Tjejsnack by Natalia

En del av Girlytalk

Netflix tips: Bird Box

Lång dag, kommer hem sent efter två glas vin med en kund, super hungrig, ber Icey beställa indiskt och hämta mig vid stationen, kommer hem, äter och vill slappa. Jag vill se något bra. Något fängslande. Då min fästman måste jobba tänker jag att äh, jag ser Bird Box som han ändå inte vill se (fegis som han är). Den ska ju vara bra. Till och med fantastiskt säger vissa.

Den sög. Påminde sjukt mycket om en annan film. Jag är så besviken. Filmen kostade mig typ 1800 då jag var så uttråkad av att jag var tvungen att nätshoppar lite. Åh, en bra film… var hittar man det?

Tjoho det var måndag!

Vaknade med en lugn själ och dagen gick hur fort som helst. Vi har fått nya skrivbordslampor på kontoret så min ögon är inte ens trötta. Kände mig faktiskt så pigg att jag jobbade sent, mötte upp sambon på centralen och sedan åkte vi till närmaste O’Learys och såg på fotboll. Chelsea-Manchester United. Jag är Chelsea fan, han är Man U fan. Sedan behöver vi inte prata mer om det. Tur ändå att han är biljoner gånger snällare än mig. Han tycker inte om när jag blir ledsen och det blir jag när mitt lag inte presenterar.

Skönt att ha kickat igång veckan!

Helt ur balans

Jag får inte ihop livet. Får inte ihop tiden, pusselbitarna och balansen. Ogillar vuxenlivet helt enkelt. Jag känner det så väl i mig, det skaver i mig.

Vi pratar mycket om det här hemma, olyckan i att inte ha tid och tristessen med att spara till framtiden. Just nu bröllop, sedan hus, sedan barn, sedan barn, sedan katt… Det är bara jag som tycker det är tråkigt att spara pengar ska tilläggas. Mannen gör det mer än gärna. Samtidigt så inser jag i samtalen att vi har det bra. Vi har en lägenhet på island och ett halvt sommarställe på västkusten. Så är allt lugnt i några minuter tills jag börjar leta hus i Oslo och så orkar jag inte vara vuxen igen.

Samtidigt har en stress börjat växa i mig inför om jag kommer få ett fast kontrakt eller inte. Rekommendationen är att jag ska få det men det är min chefs chef som bestämmer. Just nu känner jag att det inte kommer gå för jag tycker det är svårt nu. Ny säsong innebär nya produkter och jag har inte riktigt kraften att lära mig mer nytt. Skulle jag få kontraktet som kommer jag främst förhandla till mig tid. I alla fall så länge som pendlar situationen ser ut som den gör. Två timmar varje dag går åt till att pendla. Inte så värst omständigt men så väldigt märkbart under de mörka månaderna. Sådana här glädjefyllda ämnen cirkulerar mycket vid middagsbordet dessa dagar.

För att hitta lugn så har jag fått rekommenderat av min kompis Jojo som skriver gravidyogabloggen.se att testa Yoga Nidra som avslappning. Jag kämpar! Det spelas varje kväll/natt. Samtidigt så känner jag genast hur bra jag mår över att få vara hemma en helg. Jag är inte så himla svår, ett hem med ljus (obs doftljus är ett måste), blommor och inget synligt damm på golvet så är jag nöjd. Väldigt nöjd. Får jag dessutom tillbringa dagen med att strosa i butiker och bruncha så känns livet fint.

WD90J6A00AW

I snart ett år har vi varit utan tvättmaskin. Det har tack vare en fantastisk modern (extended) family och resor till sommarstugan fungerat ganska bra. I början var det inte en prioritet att köpa då det fanns så många andra saker att köpa till hemmet. Jag fortsatte då och då att forska i vilken kombomaskin som är bäst. Vilken är nyast, tystat, bästa och ja, det finns en del att välja mellan. För mig eller ja för oss har det varit på gränsen till hopplöst att skilja mellan presentationerna.

Vi har väl ganska konstant känt att LG eller Samsung är säkra kort. När vi var på island och var tvinga att byta inrikes flyg så fick vi dom pengarna av Iceys mamma. Pengar som lades åt sidan. Eftersom min fästman är den som tvättar och känner att det är lite omständigt att vara utan tvättmaskin så bestämde han sig för att slå till på en Samsung. Den levererades igår och han är super glad. Vi beställde via Tretti som ringde upp och erbjöd en nyare och dyrare modell fast till samma pris som den vi beställde. Så den vi har tror jag är en WD90J6A00AW och mitt omdöme: den är ful, klumpig men tyst. Och sjunger när tvätten är klar. Vet inte, men okej smidigt att ha en tvättmaskin men sura pengar.

Morgonrutiner

Egentligen borde Icey och jag typ skjuta varandra med tanke på hur mycket tid vi är tillsammans. Istället ser vi till att utnyttja olikheterna til max. Det går faktiskt bra och vi är nog det där irriterande paret som alla tycker är jobbiga för att vi är lite söta.

Mina morgonar börjar inte med fruksot på sängen. Jag skulle alltid äta frukost i sängen om jag fick välja eftersom jag älskar att hänga i sängen. På helgerna äter vi “frukost” (brunch) ihop och pratar men i lördags var ett undertag då det var så kallt i sommarhuset och kläderna var i tvätten. På vardagarna går väckarklockan på Sonosen igång vid 06:50 och spelar avslappnande cakna upp musik. Vid 07:00 ringer Iceys klocka och han går upp och duschar. Jag duschar alltid på kvällen och älskar att snooza. Det skulle aldrig falla mig in att bara gå upp från sängen. När han är klar vid 07:12 så ligger jag kvar i 3 minuter. Han är gillar tidmarginaler, jag gillar stress och tidsoptimism. Så han fixar frukost och lunch åt oss och packar ned det under tiden jag gör mig i ordning. Egentligen skulle det räcka att jag gick upp 07:20 men jag går upp 07:15 för att han inte ska dö av stress. Att vi gå om varandra lite innebär också att vi inte irriterar oss på varandra på morgonen när ingen av oss gillar människor. 07:41 så stänger och låser vi dörren för att åka till station. Då har vi också en minuts marginal, en kompriss. 07:45 går tåget.

Ingen av oss är några strålande morgonmänniskor men jag är ju utan tveckan den som sjunger eller dansar lite på tåget. Ibland ler han lite och ibland skäms han ihjäl. Jag håller fast vid att får man feeling så får man. Beroende på humör så pratar vi, sover eller surfar på våra mobiler.

När vi kommer fram till centralen så måste jag gå av medan Icey kan stanna kvar på tåget då han åker längre bort. Så vi ger varandra en hejdå puss, säger att vi ses i eftermiddag och sedan går jag av. Innan jag lämnar platformen så vinkar vi alltid till varandra. Det är lite cringe som kidsen som säger men jag älskar det.

Att vi hjälps åt att vakna och vara på bra humör gör hela min dag så mycket bättre.

Äntligen helg!

Vilken vecka. Så glad att den är över.

Vi var ju på kickoff med jobbet flera helgen. När vi skulle flyga hem på söndag började denna segdragna vecka med ta da inställt flyg. Vi blev ombokade till ett ännu senare flyg. Även det blev inställt. Då gav vi upp och checkade in på Downtown Camper. Måndagen tillbringades på ett tåg utan bistro i sex timmar. Vi fick dock värme i vagnen de sista två timmarna.

Tisdagen gick ändå okej, bortsett från försenat tåg på vägen hem. Onsdag så låg vår server på jobbet nere i fyra timmar så vi kunde inte jobba men var alla kvar för vi visste ju inte om det skulle komma igång. Segaste dagen. Tordagen var helt okej, slutade lite tidigare så jag kunde fixa en kaka till fredagen. Eller ja, Icey bakade och jag fixade med annat. Fredagen var lite kaos. Jag var trött på snö, tog på mig min mest neoniga tröja och bestämde mig för att vara positiv. Ännu mer snö väntade vid bilen och denna gång var det slut på plats så det var en snömur vid garageuppfarten. Det tog sin tid att ta sig ur. Så vi missad vårt tåg. Sedan ställdes tåget in. Även nästa tåg blev inställt. Ja, jag kom för sent till jobbet. De resterande timmarna kändes som en evighet. Jag har hur mycket som helst att göra men ingen lust, motivation eller energi. Även den dagen tog slut.

Nu har jag fått vila, se ikapp på mina favoritserier och känner mig piggare. Vi åker ner till sommarstugan idag. Mest för att svänga förbi förrådet och ställa in lite saker. Så på söndag bör det äntligen vara ordning och reda i lägenheten.

Och snön? Well, nu är det plusgrader och regn. Med andra ord…hej istiden!

Bild från fredagens tågväntande

Surviving R. Kelly

Jag läste att SVT ska visa dokumentärern surviving R. Kelly. Första avsnittet visas idag. Jag har sett dokumentärens alla 6 delar och tycker att det är bland det vidrigaste jag sett. Den är obehaglig men också gripande så man kan inte riktigt sluta se.

Jag försöker alltid ta dessa dokumentärer om kändisar med en nya salt men det är svårt här. Bevisen och uttalanden mot R. Kelly är så många och så övertygande att det är svårt att tro något annat än att han är en pedofil med ett sexmissbruk.

Det är helt obegripligt att han aldrig blivit fälld, att han fortfarande är fri och att den psykologiska terrorn verkar fortsätta.

Ska man se den? Vet inte. Den är obheaglig som sagt men ibland måste man ju se obehagliga saker också. Men det är så utdraget att det till slut känns som resigören gottar sig i offerens missöden.

« Äldre inlägg