Semester

Extended semester

Jag mailade min chef för ett par veckor sen och bad om lite extra ledighet. M’s semester sträckte sig från min sista semester vecka och in i min första jobbvecka. Den barnfria veckan så klart när jag förväntats börja jobba. Så mailet till min chef löd:

”Jag förstår om det inte är optimalt men jag skulle behöva ett par extra dagars semester när vi börjar jobba”

Hon gav mig klartecken och ett spontant infall senare hade vi såväl flygbiljetter som hotell bokat i Alicante och nu är vi här! Medelhavet, sol och värme, ledighet och tillsammanstid. Sverige har ju släppt på restriktionerna och nu får även ”nöjesresande” förekomma så vi tog chansen. Vi flög RyanAir och både på flygplatsen och flygplanet hade massor med åtgärder vidtagits som ett halvfullt plan, munskydd, handsprit och minskat antal öppna butiker och restauranger.

En iskall Strawberry Daquiri avslutade första dagen på stranden

Här nere är det väldigt medvetet. Frukostbuffén får du inte plocka från själv utan handskar- och munskyddsförklädd kökspersonal plockar åt dig. Alla har munskydd om risken finns att du inte kan hålla säkerhetsavstånd på 1,5m och på stränderna är det mer än halvtomt. Massor med plats att hålla avstånd och känna sig säker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.