Recept,  Tips

Buffémat

Allt sedan den svenska flaggansdag eller Nationaldagen blev helgdag har jag försökt att dagen innan den 5e maj slå till med något roligt, jag brukar påtala att vi egentligen firar den danska nationaldagen eller Grundlovsdag så att vi kan passa på att vara bakis på den lediga dagen. Så i år ska jag liksom förra året ha tjejmingel hemma i lägenheten eller allra helst ute på altanen men det beror på om vädergudarna spelar i mitt lag för just nu ösregnar det.

Natalia önskade för ett tag sen ett inlägg om bra blandning på en buffé och hur sjutton vet man det undrar jag? Kanske är det om maten tar slut? Jag brukar försöka tänka förberedelser när jag gör buffé – att maten ska vara god men lätt att plocka fram. Jag vill inte stå och greja med matos det sista jag gör innan maten kommer fram, speciellt inte så här sommartid när man kan servera kall mat. TÄnk också en stor matig sallad och bröd, det kommer många äta sig mätta på och sen protein. Protein är svårt när det kommer till vegetarianer men jag slår till med paj. Så ikväll kommer följande stå på min meny:

Yoghurtbaguetter
En variant på denna Mynta/Koriander/Fetaost sallad
Marinerad kycklingfilé med örtsås
Gröna kalamata Oliver
Västerbottenostpaj
Charkuterier – breasola, serrano, tryffelsalami
Ostbricka – Brie, Grönmögel ost, mjukost
Kex
Björnbärsmarmelad
Frukttallrik – jordgubbar, hallon, melon, päron

Har ingen aning om det funkar men jag tror det kan bli bra! Lite olika texturer och smaker. Någon sås, lite gott bröd och mättande.

Baka gärna baguetterna, förbered kycklingen och pajen på förmiddagen så har du mindre att stå i när gästerna kommer!

Hoppas ni hittade lite inspiration eller goda recept (och ja, alla recept är testade och jättegoda var för sig!)

0

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.