Girlytalk

Mensskydd

Jag har funderat lite över detta med mensskydd. När jag gjort skrapningen fick jag ju inte föra in någonting där nere, så att använda tampong var ju nog nono. Då var det bara att gå tillbaks till tonårsmardrömmen, bindor! Det finns inget jag och mitt underliv tycker värre om än bindor. Det känns som att jag går runt med en prasslande blöja och odlar svamp!

Nej hittills i livet har mitt favorit mensskydd varit tamponger. Började med med Tampax med införingshylsa (praktiskt och okladdigt!) men har sen gått vidare till både OB, Libresse och billigare modeller.

Har ett par månader spanat lite och tycker ju att tanken på en menskopp som en moiljövänligare och kanske snällare variant lockat. Efter mycket vetenskapliga undersökningar bland vänner (okej vän) som var väldigt nöjd beslutade jag mig för att testa. Så jag tittade in på utbudet och bestämde mig för en OrganiCup. Den kom i brevlådan igår och jag beslutade mig för att testa. Fan det var svårt att få in den och sitta bra, antingen läckte den eller så kände jag piggen… fick till sist in den och sov med den.

Bra så långt. I morse tog jag ut, gjorde rent och satte in. Var till kliniken för att lämna blod och sen hem igen. Det skavde fortfarande trots att jag nu klippt av piggen lite. Så försökte mecka in den på nytt, nu känns den inte Jubel! och stack iväg till havet och märker att jag läcker!

Bara att hoppa upp på cykeln och åka hem, orkade inte mer utan stoppade in en tampong. Väl hemma på kvällen har jag googlat som en besatt, jag kan inte föra den längre in då läcker den. Den är fullt utfälld och jag hör ett ”plopp” när den sitter på platsen. Jag vågar inte klippa av piggen mer förrän jag fått bekräftat att det krävs…

Oanvänd men nykokt!

Så hittade jag en instruktion som var lite mer utförlig, lite tips och knep att föra den bakåt när man för in den och vips. Nu har den suttit bekvämt i 5h. Har badat med den, spelat padel, promenerat och cyklat med den. Jag tror vi kan bli kompisar – jag och min menskopp!!!

0

4 kommentarer

 • Natalia

  Imponerande! Inte min grej alls men tycker det är så bra att det finns ett miljövänligt alternativ och coola kvinnor som klarar av att använda det.

  0
  • happy

   Ja, helt klart mitt bästa mensskydd! Dessutom smidigt man behöver inte komma ihåg köpa skydd – det finns alltid hemma!

   0
 • Alex

  Menskopp känns som världens bästa grej, ändå känner jag mig så tveksam. Just att den kan sitta så oskönt men också kladdet när man tömmer den. Blir ändå lite sugen nu…

  0
  • happy

   Jag fick testa mig fram, det var svårt att få den rätt men efter ett par gånger löste jag det. Nu känns den inte alls!! Fatta 12h där du inte behöver bekymra dig, man tömmer morgon och kväll. Ljuvligt!!!

   0

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.