Nyårslista

Året 2020

Hur skulle du sammanfatta året med bara ett ord?
Händelserikt

Vem saknade du under 2020?
Familj och vänner. 2020 färgades starkt av pandemin och med den försvann rörelsefriheten. Resorna pausades och med resorna så försvann facetime med familj och vänner som inte bor nära. Det tillsammans med att jag inte är någon stor telefonpratare har inte underlättat kontakten…

Vad spenderade du mest pengar på?
IVF behandlingen som fyllde årets första kvartal.

Vad lärde du dig under året?
Att livet inte går att planera utan bara att leva

Vilken är den största förändringen du gjort under året?
Många förändringar har skett utan att jag valt det. den 100%iga permitteringen från slutet av mars till mitten av augusti, att jobba hemifrån och att inte kunna resa fritt är några av dem som många av oss drabbats av. Här vill jag fokusera på en förändring som jag valt att göra och det är att börja styrketräna. Under 2020 påbörjade jag min resa att bli bekväm bland vikterna på gymmet. Nu under restriktionstiden väljer jag mina gymbesök med största omsorg i både tid och omfattning men det är en god vana som jag etablerat och håller fast vid.

Vad har du haft/gjort för mycket under året?
Egen tid.

Vad var favorit resemålet under 2020?
Från att ha fyllt 2019 med spännande resor har 2020 gått på extrem sparlåga. Dels på grund av IVF behandlingen som slukade pengar, dels på grund av läget i världen. Jag lyckades ju trots allt göra vissa resor när det tilläts… så topp 3 är.

  1. Thailand. Hade på riktigt inte överlevt vinter halvåret utan den ljusglimten. 10 dagar av sol, värme och härligt resesällskap. Här läste jag även boken som gav mig en skjuts mot större självinsikt, det lästipset hittar du här
  2. Falkenberg. Mannen, maten, spabehandlingen, vädret. Allt var perfekt, om nu perfekt finns. Det var en magisk helg i alla fall och den avrundades med en flygresa till Alicante och mer soloch tid tillsammans.
  3. Käringön. Jag firade livets midsommar på Käringön mitt i pandemin. Helt oförsiktig och vårdslös, jag vet men fan vilken helg. Oh my f*cking God vilken helg det var. Läs mer om den här.

Vad är du mest stolt över när du blickar tillbaks på 2020?
Att vara vid liv och vid mina sinnens fulla bruk!

Här skulle jag kunna skriva att jag genomgick en IVF behandling eller att jag beslutade mig för att EN gång var tillräckligt för att utsätta min kropp för sprutor, hormoner och hopp och förtvivlan. Att jag återigen tog mig ut på dejtingscenen efter misslyckandet (eller lärandet) med mr T och att jag sökte den där tjänsten som var för senior för mig men ändå kom till intervju. Trots att det varit stora händelser och känslor under året så är den största prestationen att jag inte gått ner mig totalt. Social distansiering är inte mitt starkaste game, det har tärt på min energinivå, min självkänsla, mitt välmående och mycket annat. Så det jag är mest stolt över är att jag är här, redo för 2021.

Vilken var årets drink?
Prosecco. Att försöka hitta ljuspunkter i tillvaron, att hitta något det går att fira och skåla för om det än är via ett Facetime samtal eller på det minsta 40årsfirandet – det spelar ingen roll!

Vilken var årets låt?
https://www.youtube.com/watch?v=JR49dyo-y0E

Vad fick dig att gråta?
Beslutet och insikten att jag inte kommer få biologiska barn.

Vad fick dig att skratta?
Mina vänner, de som hängt med genom vått och torrt, de nya som kommit till under året. Fantastiska minnen har skapats och som jag skrattat! Åt dejtande, plumpa situationer, åt dryga kommentarer och snabba repliker. Sen älskar jag att skratta med M, vi skrattar tillsammans åt stora och små saker jag kan lägga huvudet på kudden och skratta åt små saker han gör eller säger. Jag älskar det.

2020 var speciellt, vad har förvånat dig mest under pandemin?
Det som förvånar mig mest är faktiskt hur vi skapar ursäkter för oss själva för att anpassa riktlinjer och regler så de passar våra syften samtidigt som vi fördömer andra. Det har varit ett tufft år och det är inte över än. Jag tror vi alla gör det bästa vi kan och klarar av, men alla från Stefan Löfven till min syster tolkar riktlinjer och pekar finger på andra. Jag hoppas att vi tar oss igenom den här skiten och att vi gör det med empati och moral i behåll, ALLA kämpar och ALLA gör sitt allra bästa.

Vad är du stolt över att du lyckades med under året?
Oj jag vet verkligen inte om jag har någon prestation att vara stolt över. För att ha något att jag bibehållit träning genom rehab, restriktioner på gymmen och mörka november stormar.

Vad tar du med dig in i 2021?
M. Jag längtar efter fler dagar, upplevelser och resor med den här mannen. Jag vill se och smaka på världen tillsammans med honom. Fortsätta bli inspirerad och fascineras av honom, skratta med honom och älska honom. Så den kärleken vill jag ta med mig, inte bara till 2021 utan många år framöver!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.