Tjejsnack by Natalia

En del av Girlytalk

Lista

Denna vecka har jag lärt mig att det inte riktigt är min grej att börja jobba kl 6. Inte för att det är jobbigt att ta sig upp utan för att jag är så dålig på att gå och lägga mig i tid. Hopplöst. Nu är det skönt med fredag. Och jag välkomnar helgen med en liten emojilista.

💔 Skilsmässor: 0
💍 Förlovningar: 1
🍼 Barn: 0
👵 Barnbarn: 0
🐱 Husdjur: 0 (men har haft både katt och hund)
🚑 Operationer: 0
✒ Tatueringar: 0
💎 Piercingar just nu: 0
🔫 Skjutit med pistol: Ja
✋ Slutat ett jobb: Ja
📺 Någonsin varit på tv: Ja
🌅 Varit på en ö: Ja
🦌 Kört på ett rådjur: Nej
😥 Gråtit över någon: Ja
❤ Blivit förälskad: Ja
😪 Sett någon dö: Nej
🇺🇸 Varit i USA: Ja
🚑 Åkt ambulans: Nej
🎤 Sjungit karaoke: Ja
🏂 Åkt utförsåkning: Ja
🎿 Åkt vattenskidor: Nej
❄ Åkt skridskor: Ja
🏄 Har surfat: Ja (fast inte så lyckat)
🚲 Åkt mc: Ja
🐴 Ridit på en häst: Nej men har suttit i en sulky på Halmstad travet.
😵 Nästan dött: Nej
💪 Tränat på gym: Ja
🚔 Åkt i baksätet av en polisbil: Ja

Helgen som gick

Började ju extra jobba i måndags och med Australien som min marknad så blir dygnen lite knass men nu tror jag att jag fått kläm på det. Jag laddade dessutom upp med en fantastisk helg till Gaustatoppen. En vacker roadtrip och en kul upptäckt. Man kan såklart gå upp som en riktigt norrman men detta berg har öppnat upp den gamla och hemliga spårvagnen i berget. Det som förr tillhörde militären är nu öppen för allmänheten. Vi åkte upp i små små vagnar och mötts av en snöstorm på toppen. Väl där så kan man bestiga denna allra sista vägen till toppen. En stor trappa och ojämn i sten. Väl där uppe väntar mega våfflor i turisthytte. På väg till Skien hittade vi en av Norges mest imponerande stavkyrkor, Heddal stavkyrka.

Så mycket fredag

Livet går i 180 och jag ramlar snart av karusellen. Dessutom så himla trött på grund att jag inte kan sova om nätterna. Det pågår just nu ett gigantiskt logistik pussel och allt måste in i en kalender innan veckorna rinner ifrån oss. Innan vi beger oss på helgens utflykt så ska det planeras. Dessutom ringde min gamla chef och frågade om jag kan jobba i två veckor. Självklart ställer jag upp när det krisar. För er som har roligare planer komme här lite fredasgtips!

Helgens poddtips: Jag må vara gift men kärlek och förhållande fascinerar mig fortfarande. Min stora idol är Alain de Botton som skriver fantastiska böcker. Har du inte läst hans böcker så kan du ju alltid börja med en podd. Varför inte lyssna på The Real Hard Work of Love and Relationsships.

Helgens filmtips: Är denna gång en serie. Unbelievable är en mörk serie baserade på verkliga händelser. Den handlar om våldtäkt och den orättvisa och skada som kan följa. Det finns en ljusare sida som handlar om kvinnlig solidaritet och tilltro när två poliser hittar att sätt att samarbete för att ge de utsatta kvinnorna rättvisa.

Helgens skönhetstips: Hösten är här. Doftljus och varma duschar står på schemat varje kväll. Mina duschfavoriter hittar jag oss Rituals. Där har jag även köpt doftljuset i vårt badrum.

Helgens shoppingtips: Denna klickade jag hem när det var rea och jag tycker alla ska ha minst en färgglad sjal i sin hall. Jag älskar sjalar, gör ni också det?

Höstens outfit

Jag är så sugen på chica men mysiga kläder. Det är en galet intensiv höst med ett större logistikprojekt som väntat. Jag är inte alls beredd men det kommer bli bra. Nu är jag tillbaks i Norge för utflykt och några dagars vardag innan vi åker till sommarstugan igen.

Såg idag att H&M släpper en stickad kollektion men Pringle. Jag älskade Pringle i tonåren (säger kanske en del om min uppväxt?). Så sugen på att göra en copy paste på denna outfit. Kollektionen släpps den 3 oktober och verkar vara en riktigt höstkollektion.

Naturpasset

I helgen så vill jag bara vara ute och röra på mig. Saknar det så. Det blir inte så mycket aktivitet med en trasig fot tyvärr men nu under sommaren har den känts bättre. Och skogen brukar vara lite skonsammare. Så jag tittade lite på vad som fanns i närheten och hittade Naturpasset. Det är olika orienteringsslingor som finns lite här och där. Vi åkte till slingan närmast oss, betalade 50kr för en karta, laddade ner en kompass app och gav oss iväg. Gick kanske lite fel först och den första kontrollen visade sig vara borta, så även den andra haha. Vi kom på benen och fick lite mer flyt. Vi gick längst gångvägar, stranden och skogsstigar. Så himla kul! Och extra kul när man väl hittat kontrollen.

Jag älskar annars tipspromenad men det är inte alltid jag får med mig någon och det brukar vara på hårt underlag. Hur det gick med foten denna gång? Det gick bra tills det var dags att gå ner från berget. Då gjorde det jätteont och sedan satt jag större delen av kvällen. Så värt det ändå.

De flesta slingor hos Naturpasset finns kvar några veckor till. Testa det någon helg!

Hösthelger

Färgerna är magiska den här tiden på året. Temperaturen är varm men sval. Människorna är fortfarande pigga och glada. September är den bästa av månader och den här helgen har varit underbar. Icey och jag har varit gifta i en månad och vi har umgåtts, pratat och haft underbara vänner på middagsbesök.

Vi testade även något nytt. Något perfekt för sådana som mig som gillar att vara ute men ogillar att bara promenera fram och tillbaks. Kan ni gissa vad det var? Svar kommer imorgon.

Jag är kvar i Sverige. Behöver börja sortera och plocka undan våra bröllopssaker. Samtidigt ville jag bara vara ensam lite. Landa i tankar och planer för 2020.

Friyay!

Fredagen är här och jag tänkte jag skulle ägna helgen åt att plocka undan, lägga upp lite saker på Tradera och bjuda över kompisar på middag. Innan jag hämtar min man på busstationen ska jag nog unna mig en massage hos min våldsamma thailändare. Fördelen med småstäder, det kostar inte skjortan. Men först, lite fredagstips!

Helgens lästips: Under september så pågår kampanjen eko-september som är finansierad av Jordbruksverket. Hoppa in på kampanjsidan www.heltenkelteko.se och läs mer om eko produkter.

Helgens filmtips: Someone Great. Den är lite seg men även rolig och chill. Den handlar om vänskap, kärlek, olikheter och brustna hjärtan. Om att bli vuxen typ. Lagom tung för en söndag till exempel.

Helgens skönhetstips: Hörrni, ni finns ä n t l i g e n Milk Makeup i hos Sephora i Sverige. Testa matcha masken och cannabis masken.

Helgens shoppingtips: Underbara @housebypoppy. Dom jobbar på hemsidan men tills dess, spana in deras Instagram.

« Äldre inlägg