

Igår kväll var det inte läge för något som krävde mycket hjärnaktivitet. Så tv-tittande var högt upp på listan. Helst vill jag kolla på mina favoritserier på BBC men de flesta av dom har blivit favoriter hos Icey också så vi tittar på dom tillsammans. Så valet föll på familjen Wahlgrens realityshow. Har ni sett den? Jag knarkade förra säsongen på en helg. Tycker serien både är lättsam, rolig, hysterisk och ärlig. Mormor Wahlgren som är med lite mer denna säsong är för jäkla härlig. Se ett avsnitt vettja! Ett och du är fast. Finns på dplay.se.

Naprapat

Idag var jag hos en naprapat. Aj. Aj som fan säger jag bara. Helt vidrigt. Det gjorde så ont. Tydligen så mår min rygg inte alls bra. Den har gjort lite ont men jag var inte riktigt med på hur illa det var. Det knådades, trycktes och sattes i nålar. När jag gick därifrån var jag spyfärdig. Mådde så illa. Och var så trött. Kunde lyxigt nog sova två timmar. Två timmar! Galet.

Nu på kvällen har jag bara ont. Som om någon misshandlat mig. Vilket inte är helt osant. I hemläxa fick jag att dra ner på stress genom bland annat meditation. Mina muskler är väldigt låsta och saknar blodcirkulation vilket också gör mig lite extra trött. Nu ska jag ut och resa men jag ska tillbaks om cirka 2 1/2 vecka.

Granit Community

Som jag har varit effektiv idag. Det ska belönas imorgon med häng med bästa Happy. Både glatt och sorgligt för nu ser vi inte varandra på väldigt länge.

Imorgon är det dessutom shoppingkväll på Granit. Som medlem i Granit Community får man 30% rabatt mellan 18-21. Är man inte medlem får man 20% rabatt under samma timmar. Erbjudandet gäller både i butik och online. Själva ska jag köpa denna vackra ljusstake.

Juice och migrän

I slutet av förra veckan bestämde jag mig för att hoppa på en juice cleanse denna veckan. Efter litet googlande beställde jag mig för Hjärtat Juiceri. Dricker deras juicer lite då och då så jag visste att jag gillade dom. Dom har olika paket men jag valde  en tre dagars Kickstart. Igår var första dagen. En hel dag med bara juice och galet mycket vatten. Det är 8 juicer (3 olika sorter) man ska få i sig och det rekommenderas 2-3 liter vatten. Jag insåg ganska snabbt att toaletten skulle bli ett poppis ställe under helgen.

Det gick ganska bra till cirka klockan 14. Då blev jag väldigt trött. Var klar det med det jag behövde göra för dagens så jag kunde lyxigt nog sova lite. Redan här låg jag kanske lite efter i mitt juicedrickande. Det är svårare än man tror att dricka väldigt mycket vätska. Jag kände mig lite hungrig men inte tänkte att det nog var mest mentalt för jag kände mig också väldigt mätt. Det är lite knepigt att inte tugga något på en hel dag. Och juicerna är juicer. Inga tjocka krämiga smoothies.

Vid 17 började jag misstänka att migrän var påväg. När klockan var närmare sju så var migränen ett faktum. Vid det laget var det redan så sent men kände ändå att jag ville äta något om inte annat för att migräntabletterna är ganska starka. Jag fick lägga mig vid 10 och tog första tabletterna då. Vakande sedan vid 2 och tog nästa set tabletter.

Nu har jag googlat lite och att jag som har migrän borde ha småbörjat lite. Inte bara hoppat på en heldag bara sådär. Idag får det bli lite mer variation. Tänker mig något veganskt vid lunch. På söndag kanske jag kan göra ett nytt försök med bara juicer. Anledning till att jag vill köra en juice detox var för att det varit så mycket stress, lite sömn och för mycket snacks på sistone. Jag ville bara rensa kroppen. Försöka hitta någon balans. Om de extra kilon jag samlat på mig sedan september när jag inte fick i mig riktig mat utan bara smörgåsar och skyr ramlade av lite så var det en bonus. Vikten var dock inte det primära.  Ni vet, ibland känner man sig bara oren och vill rensa? Så känner jag mig nu. Det har varit för mycket stress, oro, flängandes, oregelbundna måltider.… Nu vill jag ha lite balans. Kanske bara inte ska testa extremer.

Har någon av er testat en juice cleanse och har tips?

« Äldre inlägg