Tjejsnack by Natalia

En del av Girlytalk

Yummy x 2

I torsdags gick vi ut och åt. Jag hade önskat fisk och Mr Icey googlade fram en fiskrestaurang, Gallery Fiskur, i närheten. Den såg inte mycket ut från utsidan men inuti gömde sig en liten pärla. Det var dengodaste fisken jag ätit. Först fick man ett litet smakprov. Hur gott som helst. Jag åt sedan dagens rätt som var rödspätta. Det måste typ varit nyfångad. Yummy!

Efter middagen så var det dags för bio, Transformers rättare sagt. Älskar Transformers, och har alltid gjort, och nu har en femte film släpps. Jag var lite tveksam för hur mycket man än älskar dessa robotar så var inte fyran någon hit. Ettan, tvåan och trean var grymma men fyra var en riktigt dipp. Transformers: The Last Knight lyfte det dock och nu är allt förlåtet. Och Lennox var tillbaks. Lite mer gråhårig men fortfarande ganska yummy.

Mina hudvårdsprodukter

Happy delade med sig av sina hudvårdsprodukter så jag tänkte dela med mig av mina. Vi behöver inte gå in på den komplicerade historian men jag har absolut problemhy som blir värre av stress och hormoner. Speciellt stress. Jag har gått hos fantastiska hudläkare i Belgien som alltid hjälpt vid extrema utslag men sedan 5 år använder jag Biodermas gröna serie som numera finns i Sverige (inte allt men mycket). Den hjälper mig kontrollera ansiktet men gör det inte alltid bättre (dock inte heller sämre). Det jag använder dagligen är tvålen, ansiktsvattnet och en av två lotioner men ska jag vara helt ärlig så kan jag slarva ibland speciellt med lotionen. För cirka två månader så kompletterade jag med två fantastiska produkterna från NIP+FAB. Det är små bomullspads med syra. Min hy har blivit mycket bättre – renare, yngre och med nästan inga utslag. Jag tror mycket på det här med syra. Det var det jag fick utskrivet av min läkare back in the days och det är det som funkar.

Tvålen använder jag morgon och kväll, ansiktsvattnet likaså. Sena har jag två olika krämer. Jag använder pore refiner på dagen och en rengörande kräm på natten.

Dessa små rondeller är fantastiska. Det finns en för dagen (hittar den inte på någon svensk affär) och en för kvällen. Jag använder bägge dagligen trots att det står att man bara ska använda nattrondellerna 2-3 gånger i veckan. Bägge rekommenderas varmt! Det kan kännas lite overkill med ansiktsvatten och dessa mirakelpads men jag gillar det fast jag kan säkert skippa ansiktsvattnet, och det gör jag vissa tröttare nätter.

Släktträffen

Gårdagens släktträff. Ja, vad ska jag säga. Fem timmar. Allt från mormor till unga kusiner. Cirka 3 totalt som pratade engelska. Typ ingen som sa något på engelska. Jag kände mig jättedum som inte kan isländska. Det värsta var när dom skrattade. Då ville jag skjuta mig själv. Ett helt rum med folk som skattar och jag har ingen aning om vad de skrattar åt. Efter cirka tre timmar har man slut på fokuspunkter att titta på. Det blev, för mig, bara märkligt och plågsamt.

Sammanbrottet efteråt var ganska förutsägbart. Och eftersom det alltid är svart eller vitt för mig så såg jag noll framtid för Icey och mig. På vägen hem Icey tog mig till den vackraste solnedgången. Höll mig i handen och förklarade att det är helt irrelevant för honom att jag inte pratar isländska, att jag är fantastisk, att vi är ihop med varandra och inte med varandras familjer och att jag är den viktigaste personen för honom. Några tårar senare så var det okej. 

Fredagskänslan

Imorgon ska jag träffa Mr Icey’s familj. Det känns lite märkligt. Mest för att jag vet det är en stor grej för hans familj. Jag blir den första flickvännen de får träffa och det är typ mer än hela familjen, det är hela släkten. Föräldrar, syskon, syskonens respektive och barn, kusiner, kusiners respektive och fastrar. För någon som inte gillar att stå i centrum känner jag att jag har strålkastaren på mig. Det känns märkligt. Inte nervöst för det är jag sällan men jag är nervös för hur Icey kommer känna om hans familj inte tycker om mig. Och det finns en realistisk risk för det. Jag är inte alltid den trevligaste och mest normala människan. Jag är inte heller så bra på att låtsas. Vi får se hur det går.

Samtidigt ser jag på sociala medier att min bror är med föräldrarna i vår sommarstugan och jag längtar hem. Inte på grund av midsommar eller något för det är jag väldigt nöjd med att slippa men det känns plötsligt så ensamt. Lyssnar samtidigt på Bridge Over Troubled Water och lipar ännu mer. Sången är fin, gesten är fin, händelsen är fruktansvärd och hemsk.

Flamingo!

Flamingo ljushållare från Debenhams.

Mr Icey sa nej till en flamingo lampa men fick faktiskt med på att köpa denna fantastiska värmeljushållare. Nu skickar dom inte denna ljuvliga fågel hit men om man bor i Sverige så kan man lätt få den hemskickad. Ett litet fredagstips bara.

Allt i ett sms:et och utgång

Lördagen. På väg hem från lunchen får jag ett meddelande från min mamma som undrar hur jag har det och påpekar att det är konstigt att jag inte hör av mig. Jag känner att jag mår väldigt bra och känner mig både älskad och trygg så av bara farten svarar jag att jag mår bra, inte orkar höra av mig för de klagar bara på mig och att jag ska till Island. Min mamma svarar att hon inte tycker de klagar, undrar var jag ska bo på Island (min bror ansvarar för ett hotell här så hon vet att det är hotellpriserna är helt sinnesjuka) och får även med att min moster har fått en väldigt ovanlig automimmun sjukdom. Jag svarar att jag träffat en kille och att jag ska bo hos honom, att jag visst tycker att det klagar och hackar på mig och undrar om min moster kommer bli bra och frågar om en kompis eventuellt får sova någon natt i lägenheten i stan. Jag får som svar att kompis kan sova över, att det är lite trixigt med nyckel och att hon och min pappa bara vill mig väl och att läget är oroligt för min moster. Hela sms dialogen håller på fram tills jag är i ner i stan. Hon kommenterade aldrig delen om att jag ska bo hos en kille jag träffat. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Sedan dess har min mamma fått postadressen så hon kan skicka min post. Dock inga fler kommentarer om at vi träffat någon.

Efter allt det där så var jag lite disträ och egentligen inte på ett partyhumör. Men jag hade sett framemot att gå ut och socialisera så jag bestämde mig för att göra det bästa av det. Vi började med lite häng på The English Pub. Där har jag varit förr. Den ligger på en gatan med kanske 3-4 restauranger/barer och på baksidan är det ofta vindstilla så det är populärt det soligare dagarna. Efter ett tag började jag bli hungrig och ville bestämt ha hamburgare. 

Innan middagen tog ett pitstop på Petersen Rooftop Lounge. Fin utsikt, härligt terass men förmodligen ännu härligare när det är varmt haha. Middag intogs på Block Burger. Älskar ställen med typ 5 hamburgare på menyn. Block burgaren var god. Det var ingen superspännande hamburgare utan simpel men med gott kött. Efter middagen fanns det inte många ställen med happy hour kvar. 

Typ bara ett, Kiki. Stans gay bar. Jag tvingade med mina kompanjoner dit. Man ska nog inte gå dit förrän väldigt sent. Jag har hört att det är ett grymt ställe att dansa på så jag tror jag ska komma tillbaks men dock vid ett mycket senare klockslag.  Sedan gick vi till en sunkig bar som heter Boston där anslöt några kompisar. Min kompis Hannes kom och det gjorde mig superglad. Sedan åkte vi hem. Typ, vi kan ha gått förbi Petersen för att säga hejdå till några norska män jag raggade upp. Och jag älskar det med Icey. Att han låter jag vara jag. Han låter mig flörta med främlingar, vara lite pinsam och galen. Det finns ingen svartsjuka utan bara väldigt mycket tilltro och kärlek. Vilket förvisso ibland kan få mig att känna att han tar mig för givet men att han litar på mig och aldrig säger ifrån är för mig väldigt viktigt. För jag är lite galen och lite knäpp och det må vara några av sakerna han älskar med mig men det är också saker som kan tyckas göra mig till en dålig flickvän.

Fokus på fönster

Efter en lite rörig, omtumlande och fullspäckad helg så var det skönt att landa hemma i lägenheten igår kväll och bara pyssla i ordning, städa (Mr Icey) och surfa tavlor (min betungande uppgift).

I fredags tog Mr Icey ledigt på eftermiddag och kom hem klockan 13 för att äta lunch och sedan åkte vi på shopping resa deluxe. Först IKEA i timmar, sedan amerikanska superbilliga och kaotiska grossisten Costco sedan blev det en sväng i matbutiken innan vi var hemma. Det blev mest en massa småsaker från IKEA, bär från Costco och Väl hemma lagade jag middag (!) och bakade en kaka ill lördagens sopplunch. Det blev en kärleksmums. Kände att det var det lättaste när man inte vet om det är 9 eller 15 personer som kommer.

På lördag var det nationaldag och vi åkte över bergen för att äta lunch med Iceys vänner och vännernas vänner. 11 av dom. Då är man ganska chanslös om icke isländsk talande människa. Jag gav upp efter 20 minuter och sa till Icey att det var okej att han pratade isländska men han stod fast vid sitt löfte och höll sig till engelska. Kakan fick mycket gott betyg och var uppskattad. Vi kom hem tid två och bestämde att vi skulle gå ut lite senare men mer om det i ett annat blogginlägg.

På söndagen var det det stora växt och kompletteringsdagen. Dagen då de sista detaljerna till de gigantiska fönsterbrädorna skulle inköpas. Jag är supernöjd med resultat. Det fattas en lightbox i andra fönsteret men när den är på plats så ska ni få den också.

I fönstret står en vit kruka från Ikea som egentligen skulle vara i en stor svarta krukan men växten var lite för stor för den tilltänkta krukan så vi fick offra den vita men det löste sig fint ändå. Det var den billigaste krukan vi kunde hitta på IKEA och tycker den passar svärmorstungan bra. Bredvid står en liten flaska med vulkanaska som jag fick i present på en representationsgrej. Sedan har vi en svart Cubebot (älskar dom!) och bredvid honom är det två ljuslyktor från Søstrene Grene. I den svarta krukan ligger det värme ljus (det skulle ju egentligen vara krukan till svärmorstungan). Från allra första början skulle dessa genialiska och snygga svarta påsar vara för mitt smink men jag hade inte så mycket smink som jag trodde haha. De kommer hur som helst för Granit. Längst ut till höger står min älskade kakuslampa. Egentligen skulle vi ha en riktig kaktus men de är lite för tropiska och dyra här på ön så det fick bli en lampa. Vi köpte den på ASOS och jag älskar den. Helst skulle jag vilja ha en flamingo också men där sa någon nej.

« Äldre inlägg