Tjejsnack by Natalia

En del av Girlytalk

Skönheten & Odjuret – the remake

Precis som Alex så älskar jag Disney. Musiken, figurerna, kärlekshistorierna och sagorna – magiskt. Låttexterna kan jag i många fall utantill och just Belle var en favorit som yngre. Jag har alltid dagdrömt mycket och med Belle var det så lätt att känna igen sig. Jag kände mig också annorlunda och hade kanske lite större drömmar än mina vänner. Inte så konstigt med tanke på att jag rest och bott utomlands en del redan som 9-åring. När jag hörde att det släpps en ny Skönheten och Odjuret så var det en självklarhet att klämma in tid för att se den.

Så häromdagen gick Icey och jag på en biodejt. På island har dom nachos med ostdipp i kiosken. Så sjukt gott och en saknad klassiker från Belgien. Det visade sig att precis som i Belgien så är det en paus i filmen för att sträcka på benen och köpa choklad till sin pms-iga biodejt.

Det är fortfarande en väldigt vacker film. På något sätt ännu viktigare idag än 1991 då den första versionen kom. Nu vet jag inte om kidsen får med sig budskapet om att skönhet är mer än utsidan, om vikten att inte döma en person efter det yttre och att innesidan kan dölja skönheter som inte syns från utsidan. Jag hoppas att någon får med sig budskapet i alla fall.

Alex verkar ha sett någon version med Ewan McGregor (hehe) men i den som visas på Island är det Dan Stevens (Matthew från Downton Abbey) och Emma Watson som har huvudrollerna. De spelar sina roller väldigt bra (och sjunger bra!) och Luke Evans som spelar Gaston är riktigt rolig. Jag gillar dessutom att det är britter. Jag tycker Disney gör sig bäst så.

Triss i flamingos

Jag har en grej för flamingos. Har alltid haft. De var favoriterna i Slottskogen när jag var liten och vi bodde i Göteborg. Då tyckte jag de var rosa och roliga att titta på och nu tycker jag de är snygga och coola. Här kommer tre sommarfavoriter med flamingos.

Gyllene skor med rosa skönheter – gillar’t (via ASOS).

 

Perfekt för drinkar i pollen är denna lilla rackare från Sunnylife (via ASOS).

 

Fin väska från South Beach (via ASOS).

 

The Golden Circle

Igår så åkte vi på runt på det som kallas The Golden Circle. Vi tog en två timmars promenad i nationalparken och åkte vidare till Geysir för att titta på gejserar och vattenfallet Gullfoss. Det är sjukt mycket turister här. Alltså helt vansinnigt. Icey och jag pratade en hel del om alla turister och islänningarnas syn på turisterna. De flesta som bor här är väl medvetna om att turisterna behövs (för ekonomin). Samtidigt finns en stark irritation att pengarna som turisterna lämnar inte används till något vettigt så som till exempel vägunderhåll. Istället lämnas de nu tungt trafikerade vägarna förstörda med hål. Parker förvaltas inte så bra som de hade kunnats om man använde lite av pengarna till att hålla de fina och hela. Mest verkar dock islänningarna störa sig på turister som stannar vid vägkanten lite hursomhelst. Man glömmer att det är kolsvart här och många olyckor inträffar. Jag kan tycka att alla fina naturställen känns helt exploaterade (och då är det ändå lågsäsong) men det tyckte inte Icey var så hemskt. Det tror jag bottnar i att islänningarna är väldigt stolt, med all rätt, över sin natur.

Min favorit var nationalparken. Det fanns så mycket att se och det är hejdundrande vackert. Plus att den är gigantisk så det fanns stunder då vi inte var omgivna av andra. Sedan diggade jag den shoppen vid Geysir som heter just Geysir. Den aktiva gejsern Strokkur var imponerande men charmen försvinner med så mycket folk på plats. Gullfors var magisk den med även om bergen bakom stod för dagens vackraste vy.

Här kommer i alla fall ett bildsvep från min söndag i regn och sol.

My kind of guy

God morgon från köksbordet där Mr Icey snällt letat reda på ett av mina favoritmotiv från en av de bästa designers i Sverige enligt mig nämligen Lisa Bengtsson. Fullkomligt älskar hennes motiv. Enhörningarna fick jag som anteckningsbok av en kompis och då har Mr Icey hittat bordstabletter i samma motiv. Han har även införskaffat en väldigt rosa ljusstake som jag är kär i. Allt det för att jag ska känna mig hemma.

Happy frågade om Alex och jag har en killtyp. Nu har Alex svarat så nu återstår bara jag. Har jag en typ? Det har jag nog. Inte så mycket i utseendet kanske.

Jag har bara haft två pojkvänner. Gemensamt för dom var att de bägge var långa, väldigt snälla och mån om deras familjer och de är båda väldigt omtänksamma. Johan som jag var tillsammans med i min ungdomstid (jo, det är nog förbi nu) var duktig på sådant jag inte är så bra på som t.ex. matte och naturvetenskapliga ämnen. Det samma gäller M. Räknar vi in Mr Icey i bilden så är även han en snäll, omtänksam man vars familj betyder mycket för honom. Och han är ruckigt bra på matematik. Medan Johan är 1,98 och M 1,89 så är Icey inte alls speciellt lång men han är längre än mig fast med mina 1,63 är det kanske inte så svårslaget. Mina män måste vara längre. Korta män kan inte omfamna en på samma sätt. Happys män kallar hon karriärister. Och där är det enda jag vet att jag inte går igång på. Under mitt förra förhållande med M så tänkte jag nämligen väääääldigt mycket på det. Min fina pappa är nämligen en sådan. Han gillar karriär, kostymer och har väl även om det gett familjen många fördelar ofta ”offrat” familjen för karriären. Jag har under hela min uppväxt saknat min pappa väldigt mycket. Det var alltid kul och speciellt när pappa kom hem (och vi fick alltid någon liten present) men det gjorde alltid ont att inte ha honom hemma. Förvisso har jag aldrig vetat om något annat. Jag vet inte hur det är att ha en pappa som alltid är hemma, det kanske är jättetråkigt och jobbigt? I vilket fall som helst så har jag insett att det är inte min typ och att jag omedvetet eller medvetet väljer bort dom. Jag vill inte ha det livet som min mamma haft hur bra hon än har haft det och jag vill inte heller inte ha barn med samma uppväxt som mig. Det är klart att jag drömt om det ibland men också insett att det är svårt att ha kakan och äta kakan. Jag vill ha stabilitet och trygghet först och främst. Får man det på plats så får man gärna jobba så mycket och hur sent man vill och vara bortrest för den delen men jag tror det är svårt. Stabilitet och trygghet är en gemensam nämnare i bägge ex och i Mr Icey.  Alex tankar om hur det nästan kan vara irriterande med en man som är så familjeorienterad så man måste bråka om att få lite tid känner jag så väl igen. Jag kände ofta så med M. Det beror nog till viss del på att min familj inte är den där typiska kärnfamiljen. Vi är mer vana vid att inte alla vara samlade än att alla vara samlade. Så jag förstår nog inte riktigt det där familjelivet som jag samtidigt så gärna vill ha. Hmm, kanske kan man pussla ihop det och få lite av varje.

Min typ är i alla fall en typ som inte har kostym på jobbet, som är väldigt bra på matte, som är snäll, trygg och omtänksam och värnar om familjen men kanske också lite osäker och inte så värst macho. Precis som Alex gillar jag om det är nördigt bra på något. Johan har nördigt bra på franska i skolan. M var är jäkel på allt om bensinstationer och Saab bilar. Mr Icey kan shipping industrin bättre än någon annan jag känner. Sådant gillar jag. Lite för mig udda saker.  En annan gemensam nämnare är att de alla ska vilja kämpa för mig. De har de alla gjort. Alla mina förhållanden har haft motstånd från början och de har alla visat att de vill ha mig i sitt liv. Eller ville då i alla fall. Ska jag vara helt ärlig så är nog inte någon av männen jag haft förhållande med några snyggingar men det är hellre inte det jag faller för.

Biotips: A United Kingdom

Herregud vad roliga inlägg Alex och Happy bjuder på. Jag skrattar för mig själv här i soffan. Jag hade ju också kunna publicera något halvsoligt men jag glömde trycka på just ”publicera” knappen. Skyller på för mycket sexuell distraktion.

Hur som helst. Innan jag packade ihop och satte mig på ett plan för några dagar sedan så lyckade jag komma iväg och se en film som jag velat se sedan jag såg trailern för den. Filmen heter A United Kingdom och är baserat på en verklig historia. Så vacker, så fin, så mycket kärlek, så mycket känslor. Ja, den är helt klart sevärd. Jag är en riktigt sucker för sådana här historiska filmer. Och en riktigt sucker för Disneyaktiga kärleksfilmer, ni vet när man får kämpa för kärleken. Jag tror att det kanske har påverkat mig mer än jag vet. Ibland är det som att jag tror hela livet är en Disneyfilm allt ska vara en kamp men sluta lyckligt. Hur som helst, Disneyliv eller inte så gå och se filmen! Den får 5 av 5 stjärnor. Glöm inte ta med er näsdukar bara.

Hemma i Reykjavik

Köksutsikt

Promenadutsikt

Hittelön

Nu har jag varit i Reykjavik i ungefär  dygn.  När jag landade så var det vårigt och varmt, samma sak igår. Det är verkligen vackert med bergen som bakgrund men Island som är lite som en mix mellan något östeuropeiskt land (sorry för fördomar) och ett amerikanskt litet samhälle.  Idag är det grått och regnar tokmycket – tydligen ett bra vårtecken här.

Jag trivs bra hemma hos Icey. Lägenheten är lite som en alplägenhet. Eller som en österrikisk alplägheten. Den ser och luktar likadant. Jag är mycket för det där med dofter och länder. Tycker alla länder har en speciell lukt. Aprå på lukter så luktar varmvattnet här vidrigt. Alltså helt vidrigt. Som Reykjavikbo märker man det tydligen inte om man inte varit ute på ut stan en längre tid. Men jag märker det. Väldigt mycket. Bortsett från vattnet så är jag kär i deras Skyr yogurt och att Icey hade köpt glutenfritt bröd och mycket stort täcke åt oss. Tycker det var fint gjort. Och ett litet sminkkit från Mac väntade också i badrummet för att jag ska känna mig som hemma.

Jag får lite ångest över att dagarna går så fort. Helt värdelös är jag på njuta av nuet. Måste öva på det.

En route till Reykjavik 

Hej bloggen! Nu är jag på väg till Reykjavik för att hänga med Mr Icey i 10 (!!) dagar. Ja, jag är nervös. Tycker det är ett så himla märkligt land. Samtidigt har jag en massa annat i huvudet så den där avkoppling jag hade hoppats på blir inte av. 

Ni hänger väl med nu de kommande 10 dagarna? Blir så tomt annars. Jag kan bjusa på lite tips till och med. 

« Äldre inlägg