Funderingar

Humörsvängningar

I morse fick jag meddela ett kompisgäng att jag inte kan bli med på skidhelg i vinter, detta eftersom jag bokat in skidresor både med familjen precis innan jul och med M och barnen i början av februari. En tredje resa inklämd mellan dessa två hade blivit såväl tight som dyrt.

Det finns olika sätt att hantera en sån situation, ligga lågt och hoppas att någon annan bangar först, försöka glömma svara eller bara vara ärlig. Jag valde att inte linda in det utan var helt ärlig och skrev att jag redan blivit uppbokad och inte kan prioritera en tredje resa. Då öppnade jag kranen av känslor hos en av tjejerna.

Vi har det senaste halvåret börjat umgås och under perioder hördes vi flera gånger per dag. Vi firade hennes födelsedag och midsommar ihop, vi har varit på partaj på andra orter på västkusten och träffats på lunch och promenader. Jag vet att hon har en hemsk PMS och mår skit de dagarna, men jag har hittills inte varit den som fått ut för det… tills idag. Jag fick flera långa meddelanden där hon beskrev mig som en dålig vän. En som inte finns där och stöttar eller ställer upp, som bara tillbringar tid med min kärlek. Hon påpekade att jag släppt min idé om att bli mamma och att jag gjorde allt för M – för att jag är förälskad, men det är inte säkert att det håller.

Hon radade upp sak efter annan som jag inte gjorde eller gjorde fel. Jag svek mina vänner för en man och det skulle hon aldrig göra. Trots att jag vet att det är hennes hormoner som spökar så tar jag åt mig, jag blir ledsen och känner mig låg. Har jag verkligen blivit en så dålig vän? Är jag den som inte finns där och stöttar och som bara vill prata om hur bra det är? Hennes PMS talar högt, hårt och skarpt!

Nej. Det vet jag ju att så är det inte, och nu funderar jag på hur jag ska bemöta det. När kan jag ta upp det med henne? Hur ska jag ta upp det och vad ska jag säga?

Jag kan inte rå för att jag hittat kärleken och inte hon, men jag tror det är där det skaver. Att jag är lycklig och kär, hon är olycklig och ensam. Extra mycket idag.

0

4 kommentarer

 • Alex

  Jag hade nog svarat ”jag blir ledsen av att du säger så här” och låtit bollen ligga hos henne för en ev ursäkt i några dagar. Pms är hemskt men är man medveten om det kan man ju faktiskt be om ursäkt.

  För övrigt bakade jag morotsrulltårtan medan men min blev för tjock så jag kunde inte rulla den 😂 men god blev den!

  0
 • Natalia

  Håller med Alex. Jag kan också ha PMS om än inte så häftiga och galna men jag är ju högst medveten om att jag har det. H

  Hon borde kunna säga förlåt eller i säga att hon står för det även efter/innan PMS slår till. Så får ni ta det från där.

  0
 • Kristine

  Å gå løs på en venn på denne måten er ikke en god venn. Hormoner eller ikke. Enig med A og N. Så kan du vurdere om du vil fortsette vennskapet med henne når du ser hvordan hun tillater å oppføre seg (pms kommer hver eneste måned…) eller ikke.

  1+
  • happy

   Vi pratade ut igår och jag är så stolt att jag var ärlig och berättade att jag tagit illa upp och blivit sårad av hennes hårda ord. Hon bad om ursäkt, en gång är ingen gång… men återkommer det får jag fundera på hur jag mår av det. Tack för era tankar K, N och A ❤️

   0

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.