Bästa vänner,  Semester

På utflykt

Tidigt i måndags morse åkte jag norrut och kom upp till Js stuga precis lagom till lunch. Super kissnödig stormade jag farstukvisten och ryckte i en låst dörr. Låst. Det skvalade i öronen och när jag fick tag i J på telefon lät hon chockad över hur jag lyckats ta mig de sista 7 milen på 8 minuter. Uppenbart dålig leverans av sms och jag hade tur att hon bara var ett par minuter bort annars hade jag gödslat en av lingontuvorna bakom husknuten.

En snabbvärmd lunch bestående av rester, preppande av matsäck och byte av kläder och vi var på väg. Dagens mål var en vandring upp på Hundfjälletstopp och vi tog den långa turen och vilken eftermiddag vi belönades med.

Jag älskar det här! Det tar emot att åka från västkusten och förälskelsen, men att vandra i sex timmar och njuta av först massor med prat ochaedan tystnaden som lägger sig, det är bomull för själen och energitankning för hjärnan.

Imorse låg ett blött täcke över världen när vi vaknade och eftersom vi inväntade en leverans av kylskåp kunde vi inte göra några större utflykter innan dess. Så jag tog tag i en dröm jag haft, att springa på fjället. Sagt och gjort letade jag upp lite energi och drog på mig shorts och långärmad tröja och gav mig ut. Trots väta och vind var det en magisktur, nästan 12km och många steg samlade jag ihop till.

Snabbfixad lunch, leverans av kylskåp, vila och sen ut igen i rusket. Nu en kort vandring till eftermiddagstet som intogs på en molnig fjälltopp innan vi rullade nedför till soffläge igen. Nu laddar vi energi för att laga middag och hälla upp ett glas vin… imorgon bär det av på nya härliga strapatser.

0

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.