• Tankar

  Sömnlöshet

  Sovrummet 2.07

  Är egentligen så in i bänken trött. Ändå ligger jag här klarvaken. Nej, tog inte mobilen när jag inte kunde somna. Tog mobilen när jag efter två timmar inte hade somnat. Trodde förvisso att det bara hade gått 20-30 minuter men tidsuppfattningen har inte varit på topp på sistone. Igår (förgår tekniskt sett) skulle Icey ta en power nap och jag lovade väcka honom efter 20 minuter. Fastnade i Cummings presskonferens och tydligen gick det två timmar innan Icey vaknade. Förövrigt helt fascinerad av Dominic Cummings. Han är som en smart skurk. Hade inte tänkt mig att han skulle låta så mänsklig. Ställer mig väldigt frågande till vad jag egentligen tycker om honom.

  Kanske ska klargöra att jag inte ligger vaken och tänker på honom. Tänker inte på så mycket. Det blev bara så himla rörigt innan läggdags. Massa tvivel om mitt äktenskap dök upp från ingenstans och helt utan substans. Blev filosofisk och känslig. Eventuellt lite dramatisk i mitt tänkande men jag är drama! Jag hatar att älska drama men så är det. Sedan var sovrummet en bastu och ett icke insomnande ett faktum. Min fot värker trots att jag knappt gått en meter idag (igår). Ägnade nästan hela dagen till offerter, planeringar och gamla projekt som behövdes överlämnas. Det var ungefär noll procent givande på någon front. Vill så gärna köpa en lite belöning men a) fick ett paket idag (igår) och två kommer imorgon (idag) och b) jag har inte slutfört något.

  Trodde jag skulle somna innan 02:00. Ser att minutrarna tickar på och finner det osannolikt att jag ska somna om 7 minuter. Plus, tror minsann det är en mygga här inne. Myggor i maj känns spontant överskattat. Hade gott kunnat vänta till juni. Eller om det bara är som så att jag antingen ska skaffa ett tunnare täcke eller sova med kläderna på. Svår avvägning. Är det inte orimligt att man förväntas göra så många avvägning och val generellt i livet utan att ens fått någon livsutbildning. Vad är det egentligen skolan lär ut? Är det inte väldigt förlegat i en värld där man kan googla dig till kunskap men där många verkar sakna empati. Eller är det bara en tanke som dyker upp när klockan passerat 02.00?

 • Tankar

  Senaste huvudtankar

  Ja, jag vet. Har utlovat ett inlägg om självkänsla men har kanske satt lite för mycket prestige i det. Anna, vår supertrevliga bloggläsare önskade inlägget då hon tycker jag verkar vara en människa med bra självkänsla. Helt korrekt och då började jag undra hur det framgår genom bloggen. Hon undrade också om jag alltid haft bra känsla och då började jag fundera på det. Jag vill inte slänga ur mig något klyschigt men har nog kommit till några insikter (jäklar vad mycket man kan ta för givet ibland) och ska dela med mig i veckan. Lovar som i lova. Till och med nedskrivet i en kalender, min kalender alltså. Tills dess… här är lite av det som snurrar i mitt huvud….

  • Så kul att Alex och Happy gjort vardagsinlägg. Stalkern i mig älskar detta inslag!
  • Får penisar bristningar?*
  • Är det verkligen rimligt att en flyttfirma tar 45 000 för att flytta ett mindre bohag?
  • Vad är folks fixering av halskedjan som Connell har i Normal People? Ett eget Instagram konto…fattar inte?
  • Längtar efter sommarbak. Det är något speciellt med att baka på sommaren.
  • Upp till vilken ålder kan hästar få föl?
  • Hur orkar folk med hudvårdsrutiner?
  • Är man lite otrogen om man tittar på en serie enbart pga snygg skådespelare? (Vill ni ha min ögongodis tips förresten?)
  • Alla mina pojkvänner har varit absurt toleranta och snälla. Inte rimligt.
  • Saknar ett riktigt hem med mina saker väldigt mycket.
  • Men orka flytta igen!!! Argh!!!
  • Ska fixa en bloggtävling i juli. Är ni pepp?
  • Är verkligen spelberoende och borde hålla mig borta från alla slags spel.
  • Selam Fessahayes kollektion för Ellos blev inte alls som jag hade hoppats.

  *Ja.

 • Vardagen

  Slapphelgen

  IGTV ändå. Så härligt utbud, lite jobbigt format.

  Godmorgon! Hur mår vi denna måndag? Jag är trött efter att ha drömt om ex, sminkningar och misslyckade konferenser men solen är tillbaks så energin kommer återvända. Herregud, läste precis hos Alex att det är sista veckan i maj. Hur gick det till? Inte riktigt riktigt redo för juni men visst har jag några dagar till på mig utan junistressen. Tycker ofta sommar kommer med mycket stress, press och förväntningar och jag har ju mått så bra i Coronabubblan. Ja, bortsett från att hela världssituationen gjort mig stundtals ledsen.

  Icey har känt sig nere i helgen och har bara velat mysa. Också en anledning att jag är trött. Han gillar att hålla om mig när vi sover. Vilket jag tycker är jättegulligt men ibland vill jag bara vara fri. Och inatt var det mycket kläng medan jag var varm och bekväm. Försöker hålla mig still och komma ihåg att jag kan lättare ta ikapp lite sömn under dagen än han. Hursomhelst, helgen… mycket slapp. Vi har mest hängt i soffan och han har fått titta på sina serier. Jag tittar nästan övervägande endast på brittiska tv. Det är det jag är uppväxt med och det är det språket jag har lättast för. Amerikanska serier måste jag anstränga mig lite mer med och det orkar jag sällan medan Icey har svårare för brittisk engelska och gillar lätta amerikansk serier. Så han har en lång lista på saker jag inte ser på. Han vill ändå ha mysdagar (ja, han säger faktiskt exakt så) och jag höll honom sällskap i soffan men kollade på mina program. Såg om hela säsong 1 av Glow Up, såg på IGTV avsnitt jag missat och började på Hidden. Han blir orimligt glad av att få kolla på dåliga amerikanska filmer och tv serier men men whatever works.

  Denna vecka så ska vi fastslå vår sommarplan, eventuellt säga upp vår lägenhet i väntan på en ny och jag ska till sjukhuset på fredag. Men först, betala räkningar. Ja, efter frukost och dusch.

 • Fredagslänkar

  Fredagslänkar – smink!

  Igår när vi var i parken så kom en polis och bad oss lämna området för dom hade hittat en bomb eller någon form av sprängning. Vi lämnade såklart och googlade senare på kvällen. Tydligen pågår ett surinamskt gängkrig i våra hoods. Vi bor verkligen inte i några skumma hoods. Tvärtom. Tydligen var det skottlossning för några kvällar sedan också. Så märkligt hur mycket man missar om man inte tar del av lokal media.

  Fredag idag och jag har helt halkat in på smink. Happy skrev att hon har en vår/sommar och höst/vinter garderob, det har jag med och min inkluderar även väskor och smink. Idag blir det ett smink fokuserat fredagssvep.

  Veckans tv-tips: Glow up på BBC Three! Sminkentusiaster tävlar i olika utmaning. En av domarna är Dominic Skinner som är en av mina favorit MUAs. Tror ni förresten att utbildade sminkartister kommer finnas kvar? Jag är tveksam. Tillbaks till TVn, Glow up kanske finns på Netflix i Sverige även om den inte finns här i Holland.

  Veckans köp: Sommaren är typ här. Med sommar kommer ett nytt bronzing puder eller rouge. När jag var 17 fick jag ett puder från Guerlain av min mamma och Terracotta serien har varit min trogna bronzing vän sedan dess och jag rekommenderar det till alla! Jag köper ungefär ett puder och/eller rouge per år, ibland mer om jag sminkar mig mycket. Denna sommar behöver jag fylla på med ett rouge.

  Veckans Instagram: Jag följer två MUAs på Instagram. Dominic är en och den andra är Terry Barber. Älskar hans flöde!

  Veckans läsning: Why Woman Wear Makeup – en superintressant artikel från Science of People om varför kvinnor sminkar sig, den mest effektiva sminkningen, olika sminkningar säger och vad män tycker det signalerar.

  Veckans låt: Ingen smink koppling mer än att den har fastnat i en viss sminktokig tjejs huvud, alltså mitt!

  Happy fredag!

 • Shopping,  Smycken

  Pippi för Maria Nilsdotter

  Ni har väl inte missat att världens starkaste flicka och en av de coolaste tjejerna någonsin fyller 75år i år. Jag älskar Pippi och gillar starkt många av dom samarbeten som görs med Astrid Lindberg AB i år. En favorit är smyckeskollektionen som Maria Nilsdotter skapat. Okej, Maria är ju en favorit i smyckesvärlden men det är ju ingen garanti för att det blir bra. Kollektionen släptes idag på Pippis födelsedag. Nedan är mina tre favoriter, hela kollektionen finns här.

  Herr Nilsson ring
  (Bild: marianilsdotter.com)
  Flätörhänget, kan tänka mig ett i silver och ett i guld.
  (Bild: marianilsdotter.com)
  Mini flätringen
  (Bild: marianilsdotter.com)
 • Vardagen

  Check på tisdagen!

  Idag har jag ringt ambassader, vänner och familj och jag har fått nytt smink. Fick lite av Icey i lördags som jag blev superglad för och idag kom två grejer som jag köpt till mig själv. Har även påbörjat en ny bok och en ny serie men mer om det någon annan dag för jag är ovanligt trött idag. Icey ser på Så mycket bättre för säkert 10:e gången men försöker fokusera på att det är kul att han gillar svensk musik om än lite tjatigt med samma program haha. Verkligen inte en spännande vecka men ska få ihop inlägget om självkänsla som jag lovat en läsare. Det har krävt mycket mer eftertanke än jag trodde men en kul utmaning och spännande eftertanke.