Tjejsnack by Natalia

En del av Girlytalk

Påsken

Hjärnan känner av att jag var ledig i fem dagar men kroppen är lite mör och trött efter fem dagars städning. Men nu är sommarstugan redo för säsongen 2019. Allt utom vår lilla gäststuga som faktiskt också är mitt rum. Men vi resonerade som så att det kunde vänta för det löser vi fort men att städa och plocka undan görs lättast när det bara är Icey och jag är där. Vi har mest plockat undan och så har min mamma lovat att ta in en städfirma för att städa golv och badrum för där tog vår tid och ork slut.

Vi har också hunnit med skönt häng med grannar. Icey lite mer än jag för jag har inte känt mig social. Men en superhärlig middag fick vi ihop med vår bögkompisar. Så härligt snack med dom och så avslappnat – det var en bra energikick. Bollade lite kläder inför bröllopet med dom och dom tyckte jag var lite knäpp men väldigt jag. Tror det var en komplimang.

Jag sov hela två timmar i bilen på väg hem idag. Det var skönt. Nu på kvällen har jag gått igenom jobbmailen så det inte är kaos. Egentligen borde jag jobba mer men orkar inte. Skulle ha jobbat under helgen mend det var som om min mobil visste att jag behövde ledighet och vägrade ge mig 4G signaler. Jag har presentationer att förbereda och på tisdag åker jag London. Ska göra kunde besök onsdag-fredag och sen kommer Icey lagom till helgen. Det har varit alldeles för mycket jobb så jag har bett om att få 2 och 3 maj ledigt. Men först, intesinsivt jobb.

Ps. Glömde visste publicera för jag somnade.

Påskägg

Påskägg hör ju till det roligare så här i iskalla april, efter en vår som aldrig kommer. Visst kan man fylla ägget med godis, det går verkligen hur bra so helst (eller favoritchipsen och dippen). Eller öl för den som gillar det. Biobiljetter tycker jag också är fint. Det finns verkligen hur många alternativ som helst. Här kommer några andra tips.

En snygg tvål på handfatet vill alla ha. Varför inte lägga en tvål med pepp i påskägget?
Från: raglady.se
Skönhetsjunkien blir glad för det senaste eller om man nu inte kan få tag på cannabis masken så varför inte ge en återfuktande, renande eller glow mask?

Vill man leka påskharen men vet att mottagaren inte äter socker så är mitt tips detta himmelskt goda kokosgodis.
Från: reneevoltaire.se

Vecka bromsa-tiden

Nödbromsen, dra i nödbromsen! Fast bara lite för jag är lite delad kring denna vecka. Å ena sida, hur kan det vara påsk redan? Å andra sidan… jag behöver mer tid. Samtidigt, skönt med tre dagar ändå. Men vore skönt om jag inte hade så förbannat mycket att göra. Så trött att jag redan nu planerar mina nästa lediga dagar för påsk blir ingen ledighet. Inte en chans.

Veckan lästips: Masters of Love

Veckan köp: Dessa underbara örhängen från H&M.

Veckans yay: Att få ordna äggjakt för min alldeles för vuxna fästman.

Veckan nay: Att mitt jobb dränerar mig på tid. Ska bara ta mig igenom april. Komma ikapp. Sen blir det bra.

Graviditet

Såg på Sarah’s Day födelsevlogg för någon dag sedan. Tänkte kanske att jag skulle uppdatera på våra tankar.

Från början hade vi sagt att vi skulle börja först bli gravida förra våren. Vi avvaktade. Jag ville försöka landa och hitta ett jobb och känna mig helt redo. Nu har vi sagt att vi kan börja försöka. Blir vi gravida nu så kommer barnet när vi är gifta och jag kommer inte var höggravid under bröllopet. Det som oroar mig är….graviditeten.

Allt från graviditeten oroar mig. Allt bortsett från att bli gravid. På grund av min sköldkörteln är jag orolig för att mina nivåer leder till att barnet inte utvecklas som det ska. Jag är livrädd för hur min kropp ska hantera en graviditet. Därav mitt behov att bygga upp styrka och fixa min fot Jag är ännu mer livrädd för födelsen. Så all in all är jag rädd. Jag skulle vilja prata med en specialist innan jag blir gravid men mitt förtroende för sjukvården är inte skyhög. Det kanske inte är det bästa att titta på vloggar från en födelse men hur ska man förbereda sig mentalt? Och hur vet man att man kan lita på läkare?


Bröllop utan gäster

När vi skickade ut inbjudningarna visste jag att några av mina vänner och kompisar inte skulle komma. De flesta hoppades jag skulle hitta sätt att närvara, speciellt när vi skickade safe the date kort nästan ett år innan, men nu blir det inte så.

Tre saker…

  1. Bröllopsinbjudningar – Det är inte varje dag eller ens år man gifter sig. Det är stort. Det är speciellt. I min värld så ska det mycket till för att tacka nej till en bröllopsinbjudan.
  2. Lojalitet – Jag har inte en massa lösa kompisar här och där. Jag har ett gäng, ett gäng jag är notoriskt lojal mot. Ber dom om min närvaro så kommer jag.
  3. Fest – Självklart kan man ha kul även om det man är ett litet sällskap, såklart går det. Men det kräver rätt folk och rätt ställe och där är inte vi.

Dessa tre saker gör att jag är ledsen när jag inser att mina kompisar inte kommer till mitt bröllop. Anledningen till att de inte kommer spelar i slutändan inte så stor för resultat är det samma. Samtidigt gör det ju förbannat ont att så många av Iceys vänner kommer, till och med dom som han inte är så tajt med. Vår inbjudna har till och med slutet av maj på sig att lämna besked så några fler trillar förhoppningsvis in men just nu känns det tufft. Det är svårt att ens prata om bröllopet, ännu mindre att planera det. Jag blir bara ledsen.

Så vad gör man då? Vi funderar lite på om det finns fler vi kan bjuda. De som vi funderade på men kände att listan var för lång. Samtidigt vill inte bjuda folk bara för att bjuda folk. Visst, vi behöver betala för 70 oavsett men vi vill ändå ha människor där för att vi vill ha dom där. Så nu tar vi en vända till och skickar ut några fler inbjudningar.

För övrigt min drömkjol. Dock lika dyr som hela min outfit budget.

Veckan – igen

Det var inte mening att det skulle bli så långt mellan inläggen. Jag ville skriva men det var en sådan deppig vecka förra veckan. Många många tårar över kompisar som osar:ar nej till bröllopet. Icey har varit en klippa och gjort allt för att jag inte ska gråta varje dag. Han har även sett till så jag hållit mig till Paleo AIP dieten. Inget kaffe, inget peppar, inga chili…. typ ingeting haha. Det går faktiskt helt okej så länge man äter hemma. Går man utanför dörr utan medhavd mat är man körd.

Idag var jag hos läkaren och japp, min fot är trasig. En sena är väldigt trasig och ett ledband är trasigt. Jag fick en remiss till ortopeden och en påminnelse om att om man stukar foten illa så ska man vila den men också gå till läkaren helst innan det har gått två år. Nu har det blivit kroniskt så vi får se vad ortopeden säger. Min läkare sa att man ibland kan sputa kortison i senan som är den delen som gör mest ont i foten. Han sa också att det kan leda till att man får ont i knä, höfter och rygg. Jo men jo tack, redan där. Resten av idag har jag tagit ledigt men faktiskt mest för att jobba utan press.

Nå ja, denna veckan då.

Veckans yay: Att Frölunda vann igår borta mot Luleå och att jag fick en match i present av Icey så på lördag väntar hockey i Götet. Och faktiskt, att just Icey och jag träffades. Det var en riktigt vinstlott. Och solen, att solen typ är ute och dagarna är längre.

Veckans nay: Att min fot gör så förbannat ont. Att det är massa deadline på jobbet denna veckan och att två intensiva veckor. De flesta av mina kollegor reser bort från och med torsdag så underbemanning är en underskattat.

Veckan utmaning: Att gå till det f***ing gym. Att det ska vara så svårt?!?!?

Veckan köp: Massor! Så mycket att det får bli ett eget inlägg.

Veckan

Veckans yay: Jag är åter på benen efter att ha varit förkyld och sedan förgiftat (sådär så man spyr upp allt inklusive vatten). En veckas sjukskrivning – check. SVT Play har släppt ett nytt avsnitt av Eageles och BBC har släppt den nya säsongen av Line of Duty.

Veckan nay: Jag grubblar mycket över vänner och kompisar till mig som inte kommer på bröllopet. Hittills har säkert 90% av Iceys kompisar och släktningar sagt att de kommer medan på min lista har kanske 5% sagt att de kommer. Många har hintat/indikerat att de inte kommer och det gör faktiskt ont. Av många anledningar som jag inte orkar gå in på nu. Det leder till många tårar och väldigt sömnlösa nätter. För någon som inte längreär ledsen så ofta så blir jag dessutom ledsen över att vara ledsen.

Veckan utmaning: I ett försök att få min kropp att absorbera lite mer vitaminer och mineraler så har detoxar jag och har lagt om till Paleo AIP som är anti-inflammatorisk och ska hjälpa tarmen läka. Poddar och bloggar säger att det funkar och när det kommer till sköldkörtelen litar jag mer på dom är läkare. Det är inget fel på maten men det gäller bara att vara väldigt noggrann. Fram till påsk tänker äta strikt. Skulle egentligen vilja göra det lite längre men den här dieten funkar bäst när man inte är på resande fot.

Veckan köp: Trots att bröllopet inte alls lockar för tillfället så köpte jag mina bröllopsskor igår då dom var på rea. Dom låg gömda i rean så blev glad när jag lyckades hitta dom.

« Äldre inlägg