Tjejsnack by Natalia

En del av Girlytalk

Netflix tips: Wunderlust

Jag såg att BBC serien Wunderlust har kommit till Netflix och som den relationsserie junkien jag är måst jag tipsa om denna. Den handlar om ett par som varit gifta i många år och har familj. De inser en kväll att deras sexliv inte alls är som dom vill. Dom kommer helt enkelt till insikten att dom älskar varandra, vill vara med varandra men behöver få sexuell tillfredställelse någon annanstans. Så de ger sig ut på ett äventyr för att rädda sitt äktenskap, på ett förmodligen inte helt ovanligt sätt men på ett öppnare sätt än många andra – skulle jag tro. Som bekant slukar jag alla serier som handlar om förhållande, hur man håller dom vid liv och om att våga välja vägar som kanske anses lite alternativa.

Dygnförvirringen

Loggar in på datorn och ser att alla mina bilder är helt hejkon bacon. Det blir man ju ledsen av. Eller jag blir. För jag är trött, så jävla trött. Fattar inte hur jag kan vara så här jetlaggad. Misstänker att det inte hjälper att jag aldrig kom ikapp när vi var i USA och nu fattar min kropp ungefär ingenting. Vaknade 3, superpigg. Somnade vid lunch dödstrött. Helt slut. Skulle ha hämtat min kompis på tågstationen men jag var helt okontaktbar. Tur att mina vänner och min fästman har kontakt så de kan hjälpa varandra när jag är oförmögen till det. Vid 4 så fick Icey skaka liv i mig och tvinga mig ur sängen men jag känner mig helt berusad av trötthet. Så nöjd att jag tog ledigt från jobbet idag.

På grund av mitt trötta och något överkänsliga tillstånd är jag helt stressad över bröllopet som är 100000 dagar bort. Får inte ihop en bra helhetsbild på hur jag vill ha det. Får inte till ett bra flow. Idag när jag skulle ringa vår vigselförrättare som inte svarat på vårt mail så fungerar inte telefonnumret. Det ger mig lite panik.

Lite sen på bollen här men nu tar vi helg va? Har ni hört om The Overtones, om inte – njut! Ett perfect boyband för oss som är sisådär 35+.

Jetlagen

Vi är hemma nu, laddade vid 15, men hjälp vad trött jag är. Min jetlag släppte aldrig riktig och jag har somnat tidigt och vaknat ännu tidigare varje dag i stort sätt. Så nu är min kropp (huvud?) väldigt förvirrat. Ska vila upp mig sen kommer fler USA berättelser.

Interstate 10

Tidigt imorse (hej jetlag) satte vi oss i bilen och lämnade Palm Springs för att köra mot Phoenix. Här kommer lite bilder från dagen. Det var mest öken om jag ska vara ärlig, och inte så spännande öken. Nöjdast är jag med bilen. Min enda amerikanska dröm, att köra Mustang i USA. Check på den!

USA!

Vi har landat i USA. Vi ska vara här i en vecka och ska köra runt. Vi landade i Lis Angeles. Hämtade vår Mustang (för det är ett måste) och körde till Palm Springs. Nu har vi sovit några timmar och borde egentligen sova fler men det går inte. Idag ska vi köra till Phoenix där vi ska stanna i helgen. Så pepp men ändå opepp på att vara här. USA är verkligen inte min cup of tea.

Förresten, vi flög med Norwegian från Oslo till Los Angeles. Direktflyg och väldigt smidigt. Mitt enda tips: förbeställ mat för den tar slut och köp med er snacks.

Netflix tips: Snowden

I helgen loggade vi in på Netflix för första gången på evigheter. Tycker det var ovanligt mycket där inne som inte alls lockade men vi enades om att titta på Snowden. Historia om Snowden från början till nutid.

Man får ta del av Snowdens tidiga karriär som präglas av en stor patriotism. Det blir tidigt tydligt att Snowden är något extra, någon väldigt smart. Han träffar Lindsey som jag tycker verkar vara sjukt förstående och ett bra komplement till Ed. Tillsammans flyttar de runt i världen till Ed en dag får nog och säger upp sig. Han återvänder dock några år senare men är då betydligt mer skeptiskt. Det blir tydligt för att det inte är okej för honom att människor övervakas utan att de vet om det. Till slut händer något som blir droppen.

Jag som inte är så himla insatt i hela Snowden affären och som nog inte tyckte det speciellt exceptionella uppgifter som han läckte. Jag utgår nästan alltid från att inget är hemligt på internet. Hursomhelst. Det är var ingen actionrulle precis men likaväl sevärd. Speciellt om man är nyfiken på Snowden som person.

Save the date kort

Vi visste att vi ville få iväg korten så fort som möjligt så att helgen bokas in av alla. Speciellt eftersom vi har många långväga gäster. Vi ville också få iväg det för att köpa oss lite tid innan vi är tvungna att skicka inbjudningskort. För mig var det också viktigt att få iväg korten tidigt så att mina vänner fick ett kort innan dom hörde det på annat håll. Vad vi inte visste eller vet är vilket tema vi vill ha på bröllopet. För mig var det då viktigt att Save the Date korten var neutrala. Inte för mycket färg, inte för mycket detaljer utan något enkelt. Nedan är några av de alternativ vi tittade på.

Bild från www.etsy.com/shop/GreenBeltFarm

Då min fästman tycker mycket om att läsa så gillade han dessa väldigt mycket.

Bild från www.etsy.com/shop/AmazingWoodCraft

Dessa gillade jag jättemycket. Precis som med bokmärket gillar jag att datumkorten kan användas till något annat. Att det inte bara är kort som slängs. Inte för att jag någonsin skulle slänga ett kort men det finns ju de som gör.

Bild från www.etsy.com/shop/ScottiClineDesigns

I slutändan blev det ändå just ett kort. Dels av kunna skicka iväg det så fort som möjligt, dels för att hålla nere kostnaden så vi kan lägga lite mer på inbjudningarna. Save the date kortet ovan var vår inspiration. Allergisk mot vitt som jag är så blev våra mörkare fast ändå med en kart i bakgrunden. Vi tryckte de sedan på ett lokalt tryckeri och köpte mörk blåa kuvert som vi skickade dom i. Vi är båda väldigt nöjda med hur de blev. Ni får en liten tjuvkik här. Det där hjärtat dividerade om. Jag ville inte ha det med vår kompis som hjälpte oss med korten tyckte det var fint och Icey ville väldigt gärna ha det så gav mig och hjärtat fick återinföras på kortet.

« Äldre inlägg