Tjejsnack by Natalia

En del av Girlytalk

På plats!

Så folks. Nu känner jag att jag är på plats och flytten är komplett. Inget mer flyttlådor eller IKEA besök. Visst behövs det lite mer förvaring och utemöbler men vi väntar och ser vad som känns rätt.

Vi har en del att ta igen här. Det har ju varit stiltje här. Ofrivillig tystnad. Det närmaste tiden blir det lite hyllningsinlägg och något inlägg om varför vi flyttat till Norge, varför man ska våga testa nya vänkonstellationer och något litet Reykjavik tips som ligger och väntar. Men först tänkte jag bjuda på några bilder från kamerarullen som kanske sammanfattar de senaste veckorna.

Jag fick nya vårskor i försenad namnsdagspresent av Icey. Ser ni? Det är Hello Kitty skorna från Puma.

Våren höll sig dock borta läääänge och kom nog fram på riktigt för 2 veckor sedan. Regn, regn och mera regn såg till att snön till slut försvann.

Förra veckan hade vi vår första helgfrukost i lägenheten. Lite omatchade men sådär charmigt nyinflyttat när man inte riktigt hittar allt.

Jag var på en färgsprakande damfest med en massa främlingar. Istället för namnplacering så hade värdinnan satt ut en symbolisk sak vid varje tallrik och gästerna skulle hitta vilken pryl som symboliserade dom. Kul idé!

Jag åkte ner till svenska västkusten. Cirka 30 timmar var jag borta. Kändes som 3 dagar.

Icey har skickat massa söta bilder på hundar som ibland gästar hans nya kontor.

Välkomnande Happy och Miss J till ett strålande Oslo. Vi tog tåget in till Oslo för lunch innan jag åkte hem för att fixa inför kvällens middag. Så kul med första middagen i hemmet!

Början på en bubblig middag.

Kanske ska jag bara vara

Ännu en natt med en miljard tankar. Denna gång om allt och inget. Alltså, jag tror väl inte så mycket på yin och yang, fung shui och tycker väl i största allmänhet att balans är något överskattat (och ouppnåeligt). Med det sagt så är kaos i rum och själ inte någon höjdare det heller. Jag landar inte. Landar varken hemma eller i mig själv. Det, livet, känns obekvämt. Som fantastiska kläder som inte passar, som en stickig tröja man fick av någon man älskar, som snygga skor som sker skoskav. Allt ska vara så bra men sitter så dåligt just nu. Utan kanske just kläderna. De skulle kunna sitta bättre förvisso men a) det är bara jag som kan göra något åt det och b) livet blir inte bättre för att jag stressar om det och c) det spelar ingen roll hur snyggt det sitter, känner jag mig inte bra så ser jag inte bra ut.

Kom hem igår och kände direkt att det inte klickar mellan mig och hemmet. Det är oharmoniskt och opersonligt. Nu har nästan varenda väg en tavla så lite färg på väggarna finns. Ändå klickar det inte. Hittar ingen ro. Varken hemma eller i själen. Jag är rastlös men trött. Det blir inga fler inköp nu förutom gardiner. Jag tror bara det finns en lösning. Kanske ska jag bara vara hemma? Hålla mig hemma. Bo in mig. Känna mig hemma. Fylla hemmet med kärlek och inte prylar. Lite så. Vad tror ni om det?

Sömnlösa tankar

Är nere i Sverige på blixtvisit. Hade möte idag och inser att jag förändrats. Engagemang och dedikationen som en gång var min drivkraft är borta. Ändå ligger jag här sömnlös och försöker landa i ett bra beslut. Främst för mig men helst med så lite negativ påverkan som möjligt. Kommer inte längre än att det vore lämpligt att skriva ett mail och tacka för mig.

Tänker också på Icey som är kvar i Norge. Vilken klippa han här. Min alldeles egna klippa. Som han fick kämpa för mig och vad omständig och svår jag var. Himla tur jag hade som fick just han som orkade vänta. Som orkade tro på mig och oss när jag inte kände speciellt mycket alls.

Det går inte att inte tänka på dom. Mina vänner. De är familjen jag valt. Att se dom må dåligt tycker jag är svårt. Känner mig otillräcklig.

Överlag känner jag mig ledsen. Flytten blev inte alls som jag tänkte. Trivs inte i lägenheten sådär mycket som jag hade hoppats. Den känns tom och opersonlig och visst kan det ha något att göra med att vi faktiskt inte bott där en vecka. Det är rörigt och opersonligt. Trots två doftljus. Det känns bara inte bra. Boven till detta kallar jag vita väggar. Inte min melodi. Hatar vitt.

Hela flytten har tagit mer energi och tid än jag räknat med. Således är jag inte alls där jag tänkt vara i jobbsökande. Det stressar, såklart. För mig stressar det. Han klippan är lugnet själv och stöttar alltid. Jag känner lite som jag hamnat på fel spår men resa har gått så långt att det inte går att vända och byta till rätt spår. Och så är det väl antar jag. Man måste arbeta med dagens förutsättningar. Kan ju inte göra så mycket åt allt annat som hänt i livet.

Nä. Grubblerierna är många denna natt. Och som alltid då saknar jag mina föräldrar.

Inflyttningslista

Vi börjar bo in oss och börjar känna efter vad som saknas och vad vi skulle vilja ändra. Det blir inte inflyttningsfest än på ett tag men skulle vi ha en nu så är detta några av sakerna vi skulle önska oss.

En Stuva bänk med förvaring gärna ihop monterad skulle vi bli väldigt glada för och evigt tacksam för den/de som levererar en sådan helt utan bruna platta förpackningar.

En eller två Skogsolvon kuddar som är fasta skulle göra sängen lite mysigare.

En kaktus (okej, det är mest jag som vill ha den).

Krukor såsom två mörkgrå mini Cloudy

… och en gul Copenhagen kruka från Bergs Potter

Ytligare en förvaringsmöbel står på önskelista, nämligen Granits geniala sittpuff.

Sist men inte minst, skulle vi önska oss värmeljus och stearinljus från Liljeholmens. Jag försöker så gott jag kan att plastbanta hemmet och försöker undvika produkter med palmolja.

Första natten

Så hände de äntligen! Vi sov en natt i vår nya mini-lägenhet och vaknade upp till en soliga och kylig dag. Jag kan konstatera att jag har mycket saker. Jag skäms inte ett dugg för det för det är alla alla saker som skänker glädje. Däremot så skäms jag lite över röran som det skapar när två bohag blir ett mini hem. Det är inte för evigt och vi ska flytta till något större men tro mig, det blir inte imorgon. Jäklar vad jobbigt det är att flytta. Tack snälla K för att vi fick bo hos dig tills vi hade säng och lite golvyta att röra oss på.

Överlag är vi ganska nöjda. Jag är inte nöjd med sovrummet. Sängen med en bredd på 160 är egentligen för stor för rummet. Just nu känns det tomt och opersonligt. Inte alls min melodi. Kanske hjälper det när vi fått upp lite tavlor. Jag hoppas det löser sig. Vi saknar även ett skrivbord och plats för ett skrivbord så det behöver vi fundera lite på. Men nu, nu ska vi njuta av vår första fredag i vårt nya hem.

Køben!

Vilken helg! Jag har så fantastiska vänner som inte bara är mina vänner men som även blir varandras kompisar. Uppskattar och älskar det så mycket. Sedan är dom helt knäppa och hysteriska. Bäst är dom!

Bjuder på ett hett flyttips också: rym till Köpenhamn med sambo och kompisar och nämn inte flytt en enda gång. Gör susen för allt!

Bristningsgräns

Idag har vi hämtat IKEA möbler. Tre timmar tog det. Väldigt mycket bärande, väldigt många bruna paket. Vi kör sedan ner till Sverige för att hämta det sista. Sover där inatt och kör upp imorgon bitti så att Icey kan vara på jobbet till lunch. Det ska erkännas att vi nog nu är på bristningsgräns. Irritationen ligger i luften och min energi och mitt tålamod är rekordlågt. Jag har helt enkel fått bog och det känns inte som målet är i sikte. Som tur är i Icey lite coolare, mycket snällare och lite mer tålamodig. Hade han inte varit det hade vi nog bråkat rätt rejält nu.

« Äldre inlägg