Familj,  Okategoriserade

Syskon

Som mellanbarn har jag två härliga syskon, en äldre syster och en yngre bror. Ibland reflekterar jag över hur tre så olika individer kan komma ut samma genbank och uppväxtmiljö.

Min syster, jobbar som revisor. Har ett stort driv och engagemang (här är vi lika) och är numer chef på någon nivå inom regionen. Hon håller i utbildningar och tror hon styr sina under chefer och anställda med järnhand. Hon sätter familjen först och sen dess att hennes barn kunde prata har de fått fatta beslut, belsut som jag som publikexpert ställer mig frågande till. De har fått fälla avgörandet i frågor som jag tycker är för stora för barn att bestämma i, där man som förälder har ett ansvar att prioritera ÅT barnen. Min syster har ett stort hjärta, men hon har också ett stort behov av kontroll och planering. Så stort att det blir schismer i familjen när hon inte får som hon vill. Hon har dessutom svårt att vara nyanserad och kan ibland låta hård och elak trots att hon bara vill visa omtanke.

Min bror är ett typiskt yngsta barn. Han bodde hemma längst, han använde mamma som tvättinrättning i många år därefter och han använder fortfarande mina föräldrar och deras hus som sitt andra hem där han lämnar barn, hämtar matlådor och lånar diverse maskiner och utrustning. Han jobbar som automationstekniker på ett lokalt företag och är duktig på det han gör. Lojal och trofast med en oförmåga att fatta beslut. Att bestämma sig för en resa till sin syster gör han helst inte förrän dagen innan avresa och då kommer det en familj på fem personer. Min brors oförmåga till beslut är också kopplat till andra saker som renoveringar, jobbyten och eventuella flyttar. Dessutom är han smårasistisk… på sånt sätt som vita män i svenska småorter ofta är. Jag tycker det är extremt obehagligt och tar diskussionen, men har svårt att värja mig mot de anklagelser som han har mot det strukturella sätt som den stora flyktingvågen innebar för hembygden och hur den indirekt och direkt påverkat hans barns förskola, skolgång och förutsättningar i kommunen.

Det vi ändå har gemensamt det är vår förkärlek till barn. Vi engagerar oss till 100% och vi leker, hoppar, busar! Alla tre har stora energikonton och vi gör av med dem på allehanda projekt. det stora hjärtat till våra närmaste finns också där, även om vi är olika bra på att visa det för varandra och för andra!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.