Diverse,  livet

Hur var din helg?

Min helg börjar fortfarande med ledig fredag och i fredags åts det tidig frukost med M och barnen innan jag åkte hem till mig. Skickade ett par jobbmail innan jag gick till gymmet och körde 20 min på crosstrainer och ett benpass. Jag slängde in mina rehabövningar för foten också. Sen åkte jag hem och åt lunch, planterade om lite blommor. Pratade i telefon med N och läste lite bok. Eftermiddagen tillbringade jag på en långpromenad med en vännina jag inte träffat på länge. Vi träffades på jobbet och har under coronapermissionen sett och promenerat ungefär varannan vecka men efter semestern har min fot ställt till det för oss. Men nu fick vi till det, en ordentlig catch up!

Ett snabbt besök på ICA för kompletterande shopping, en snabb dusch och ett glas vin och sen plockade jag ut den förberedda pizzadegen och bakade pizza. Två olika pizzor bakades och det med Salsiccia, karamelliserad lök och peccorino var kvällens favorit. Kommer dela receptet senare!

Innan vi kröp i sängs tidigt, fredagströtta som vi var, rörde jag ihop en deg. Så lördagmorgon lyxade vi loss med nybakat bröd till frukost och när vi rundade av framåt kvart över tio packade jag ihop en väska med simkläder och badhandduk och så åkte vi och simmade. Det är första gången sen jag gick i gymnasiet som jag simmat som träningsform – men 1500m bröstsim är jag enormt nöjd med. M som inte simmat ordentligt sen i våras körde teknikträning och summerade 2000m crawl. Det underbara höstvädret bjöd in till lunch på stan och sen åkte vi hem och lade oss på soffan resten av dagen.

En av de underbara fördelarna med M är att han är lika förtjust som jag i välsmakande och vällagad mat, och han trivs i köket. Nu tog jag lead den här helgen och i lördags svängde jag ihop en kantarellrisotto och smörstekt torskrygg och knaperstekt bacon, men förra helgen var det han som styrde upp och planerade och lagade all mat.

Söndag förmiddag hoppade M upp på cykeln och försvann ut på landsvägarna i närmre 4 timmar. Under tiden pratade jag i telefon med två vänner, besökte gymmet för ett ryggpass och lagade lunch. Söndag eftermiddag tillbringade vi framför Young Wallander och jag vet inte riktigt vad jag tycker, men får kanske ge den mer än två avsnitt innan jag dömer ut den.

Det är galet hur fort helgerna går, de swishar förbi och så helt plötsligt är det måndag morgon och vardag igen.

Helgens höjdpunkt? Att jag i fredags vågade nämna möjligheten att M kunde ta in en framtida hyresgäst i sin lägenhet för att bekosta köksrenoveringen. Han vill inte ha bråttom, men jag kände någonstans att jag måste nämna det som en möjlig väg framåt… för att starta processandet. Det började landa redan under helgen, när vi skulle förflytta oss mellan boendena smög han inte en kommentar att det vore ju lättare om vi bodde tillsammans och slapp flytta oss emellan. Det finns ingen brådska att förändra nuvarande situation och det finns två individer till att ta hänsyn till, men jag vet också att det tar tid när tankar ska landa.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.