Tips

The Split

Jag fångas inte lätt av tv serier, jag är nog en av de mest svårcharmade och mest lättdistaherade åskådare man kan tänka sig. Det ska mycket till för att jag ska fastna, sugas in i en serie därför kommer mina tv-tips med stora uppehåll. Nu har jag dock slukat en serie, på riktigt sträcktittat och knappt fingrar alls på mobilen medans jag haft avsnitten igång – bättre omdöme kan nog inte ges av mig…

Serien är The Split och finns bland annat på SVTplay. Det handlar om Hannah och hennes familj och systrar. Om hennes jobb som familjeadvokat och slitningarna inom familjen, men också om kärlek, otrohet och starka karaktärer. Det är en brittisk serie och det finns ett djup i europeiska karaktärer som jag ofta saknar i amerikanska produktioner. Det är inte heller lika viktigt att huvudrollsinnehavaren är en medelålderskvinna som ser ut som 25 och som ingen vanlig dödlig skulle kunna likna sig med. Hannah är, normal, men jävligt skarp och duktig på sitt jobb. Kanske inte lika skarp i privatlivet men hon är mänsklig och hon är inte alltid glad, eller lättsam. Livet är tufft och kämpig – och bra blandat! Jag älskar hur de speglar relationerna, utmaningarna och dialogen. Den är rak och rapp men utan att vara clicheartad.

The Split alltså, se den! Säsong 1 och 2 tillgänglig på Svtplay nu och perfekt sätt att avrunda dagen!

0

3 kommentarer

 • Nina

  Håller med, älskar The Split!!! Hoppas på en tredje säsong men det lär dröja ett tag. Tycker de är beroendeframkallande, alla karaktärer är så mänskliga med sina brister.

  1+
  • happy

   Ja med COViD19 och världen i obalans känns det som att säsong 3 kommer dröja 😞
   Men låt oss hoppas att den kommer i alla fall!!

   0
 • Natalia

  Dom brukar filma under sommaren och BBC siktar på att börja sina produktioner den 1 juni så det finns lite hopp om att den kommer som tidigare om dom gör en tredje säsong 😊 Kan rekommendera Golddigger tills dess, lite samma stil som The Split.

  1+

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.