Recept,  Tips

Snabbmat!

Ibland behöver mat bara gå snabbt och vara enkelt, om det samtidigt smakar gott så är det en rätt som landar i min samling. Här är ett recept som jag hittade på koket.se och sen adderade lite fetaost i.

Ingredienser
1-2 förp Abba Citronsås
4 laxfiléer
1 förp lasagneplattor
1 gul lök
1 klyfta vitlök
3-4 dl spenat, hackad, frusen (eller 250 g babyspenat)
150g fetaost
2 dl riven ost

  1. Hacka gul lök och vitlök fint. Stek i lite olja och låt sedan spenaten fräsa med hastigt (det går bra att steka spenaten direkt från frysen). Salta och peppra.
  2. Skiva laxfiléerna i 3-4 bitar på längden. Varva lasagnen med ett lager lasagneplattor, citronsås, mosad fetaost, lax och spenat. Återupprepa en gång till, och avsluta med lasagneplattor, citronsås, toppat med riven ost.
  3. Gratinera i ugn på 175 grader i ca 20-30 minuter, tills pastaplattorna är mjuka. Servera gärna med en grönsallad.

    Tips! Om du vill ha en extra krämig lasagne så kan du med fördel ta 2 påsar av Citronsås.

Serverade den till lunch och jag kan meddela att den var väldigt populär. Smakar mycket och mättar, men lätt som en plätt att göra även när man egentligen borde jobba!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.