• Tankar

  Ett till år

  Imorgon fyller jag år. Jag älskar att fylla år, jag älskar att bli äldre. Ju äldre jag blir desto mer tacksam är jag för att bli äldre. För alternativt vore så betydligt tråkigare. Som lillgammal känns det dessutom mer och mer rätt samtidigt som jag tycker mig bli barnsligare och barnsligare. Jag är glad för det jag har och även om jag älskar presenter så kommer nu familjen alltid först. Att dom, vi, mår bra betyder allt. Det finns önskningar, absolut, men liksom jag samlar på mig år så samlar önskningarna på sig en dyrare prislapp.

  Kvällen innan min födelsedag tillbringar jag med att funderar några vändor till kring faddrar till Baby Sweed. Tänker att jag vill ha vettiga människor, människor som är lite olika oss som föräldrar men med samma moraliska kompass. För mig finns det också något fint i att mina pojkar har en gemensam fadder som en symbol på att vi litar på denna personen att ta hand om pojkarna om något händer oss. Jag vill och att faddrarna uppskattar faderskapet. Så det har varit mycket tankar under en längre tid och jag har ännu inte landat i något som känns hundra. Det är inte det att det känns fel men det känns som en pusselbit saknas.

  Min önskelista i år är annars ganska kort. Ett fint smycke, stora hotellkuddar och en kjol har jag önskat mig från min lilla familj. Min stora familj önskar jag mig en middag med så det blir musslor i helgen. Kvar på önskelistan är vackra ting och praktiska ting nu när hushållet är nedpackat.

  Foto: Lindex

  Mössor kan man säkert ha för många av om man inte är jag. Jag älskar huvudbonader och denna grön eller bubbelrosa lilla goding får gärna komma inslagen i ett paket.

  Men den största materiella kärleken just nu? Miniskulpturer. Speciellt Conrad är jag mycket förtjust i. Och prinsessan. Och familjen. Äh, jag önskar mig alla dessa små underbara figurer.

  Men lika glad skulle jag bli för en fika och massa födelsedagskort.

 • Barn,  Mammaliv

  Det blir lättare

  Idag gick vi på långpromenad, en tipspromenad, i en timma och fyrtio minuter. Det känns i kroppen men mest av allt hade det varit otänkbart för en månad sedan. Likt det flest bebisar gillar inte Baby Sweed vagnen. Eller rättare sagt så gillar han inte att ligga ner. Allra helst vill han bli buren så min man har burit honom i vår Babybjörn sele en hel del. Nu börjar det vända känner jag. Han går att lägga ner i soffan, häromdagen somnade han bara sådär i vagnen och även när vi satt på golvet och lekte med Baby Ice och han skriker inte lika mycket. Allt känns mycket lättare, friare.

  Vi använder en Thule Urban Glide som dubbelvagn. Det är helt klart den bästa dubbelvagnen för grus. Till den har vi köpt ett inlägg för bebisar. Vi funderade på att köpa en liggdelen men är det några bebisar så går med på att lägga där? Inte våra i alla fall. Liggdelen gör så han ligger stabilt i vagnen och det har funkat bra för oss. Han gillar det mycket mer än liggdelen men tills nu så har han inte gillat några längre promenader. Vi snackar kanske 15-20 minuter max…. Men nu tror jag det håller på att vända. Idag gick det i en timma innan vi fick ta upp honom och ha honom i selen. Han är också vaken mer, mer medveten om omgivningen och verkar vara en annan bebis. En lättare bebis. Så glad för det för shit, det har inte varit lätt. Han växer också så mycket och vi hinner inte riktigt med haha. Vi har en hel låda med storlek 62 som vi aldrig han packa upp då vi fick så mycket och nu har vi börjat med 68.

  Den här veckan börjar vi inskolningen för Baby Ice och då hoppas jag så småningom om kunna vara lite mer med T och lära känna honom bättre. Tänkte även försöka lära honom sova i sin egen säng för nu är han rätt tung att ha på sig. Tung men mysig.

  Det känns som vi, jag kommer klara detta lite bättre. Tänk vad tre månader kan göra ändå. Just tanken på att det blir lättare ju äldre de blir har hjälp verkligen hjälpt mig de jobbigaste stunderna. Det och att påminna mig om att han är helt ny här i världen.

 • Barn

  Doppresenter

  Har precis skrivit sista adressen på vår inbjudningskort till Baby Sweeds dop. Det är fortfarande mycket kvar att fixa med som mottagning, program, sånger, boende för gäster och inte minst gudföräldrar. Just det sista är svår. Det är stort och vi landar inte i något som känns 100% rätt. Så jag kikar runt lite på fina doppresenter. Jag tycker det är svårt, man vill ju ge något som kan användas många år framöver. Aktier eller en slant på sparkontot tycker jag är en bra present om än inte så rolig. Vill man hellre ge något som man kan ta på så kommer lite tips här (klickbara bilder). Hoppas det kan ge lite inspiration.

  Finaste vägkrogen från Svenskt Tenn
  Fin personlig poster från Cub Club
  Ett underbart födelsedagståg från Konges Sløjd. På Konges Sløjd hemsida kan man också köpa olika delar, kul idé då barnet får ett helt personligt tåg.
  En fin ryggsäck som denna från Elodie x Clara Hallencreutz.
  Jag tycker träleksaker alltid är klassiska men så är jag också tjejen som har träleksaker framme som dekoration i vardagsrummet. Gokis naturfärgade leksaker som detta är ju super vackert men jag tycker också man kan köpa begagnade fina Brio leksaker. Speciellt sådana som inte finns längre.

  Det finns faktiskt mycket annat fint också såklart. Så som fotoalbum, små lådor eller en fylla i bok. Sedan tycker jag det är fint att skriva dopbrev, ett litet brev om livet, något tips, en presentation om vem man är.

 • Shopping

  OMOM

  Jag har fått dille på tygväskor. Vet inte om det är allt packande på sistone, de tråkiga alternativen i butikerna eller helt enkelt de fina varianterna som finns. Jag använder de till allt från förvaring och strandväska till tvättkorg och resväska. Rätt storlek till rätt äventyr.

  OMOM väskor har många smarta och fina varianter och jag slog till på en liten rosa karamell för att ha när tjejerna på Newbie, Apoteket, Indiskaoch alla ställen frågar om jag behöver en påse. Funkar också för lite stödhandling på ICA. Jag älskar att väskan har två korta handtag och två långa. Gillar också fickorna. Jag köpte även en liten turkosrandig väska som man lätt kan fästa på handtagen som en innerficka. Förvarar faktiskt den rosa väskan i den turkosa, passar perfekt.

  Vill man ha lite pimpade OMOM väskor så har My Feldt ett gäng hon har illustrerat på. Mycket fina!

 • Shopping

  Reafynd

  Här kommer ett tips till klänningsälskare. Indiska har en klänning som är fantastiskt skön och ganska så smickrande för att vara en luftig variant. Den finns i gul och rosa och jag slog till på den gula. Den är lång så kortisar som mig får lägga upp den men ändå en väldigt prisvärd klänning. Den funkar både på stranden och efter stranden tycker jag. Axelbanden går att dra åt också så man själv kan välja hur urringat man vill ha det. Sådant gillar man ju.

  Bild från Indiska
 • Barn

  Äntligen ute

  Det är inte det att jag ser ljuset i slutet av tunneln. För de senaste månaderna har inte varit en lång tunnel utan en mörk jävla grotta. Det har egentligen varit tufft på alla sätt sen i januari när kroppen började kännas motsträvig. Det blev väldigt tufft när lillebror kom. Jag har svårt för bebistiden som det är men bebis med äldre syskon var svårare än jag trott. Jag hade förberett mig och planerat för att det skulle vara svårt. Men för Baby Ice. Jag tänkte inte en sekund på om eller hur jag skulle reagera på ett syskon. Det har varit skittufft att knyta an medan man är mamma till en tvååring, fru, projektledare för flytt, administratör och festplanerare. Nu när jag skriver det låter det ju lite absurt att jag trodde jag skulle klara av det men det låter också som mig i ett nötskal.

  Nu har flyttlasset gått från Rotterdam och står i ett, eller faktiskt tre, olika förråd. Det är rörigt och mycket är oklart men jag mår äntligen bättre. Kanske inte fysiskt men det är inte så konstigt med tanke på den viktuppgång som graviditeten och sockret som tre månaders extrem trötthet har inneburit. Jag är tung och svag och känner inte alls igen mig i det. Jag är ändå okej med det. Sockermissbruket är borta nu när den svåra tröttheten är borta och vilja att röra sig är tillbaks. Det finns absolut stunder av rastlöshet och frustration över att Baby Sweed bara vill ligga på bröstet hela tiden. Inte nödvändigtvis för att amma utan mest för trygghet. Jag påminner mig om att han bara är två månader, att jag på så många sätt missade de tre första veckorna av hans liv och framförallt att det är en period. Just nu går det inte att att gå ut och gå en långpromenad, det går inte att gå att träna en timma på dagen och att försöka sig på hemmaträning nu under sommaren med fullt hus är bara över optimistiskt. Jag har varit ifrån honom i mer än en timma men då är jag också mentalt förberedd på att tillbringa resten av dagen med honom på mig. Det finns absolut en större förståelse för de som använder bärsjal 24/7. I allt det jobbiga så är det skönt att han sover hela nätter om än på oss. Allt har sin tid och just nu är det så här. Jag är så ofantligt glad att tröttheten lättat och att jag mår bättre. Det får räcka nu.