Recept,  Tips

Morotsrulltårta

Älskar du också morotskaka? Det enda problemet med en fluffig morotskaka är att frostingen bara ligger på toppen. Jag sitter och kladdar med min kaka och smetar ut frostingen så att jag får lika mycket i varje munfull. När jag för ett år sedan ramlade över det här receptet från Brinkenbakar blev jag överlycklig och nu i helgen bakade jag två stycken tillsammans med min mamma. En för farmor-fika och en för att ta med hem och fjäska för min nya familj och som de gillade den!

Tårtbotten
2 ägg
180 g socker (2 dl)
120 g vetemjöl (2 dl)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
50 g majs- eller rapsolja (0,5 dl)
100 g fint rivna morötter (ca 2 dl)

Cream Cheesefrosting
50 g rumsvarmt smör
60 g florsocker (1 dl)
1 tsk vaniljsocker
200 g kall cream cheese

Tårtbotten

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader vanlig ugn.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.
4. Riv morötterna (på den fina sidan av rivjärnet) och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.
6. Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad.
7. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du hällt lite kokos på. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt. (om pappret är svårt att ta bort så brukar det hjälpa att fukta det lite)

Cream Cheesefrosting

1. Vispa smöret i ca 2-3 minuter.
2. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till.
3. Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.
4. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Om frostingen känns hård, låt den stå framme i rumstemperatur i någon halvtimme. Rulla ihop till en rulltårta. Pudra med florsocker om du vill.
Kakan är godast kall och håller sig i kylen i flera dagar.

0

2 kommentarer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.