• Livet

  Tankar från bilen

  – Den holländska körstilen och reglerna tar ofta kål på min körglädje. Jösses alltså. Genomsnittshastighet och dolda kameror för mobilanvändning. Förvisso tar vår bil med sin teknologi typ dagligen död på min körglädje. Volvo kan inte ha provkört den i Amsterdam med 1000 turister och 1000000 cyklister.

  – Komiskt hur Nederländerna och Belgien kan skilja sig så mycket åt. Du märker när du kommit över gränsen även i trafiken men såklart också i vänlighet och matkultur.

  – Fuck vad stressad jag är över att vi ska åka om tre veckor. Eventuellt ännu tidigare. Har inte koll på läget. Måste måste bestämma mig om jag vill boka om biljetten så jag kan vara med på möhippa. Och i så fall blir det stressigt värre och jag måste boka om en transport av flyttlådor som vi bokat.

  – Gäller reseförsäkringar Modavien just nu? Vem vet. Men efter tre veckor så har jag nog lyckats boka rum till årets mest efterlängtade bröllop. Nu ska vi bara hitta flyg och kanske fundera en runda till. Just nu tänker vi alla att vi litar på brudparet och känner dom någon som helst oro så avblåser dom.

  – Bröllop. Planering, planering och planering. Älskar det men med mycket bröllopssaker här som ska till Sverige så är det mycket logistik. Efterfestöverraskning. Har planer på att fixa en sådan men tiden bara rinner iväg och finns det ens några dagar kvar på sommarn?

  – Midsommarhelgen börjar äntligen falla på plats. Letar fortfarande boende men har löst en stuga för långväga kompisar. Catering är bokad, älskar flexibla människor så nu är det ara middag på midsommar som behöver lösas. Och så är frågan om jag orkar styra upp lite spel på kvällen…

  – Kläder. Har jag kläder till alla fester? Min svägerska håller på att sy upp en kjol, jag har hittat en topp så då är en högtid avklarad. Vill helst kunna återanvända det som redan finns i garderoben.

  – Stackars Baby Ice. Vi kämpar på med krämer men det ser så smärtsamt ut runt munnen.

  – Vädret svänger. Det är allt från 27°C till 13° och det är svalt, hett, fuktigt om vartannat. Förra veckan klashade det. Jag kände det tidigt i huvudet och det blev bara värre och värre tills åskan smällde till. Vet det laget gjorde det svinnigt ont och migränen satte sitt grepp i mig. Kunde inte röra mig en millimeter. Var så pepp på utflykt den dagen Icey fick meddela att jag var sjuk. Då erbjöd sig bästa Kim att komma och passa Baby Ice. Evigt tacksamma för den hjälpen. Nu väntar svalar väder igen.

  – Vem fan säljer falska Vans? Och vilken idiot köper dom? Jo men en stressad mamma som redan var lite sen och hade en del genomsnittshastighetszoner att ta sig igenom. Besvikelsen när manspanelen paketet och ser och känner att det inte är äkta.

 • Barn

  Infekterat eksem

  Hängig bebis

  Baby Ice sov så dåligt inatt. Han har längde haft utslag runt munnen. Började nog redan i februari när han hade dille på apelsin. Vi gick till läkaren fick en kräm och sedan dess har det gått upp och ner. Vi smörjer och smörjer…. och smörjer. Vi har testat alla möjliga olika salvor och krämer. Iceys föräldrar tyckte vi var hysteriska med krämerna men så fort han varit i kontakt med vatten måste han ha kräm. That’s känslig bebishy for you! Så vi har kämpat på men inatt så började det kila. Innan har han inte verkat må dåligt av det förutom att det nog måste vara jobbigt tänker jag. Han sov knappt, utan vaknade och kliade sig. Jag låg vaken med honom och smörjde in honom konstant. Imorse sa jag till Icey att vi måste gå till läkaren så vi fick en tid idag. Hon kollade lite på Baby Ice och sa att det är eksem, sneglade på Icey och sa att han verkar ha samma hy. Genetiskt tydligen. Baby Ice hy runt munnen har dock blivit lite infekterat och det är därför det kliar. Nu har vi fått tre nya krämer och till för återbesök om två veckor.

  Det blir så lätt lite för mycket för en minimänniska. En dålig natts sömn, noll aptit och att han nu även börjar närma sig en vila istället för två på dagen sätter verkligen sin stämpel på dagen. Jag älskar att vara hemma med Baby Ice. Tycker det är fförvånansvärt kul. Inte så att jag tycker att varje dag är lätt men jag tycker nog inte heller att det är så jobbigt? Känns ofta som det blivit någon prestige i att tycka det är jobbigt att vara hemma med barn? Typ att man måste ha sju koppar kaffe och minst tre glas vin på kvällen. Jag tänker att det någonstans antingen hänger ihop med vårt snedvridna prestationssamhälle alternativt att folk har orealistiska förväntningar. Dagar som idag är absolut tuffare än andra. Samtidigt förstår jag ju att det är tufft att vara glad om man inte sover bra och inte heller vill äta något. Vår lilla kiddo är dessutom ingen morgonmänniska, det har vi vetat länge men märks bara tydligare och tydligare. Inte för att han åt middag idag men han var på mycket bättre humör.

  Nä, nu har jag lovat min man att städa och sedan måste jag förbereda morgondagen lite. Förberedelser är guld värda som morgontrött mamma. Har jag tid så ska jag även läsa ikapp på min montessorikurs som jag går just nu.

 • Inredning

  Barnhörnan

  Lagom till Baby Ice födelsedag i mars (herregud vad tiden sprang iväg) så blev hans nya lekhörna klar. Egentligen ville jag inte att det skulle vara ett hörn för det känns så exkluderande men det fanns egentligen bara den platsen. Jag har försökt ta bort hörn känslan så mycket som möjligt men visst är det ett hörn. Detta var ju inspirationen och så här är resultatet.

  Bakom gardinen säljer sig ett element och en liten vägglåda där vi har några av hans ytterkläder då utgången till vår uteplats är precis bredvid. Miffylampan (eller Nijnte som hon egentligen heter) var en födelsedagspresent men också en souvenir från Nederländerna. Vi köpte vår begagnad men köpte till en födelsedagskronan som går att både sätta på lampa och som ett diadem. Glömde tyvärr ta kort den men en kul detalj att plocka fram vid hans födelsedag. Bordet köpte vi second hand och de flesta leksakerna också. Huset, tåget, bilen och bilbanan är från Little Dutch och de fick hans som födelsedagspresent av oss. Kan meddela att han inte verkar gilla något av det haha. Aktivitetslådan är från EverEarth och den fick han i julklapp av oss men den är inte heller speciellt poppis. Svårt det där men det går i perioder verkligen. Böckerna däremot gillar han. Vi har en hylla för böcker som han kan nå och en hylla för böcker om honom/till honom. Han har Historien om dig från Stacking Stories och en gästbok från Tiny Universe som dom snällt letade runt bland återförsäljare för att hitta. Till slut hittade dom en på lagret som jag fick köpa, så sjukt imponerad över den kundservicen. Böckerna på hans hylla är alla “hårda” böcker som inte går sönder så lätt och för mig är det viktigt att han kan nå dom. Han gillar böcker vilket är jättekul! Böckerna och leksakerna cirkulerar i huset och vi försöker även att inte ha allt framme så det blir lite cirkulation. Han fick en massa nya saker i födelsedagspresent. Bland annat ett pussel med bilar, spårvagnar, tåg och lite annat på. Det älskar han! Likaså de instrument han fick. Hyllorna är förresten vanliga IKEA hyllor som jag målat, mattan kommer också därifrån. Iceys golvstol som han älskar (jag med) kommer från FloorFred och den använder vi varje dag. Baby Ice kan leka själv men han gillar när vi är på golvet och med den här stolen kan vi sitta med honom länge.

 • Vardagen

  Check på den veckan!

  Shit vilken vecka. Kalasplanering, bröllopsplanering, reseplaner, livsplaner deadlines, en förkylning som bara inte vill släppa och en ettåring som har börjat känna stora känslor för ganska små saker sett till hur livet är genom åren. Just det, det har varit skollov också så inga aktiviteter har stått på schemat. En utflykt till stranden och en utflykt till Belgien har vi unnat oss istället. Efter en söndag med simhall och dammsugning och matprepp är jag orimligt redo för sängen. 22:45 ändå, inte illa! Mitt mål med tidiga kvällar ligger väl sådär till men är jag i sängen innan 23:00 är jag väldigt nöjd. Godnatt!

 • Resor,  Vardagen

  Månaden och bloggaren som försvann

  Första flygresan för mini, första flygresan på evigheter för de stora.
  Farfars hästar
  Första gången i sitt andra hemland. Den lilla ön i mitten av ingenstans.
  Finaste blommorna att ta med in i maj.

  Men hallå maj! Hur hände det? April är verkligen månaden som försvann. Den började och var slut på inom loppet av en vecka tror jag. Hela mars gick jag omkring med sådan ångest över att vi hade bokat biljetter till Island i april. Två veckor, varav åtta dagar och sju nätter på östkusten hemma hos Iceys föräldrar. Tanken på att vara där så länge har inte gjort mig den gladaste. Att att jag verkligen inte velat vara där så länge har gett extremet dåligt samvete för min man tillbringar flera månader om året med att bo med min familj. April kom och Icey och jag var rätt dålig lördagen men som tur var så hade jag packat åt Baby Ice för länge sedan så hans väska var klar. Vi slängde ner lite smått och blandat och ogenomtänkt till oss och gick och lade oss med frossa. Veckan innan hade vi insett att det var maraton i stan och att vår utfart skulle vara blockerad. Allt gick bra ändå även om vi inte fick i oss någon mat. Baby Ice var en rockstar och att flyga med honom var hur lätt som helst.

  De åtta dagarna hemma hos Iceys föräldrar var ungefär som jag tänkt mig. Jag klarade det inte, och fick lite utbrott. Iceys föräldrar är alldeles för intensiva och det blir för mycket. Jag var i och för sig rätt dålig de första dagarna så låg mest i sängen. Icey tyckte också det var jobbigt. Vi konstaterade att det är alls är samma med min familj. Där umgås alla med varandra på ett annat sätt medan till exempel Iceys syster talar isländska med mig fast att hon vet att jag inte pratar det och hon mycket väl kan prata engelska. Men sådana som henne, herregud, dom har jag träffat en hel del av och det slutar harmoniskt. Vi avslutade vistelse på topp med värma källor och veckan i Reykjavik var underbar. Men någonstans där hade hela april försvunnit. Månaden slutade på bästa tänkbara sätt med besök från mina föräldrar. Dom var här i fyra dagar och jag älskar att han dom här.

  Lite annat som hänt: Baby Ice går numera. Han slutade krypa dagen innan vi skulle flyga. Vi har haft och har konstanta förkylningar. Min brors juridiska utmaningar är äntligen avslutade. Vi har snart bestämt hur länge vi vill vara i Sverige (men kan lika gärna vela lite till). Icey har bestämt att hur han vill fira sin födelsedag. Baby Ice fick nästan vattenkoppor. Vi har bestämt att inte ha alla helger uppbokade så som i april (för det är inte min grej). Jag har avslutat mitt program hos SundByAmy (kanske inte som jag tänkt men fått med mig massa bra tips). Jag har börjat titta på Eastenders igen och det gör mig till en mycket gladare människa.

  Inte minst har köpt och fått massa fina kläder till Baby Ice så idag när han sover på eftermiddagen måste jag organisera om hans garderob. April var tydligen varm och skön här. Vi var ju mest på Island i snöstormar och stormar haha. Maj däremot kommer tydligen vara lite kall fast idag ska det bli 17°C så det är verkligen dags att plocka fram lite svalare kläder för oss alla.

 • Familj

  Första födelsedagshelgen

  En väldigt fin födelsedagshelg är till ända och jag känner bara en enorm lycka och tacksamhet över mitt liv. Kanske lite trött också haha.

  Vi har haft vänner här i helgen. Fantastiska vänner som flög hit från Norge för att fira Baby Ice. Vi har haft nyfunna kompisar på kalas och Baby Ice har fått paket på posten typ varje dag. Tänk att jag var så orolig för att hans första födelsedagskalas inte ens skulle bli av på grund av att vi inte känner så många här. Det blev lite svajigt i planerandet på grund av Covid – några hade det i början av veckan och några fick det dagen innan kalaset så vi har massa mat över men lyckades som tur var att avbeställa tårta två.

  Jag känner mig rätt säker på att Baby Ice märkt att det var något speciellt. Är glad att vi kunde ge honom det. Vår fina, glada, nyfikna, busiga, roliga son som älskar att jaga katter och som hatar att tvätta sig efter maten. Han är självsäker och bestämd med världens härligaste skratt. Och han gav sig själv den bästa presenten nämligen modet att våga gå lite själv. Så stolt över att han vågar släppa taget. I veckan blir det till att öva och öva utan gåvagn. Inget skulle göra honom gladare just nu än att kunna gå helt själv.