Girlytalk

Midsommar

Midsommarfirande är något liksom Nyår som kan pendla mellan katastrof och pangfest. Ofta tycker jag det kan varade mycket förväntningar och förhoppningar att det är överskattat. Jag föredrar Midsommar framför Nyår, sommarljuset, utomhus, blommor och energi. Nyår är mer förknippat med mörker… och besvikelse.

Årets midsommar hakade jag på en vännina och hennes väninna till västkustpärlan, Käringön. Eftersom trafiken på vägarna brukar vara fruktansvärda åkte vi i tid och fick en timmas väntan på färjan i Tuvesvik. Väl ute på ön kompletteringshandlade vi jordgubbar och emergency macka till mig vars blodsocker och energinivå sjunkit som en sten. Därefter hittade vi våra vänner som ankommit med segelbåt kvällen innan.

Det sades hej, bubbel öppnades, kransar skapades och samtal bubblade. Fötter svalkades i havet och mer bubbel förtärdes. Sen tog vi våra kylväskor och klättrade ut på klipporna för skaldjursfrossa, havsbad och mer bubbel.

När mörka moln började torna upp sig på horisonten smög vi till vårt vandrarhem. Bäddade, piffade oss och skrattade. Det var dags för middag på Peterssons. Så medans det öste ner regn satt vi inne och avnjöt varsin Löjromstoast och delade på en flaska vitt.

När regnet avtagit fortsatte kvällen i segelbåten och med nyfunna vänner på vandrarhemmets terass innan jag tyckte att ett kvällsbad var en fantastisk idé så jag och en kille kastade oss i vattnet från aktern på segelbåten. Det är dumt att bada utan handduk, så när jag satte på mig klänningen igen blev den sjöblöt. Ett snabbt besök på rummet och fick på en ny klänning innan vi letade upp en ny båt och nya vänner.

På väg dit fick jag mig en läxa att flipflops och blöta bryggor är en väldigt halkig kombination och en rejäl vurpa orsakade vad som idag är gigantiska blåmärken på rumpan. Det stoppade mig inte, kvällen fortsatte och vi dansade i segelbåten tills solens första strålar träffade oss. Då var det dags att summera dagen och natten med en stor jäkla skål och försöka få till ett par timmars sömn.

Det var ett sjuhelsikes party och det var längesen jag känt mig så på topp. Jag strålade inifrån och ut, det var livsglädje och energi. Det var (nästan) nakenbad, hångel, flirt och sex under stjärnorna. Det var en helt galen midsommar som singel!!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.