• Utlandssvensk

  Nästan hemma!

  Hann med att fira en liten tvååring innan vi vinkade hejdå.

  Nu är vi hemma och har sagt hejdå till våra roomies. I 6 veckor bodde vi med min bror och hans familj och vi konstaterade efter typ en timma att vi saknar dom. Det var definitivt jobbigt att säga hejdå. Så vemodigt.

  Allt har ett slut och så även denna sommar. Nu väntar fjorton dagars karantän så vi beställde matleverans i torsdags och håller hos isolerade på ett hotellrum idag och kanske imorgon. Det beror på när vår saker anländer. Det blir antingen ikväll eller imorgon bitti. Så fort vi flyttat in så behöver vi fixa gardiner. Det är minst 35 grader här om dagarna. Påminner mig faktiskt om när vi flyttade till Belgien, det var också augusti och hett. Vi är så spända på om huset är kokhett eller relativt svalt när det varit stängt.

  Nä, nu ska vi sätta oss och jämföra tvättmaskiner så vi kan beställa det. Kolla på mattor online så vi vet vad alternativen är. Sedan borde vi nog också göra någon slags checklista så vi inte missar något.

  Hur är det med er? Är ni kvar här och läser? Lovar att uppdateringarna återgår till mer frekventa nu. Ha en fin vecka!

 • Sverige

  Sju dagar

  Idag åkte vi upp till Stockholm. Jag har brottats med migränkänningar så sov mest hela vägen. Tvingade Icey att köra via det über pittoreska Gränna chans lite närmare Stockholm så stannade på Saltå Kvarn – vilket mysigt ställe! Vet inte varför vi aldrig stannat där förut. Jag köpte surdegsfrallor, bullar och getyogurt i affären. Dom hade ett litet kafé också men vi var inte så fikasugna. Älskade också de enorma krukorna som stod utanför.

  Väl hemma hos min bror så gick jag och lade mig, liksom min svägerska som ju är gravid. Min bror skar sig i fingret så Icey fick instruktioner i hur middagen skulle lagas. Det var helt enkelt lite upp och ner.

  Om en vecka åker vi hem och jag längtar faktiskt även om jag kan nästa få Sverige längtan redan nu. Men jag tror många som bott utomlands under längre period kan känna igen sig i känslan av att det är något speciellt med sommar i Sverige.

 • Familj,  Sverige

  Sista veckan

  Nu är det vår sista vecka på västkusten för den här sommaren och idag blev vi klara med flyttpackningen. Något vi firade med middag på Hotel Strana på vägen hem. Mer om det stället någon annan gång men något överskattat är det absolut.

  Jag är så glad över den här sommaren. Och tacksam såklart att vi hade möjlighet att åka hit trots virus och osäkerhet. Det har varit fyra fantastiskt vackra, minnesvärda och harmoniska veckor. Vi kommer så bra överens med min bror och hans flickvän och det har faktiskt bara varit kul att bo med dom och deras dotter. Icey frågade till och med mig under middagen ikväll om det var märkligt att han saknade den lilla busungen efter en helg i tomt hus. Så himla glad för att vi klickar som familj.

  Det känns vemodigt att åka hem. Absolut. Speciellt när vi kanske inte ses förrän till jul. Samtidigt vet jag att många familjer har det värre. Väldigt typiskt mig att börja tänka på sorgliga farväl redan nu. Skärpning, nu maxar vi sista veckan!

 • Familj

  Barnvakt

  Vi här varit barnvakt åt min brorsdotter sedan igår och föräldrarna kommer hem ikväll. Det har gått väldigt bra. Hon trivs med både Icey och mig vilket underlättar. Lite ovant att sova med en bebis i rummet. Jag är ljudkänslig och både Icey och bebis lät en del.

  Det är så underbart att få tillbringa sommaren med henne och hennes familj. Vi träffas inte så ofta annars och färre gånger lär det kanske bli nu med Corona. Så det gäller ju att maxa tillfällena för bus och att hjälpa min bror med barnvakt. Min lillebror som blivit värsta vuxna mannen. Fortfarande lite märkligt.

  Hon är en bestämd liten dam som älskar att leka och plocka blåbär. Hon pratar inte riktigt än men är ändå tydlig med vad hon vill. Hon avskyr att åka båt men trivs i bilen och vagnen.

  Idag ska vi ner till mina föräldrar och äta våfflor. Sedan får vi se vad vi hittar på. Dagarna går så fort men ändå så långsamt. En dag är lång och det känns verkligen vilket gör mig glad. Då blir sommaren extra lång.

 • Sjukdomar,  Sverige

  Sommarförkylningen

  Sommardagar i Sverige ändå!
  Fin båttur men kanske inte det smartaste när man är sjuk?
  Sista promenaden innan förkylningen

  Semestern flöt på bra tycker jag ändå. Vi åkte till Skåne på dop, åkte ut och badade på västkusten och hade kusinträff men sen sa det stopp. Jag fick en sommarförkylning. Det var för nästan en vecka sedan och den sitter i än. Jag har gjort ett Corona test för att vara på den säkra sidan och för att hjälpa berörda att hålla koll på smittosiffrorna. Dock tror jag att det bara är en vanlig förkylning som kommer från gäster som hade för mycket AC på hotellet. Man får svar på testet efter 5-6 dagar så jag utgår ifrån att den enda anledning till att de görs är för spårning, överblick och statistik.

  Brukade alltid få sommarförkylningar när jag var yngre och festade långt in på morgonen, sov tre timmar och åkte till sommarjobbet. Det var sällan hållbart men kul! Inte förkylningen då, den är lika hemsk som jag minns. Mycket värre än en höst eller vårförkylning. Tänker varje kväll att ni släpper den nog men varje morgon känner jag mig påkörd av en lastbil.

  Denna förkylningen kom så himla olämpligt också. Eller försvann inte så fort. Vilket innebar att många gäster till vår sommargrillning stannade hemma. Helt förståeligt men så tråkigt att kanske inte hinna träffa alla. Jag har alltid tyckt att det lätt blir stressigt i Sverige under sommaren när man bor utomlands. Man ska träffa alla på så kort tid som möjligt så vi bestämde oss för att ha ett litet enkelt kalas så fick alla komma till oss. Från början skulle vi haft kräftskiva men Corona satte stopp för det. Grillfesten skulle varit lite mer extravagant men jag fungerade endast på smärtstillande så det blev något enkelt som Icey styrde upp. Glad ändå att vi fick till det även om jag inte mådde bra. Och att vädret höll!

  Det i särklass jobbigaste med denna förkylning är att jag håller mig hemma. Inga besök hos föräldrarna, inga cafébesök, inga restauranger, inga loppisar, inga utflykter och inte ens ett snabbt besök i mataffären. Så jag hoppas innerligen att det släpper snart så jag kan återgå till den härliga sommaren i Sverige.

 • Sverige

  Sommar i Sverige

  Det är helg varje dag och vi njuter av att vara på den svenska västkusten och minnas tillbaks på dagarna innan var tredje hus ägdes av norrmän haha. Det märks också att många som bor långt bort i Sverige väljer att inte åka så långt och det tycker jag faktiskt är väldigt bra. Samtidigt så blir det extra viktigt för oss som är här att verkligen stötta det lokala. Så många i dessa kommuner är beroende av sommarboende och turister.

  Hittills har det varit härlig dagar med lite småkrispiga men soliga stunder. Lite det som kör svensk sommar till. Vi umgås med vänner och familj, högst medvetna om att det bara är för några veckor och att vi kanske inte ses på ett tag sedan då många av oss väljer att resa mindre.

  Igår var vi ute på Ellös och spelade quiz och åt pizza à la västkusten. Happy har varit här några dagar så vi har njutit av drinkar, solnedgångar och livsgenomgång

  Pizza hos en Bohuslänsk deli foodtruck