Diverse

Glad påsk!

Jag åkte norrut för att träffa familjen. Att vara bannlyst från jobbet och i stort sett isolerad förutom ett fåtal vänner gjorde mig lite knäpp, så jag tog min bil och åkte hem-hem som jag berättade i ett tidigare inlägg.

Väl hem-hemma är det inte svårt att syssla med social distansering där finns fler träd per kvadratkilometer än invånare i hela kommunen. Jag passade på att stödja det lokala affärslivet genom ett lunchbesök på ett café, köpte en lokalproducerat hjortronvinäger och pratade med farmor på behörigt avstånd och mig ståendes utomhus.

I torsdags använde vi ett födelsedagspresentkort och var på spa med tillhörande trerättersmiddag.

Så en eftermiddag med mamma och min svägerska fyllde på batterierna och jag började överdosera tid med min mamma, så fredagmorgon tog jag bilen och åkte ytterligare 20mil norrut. Här har åkt längdskidor, njutit av vårsolen och läst bok.

Kan jag då med gott samvete göra det här trots myndighetens rekommendationer? Jag har under hela min utflykt varit noga med att hålla avstånd till folk som inte är min familj eller valt umgänge. På hemorten höll jag avstånd, valde att inte gå nära andra i matbutiken, jag sprang i skogen (utan möte) och mina brorsbarn lekte jag med men var noga med att tvätta händerna och jag har inga symptom av någon sjukdom. Jag åkte själv, i min bil norrut till en familj från samma område som jag. Vi har gjort icke-utmanande aktiviteter för att inte belasta sjukvården. Längdskidor är nog bland de snällaste aktiviteter man kan utföra och vad er Ica besök gjordes medvetet när det var få personer i butiken. Övriga stuggäster hade dessutom varit på husvisning i veckan, då de planerar att flytta norrut… så deras motiv till resan var solklart. Gott samvete? Oklart, men jag gör vad jag kan för att inse bidra till någon smittspridning (om jag skulle bära på viruset utmanat ha symptom).

Så, glad påsk på er! Jag hoppas att ni har det bra oavsett hur eller var ni firar!

0

2 kommentarer

 • Alex

  Den ”svenska metoden” debatteras ganska friskt i Tyskland. Jag brukar tänka att Sverige gör rätt att det som görs i tex Tyskland är överdrivet och lite för mycket. Att det finns massor av faktorer som jag inte känner till. Men när jag läser ditt inlägg så blir jag väldigt avundsjuk, för som du vet så har vi varit hemma i tre veckor ni, utan jobb och möjlighet till uteserveringar/stödköpa på restauranger etc. så att man blir galen är jag den första att skriva under på.
  Men jag tänker också att den svenska modellen verkar bygga på någon form av frivillighet (att man tex stannar hemma, inte är mer än 50, håller avstånd etc) och både på ditt inlägg och från media så verkar ni ju inte frivilligt följa dessa riktlinjer och det oroar mig. Här är det ju DYRA böter om man inte följer de förordningar som är satta.
  Tiden just nu i Tyskland är ett fängelse medan många svenskar verkar ha fått en extra semester.

  Låter kanske lite arg så ber om ursäkt för det.

  0
  • happy

   Jag respekterar att alla tänker olika och gör olika. Hur jag resonerade skrev jag om i mitt inlägg, jag tänker klara mig igenom den här krisen utan att bli galen och då gjorde jag valet att åka bort i påskveckan. Sen följer jag myndigheternas rekommendationer i andra fall, jag umgås inte i större sällskap, hemma hos folk, åker inte kollektivt, jag håller avstånd med mera, med mera.
   Sen är det ju så att det syns ingen större statistisk skillnad på länderna som isolerar sina medborgare vs Sverige…
   Är inte epidemiolog eller något annat, försöker bara balansera livet, råden och begränsningarna utifrån mina behov.

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.