Pizza Bianco med tryffel
Vet inte hur jag kunnat missa att tipsa er om den här 10 poängaren! Det är en personlig favorit och jag vet bara en som inte varit superförtjust i den, Icey. Förutsättningen är så klart att man älskar tryffel annars blir det ingen höjdare!
Receptet kommer från Allt om mat och jag har kört utan salvia och kompletterat med lite egna tips.
Ingredienser
1 pizzabotten färdig (180 g)
0,5 burk svampcrème med tryffel, (à 130 g), Zeta
1 dl crème fraiche1 dl riven ost
100 g skogschampinjoner
6 kronärtskockshjärtan, marinerade
125 g mozzarellaost
svart/grön kål att strössla över
Gör så här
- Sätt ugnen på 250° och ställ in plåten för för värmning. Rulla ut pizzabottnen på ett bakplåtspapper och kavla ut den ytterligare om du som jag tycker den blir lite tjock och svampig annars
- Rör samman svampcrème med crème fraiche. Bred ut krämen på pizzabottnen och strö över den rivna osten.
- Ansa och hyvla eller skiva champinjonerna tunt. Dela de avrunna kronärtskockshjärtana i kvartar. Lägg svamp och kronärtskockor på pizzan. Krama ur mozzarellaosten ordentligt och smula den över pizzan. Slutligen strössla bitar av svart eller grönkål på pizzan (inte nödvändigt men gott)
- Grädda pizzan mitt i ugnen ca 8 min.
En kommentar
Natalia
Yum, detta ska jag spara!