Tjejsnack by Natalia

En del av Girlytalk

Stockholm tur och retur

Åkte till Stockholm i torsdags och kom hem sent igår. Har varit där och hjälpt min bror flytta. Kan konstatera att det är väldigt intensivt att flytta med ett litet barn. Men allt gick bra till slut.

Nu är jag rekordtrött efter 5 långa dagar så idag vaknade jag vid 11. Tror inte det hjälper att jag har en förkylning som ligger och gror. Har avbokat dagens gympass och ska gå på cykla lite istället. Köpa frimärken till tokförsenade kort. Och måste hitta ett apotek och köpa halstabletter! Vi hörs sen!

Att köpa hus i Holland

Vi lade ett bud till slut genom vår fastighetsmäklare. Så nu väntar vi, för man får bara en chans.

Igår när vi insåg att vi ville lägga ett bud och inte visste hur det fungerat så började vi med att kolla med banken. Detta eftersom banken gör sin egen värdering innan ett eventuellt lån godkänts. Dom har sagt en summa till oss som dom kan tänka sig låna men det gäller bara så länge huset är värt det. När man lägger ett bud är det därför viktigt man inkluderar den förutsättningen, att budet endast gäller vid finansiering av banken. Så när vi hörde av oss till dom för att kolla hur vi hittar en värderingsman/fastighetsmäklare så berättade dom att dom har ett paket där värdering, besiktning och notarie ingår. I det paketet ingår även en fastighetsmäklare som sköter eventuell förhandling och budgivning. Vi läste på allt, inklusive det finstilta och kom framtill att vi nog vara så illa tvungna att köpa hela paketet. Det var bara det att det var 3800 euro vi inte hade räknat med. Jag trodde det skulle ligga vid 1500-2000 för besiktning och notarie och så är det nog. Det är fastighetsmäklaren som kostar. Det är surt men även nu när vi vet hur det fungerar så förstår vi ingenting. Vi hade och kommer inte ha någon aning om vad man ska lägga för bud. Då det inte är någon budgivning utan istället så att alla lägger ett bud och säljaren får välja så behöver vi ha hjälp.

Vårt bud hamnade på 297 000 euro och huset låg ute för 275 000. Vår mäklare trodde huset skulle gå för över 300 000 euro men med vårt bud trodde han att vi kanske har en chans. Hänger ni med? För det gör inte vi. Inget i den här processen är logisk för oss. När man lägger budet får man också möjlighet att lägga till extra saker så som vad man kan tänka sig köpa (som inte ingår i huset men som säljarna kan tänka sig sälja) och när man kan flytta in. Så ungefär det enda som talar för oss är att vi kan flytta in imorgon.

Det är lite surt för ett sådant här hus kommer inte komma så ofta. Det uppfyllde många av våra krav, allt från antal sovrum till energimärkning (som jag är helt besatt av). Vi får se, går det inte vägen så kan vi utöka bankens paket och inkludera en mäklaren som ska hitta upp till åtta objekt som passar oss.

Crash course i husköp

Igår var vi och tittade på ett hus och dagen idag har ägnats åt en intensivkurs i hur man köper hem/lägenheter i Holland. Mycket text, mycket siffror och nya budgetar. Mycket att ta in och mycket att fixa inför imorgon som är deadline för att lägga bud. Så nu måste jag sova så jag mäktar med morgondagen.

Nya mål, nya kläder och blomkålsgröt

Godmorgon!

Här sitter jag och tänkte dela med mig lite om ett av mål för i år samtidigt som jag äter blomkålsgröt. Oklart varför jag trodde det skulle vara en bra idé. Gillar inte vanlig gröt som vet inte varför jag trodde detta skulle vara bättre.

Hursomhelst, inför det nya året och i samband med att jag packat väska efter väska med mina kläder så insåg jag att jag behöver se över min konsumtion. Under året i Oslo när vi bott kompakt så har jag inte riktigt kunna använda alla mina saker vilket jag saknar. Så när jag packade ner allt så insåg jag hur mycket fint och bra jag har. Samtidigt så funderar ju även jag över hur jag kan anpassa mitt liv efter jordens resurser. Jag ska inte säga att jag har ett shoppingförbud men Alex shoppingfria månader har inspirerat liksom lite eftertanke. Så jag undviker att införskaffa nya kläder eller accessoarer. För jag behöver inte mer just nu. Men det måste väl alltid finnas ett undantag till regeln? För jag behöver nya träningskläder. Kommer inte riktigt i mina gamla. Eller kommer i och kommer i, jag kommer inte i på ett bekvämt sätt. Så det är inte villhöver utan behöver. Jag har surfat runt lite och Zalando har just nu så mycket fina träningskläder i lite större storlekar. Under budgetmötet igår så lade jag fram min motion (see what I did there) om träningskläder. Och dessa skulle jag vilja klicka hem.

Lugnet

Känslorna är i styr och även om jag sliter på dieten så är jag glad igen. Det hjälpte att få hem min man. Blev lättare när jag kunde dela min oro och frustration.

Idag har vi tagit det lugnt. Pratat igenom ekonomi, planer, visioner och synkat oss. Kanske inte det mest spännande i ett förhållande men jag tycker det hjälper om man sätter undan en dag till allt administrativt och strategiskt. Extra mycket så om man alltid har gjort det och det har vi sedan dag ett. Ofta en gång i månaden. Så rutinen sitter inne. Man ska inte underskatta rutin alltså. Varje januari sätter vi oss dessutom ner och gör en budget och använder sedan appen HomeBudget för att hålla koll.

Nu, middag! Köttfärsbåtar.

Jag

Skitfredag

Idag vet dietsorgen inga gränser. Jag inser att ska jag ge denna diet en ärlig chans så kommer det här ta ett tag. Fair enough. MEN dag 12 och jag är så trött på den. Märker ingen skillnad heller. Jag är arg på sjukvården, frustrerad över att man måste läsa på om allt själv och att man aldrig blir frisk från en autoimmun sjukdom. Jag är rädd för att bli gravid och rädd för att inte bli gravid. Jag sörjer maten jag inte får äta och träningen jag inte får träna.

Jag är bara ledsen. Läser berättelser om hur så många andra blivit bättre när de ändrat kosten och livsstilen men känner ändå en enorm hopplöshet. Jag ger inte upp men jag är trött nu. Det är tungt, ensamt och det är lätt att fyllas av hopplöshet.

Lite mer än 14 dagar kvar till 30 dagar, måtte förändringen komma. Måtte hjärndimman, kraften och vikten komma i ordningen igen. Först, 75 minuter (!) av mindfulness.

Hur man vågar gå till gym

Vissa kanske har jättelätt för det där med gym, att bara dyka upp och gör sin grej. Det har inte jag men så har jag inte hängt på så många gym heller. När jag valde gym här så valde jag samma kedja som jag haft i Bryssel i hoppet om att det skulle vara lika stort. Det är det inte men så var gymmet i bryssel i ett mindre slott haha. Gymmet här klassas säkert som stort med sina sju våningar men det är klart att det kan vara lite intimiserande när man som tjock och otränad dyker upp. Det tycker jag inte det är, kanske är det åldern men jag tror kanske mest att jag har mitt gamla träningsställe att tacka för det. Där tränade vi alla tillsammans oberoende av nivå, kroppsform, mål och erfarenhet. Det gick hur bra som helst! Som en av killarna där sa till mig, att man är där visar ändå motivation och vilja.

Idag hade jag en intro träff på gym våningen och visst, jag var inte 100% bekväm men skulle nog ändå säga 98% bekväm. Jag tog på mig träningskläder jag kände mig bekväm och snygg i och smög inte in utan klev in självsäkert. En annan sak man lärt sig med åren är att ingen bryr sig. Jag vet, alla säger det men så är det. Någon kanske kollar lite i någon minut men det går inte att gymma och samtidigt tidigt på någon annan. Fokus hos dom flesta ligger därför på sig själv och sina övningar. När jag var klar så var klockan 13:30 och jag hade ingen lunch så fick gå ner till loungen och köpa vatten och en smoothie. Att sitta där lite småsvettig var nog den jobbigaste delen av dagen.

Så, mina tre bästa tips:

1. Klä dig bekvämt
2. Vet vart du ska (boka alltid ett into möte även om du känner till alla maskiner)
3. Fokusera på dig, gör det du ska i din takt

« Äldre inlägg