Gravid,  resan mot mamma

Att vara gravid…

För det första försöker jag vänja mig vid tanken på just det. Att jag ÄR gravid. Enligt min app är jag redan i vecka 7 (eller v 6+4) och för en som tidigare inte haft koll på det här med veckor och dagar, utan räknat graviditeter i månader så blir det lätt förvirrande, men jag ska nog lära mig med tiden. Just nu är jag i första trimestern och när man läser om hur man brukar må under de här veckorna så är det vanligt förekommande att man är illamående, trött och att brösten spänner. Det ska gå att kunna träna på som vanligt (om man inte är för trött/illamående) och man börjar vänja hjärnan vid vad man rekommenderas att inte äta eller dricka.

Hur mår jag då? Jo men bra, det enda jag känner av är att mina bröst är mer spända än normalt och emellanåt spänningar runt livmodern. Sen vet jag inte vad det beror på, om det är graviditet eller pollen eller något annat, men när jag är ute och springer så känns det som att någon sitter på min bröstkorg så det är tungt att andas. Så det blir ett lägre tempo för att lungorna ska hinna syresätta blodet.

Jag har redan börjat utforska det alkoholfria utbudet på Systembolaget, men tänker att det får bli ett eget inlägg. Hittills är det tre olika flaskor spumante/prosecco som smakats och jag ska erkänna att de inte varit så tokiga någon av dem.

Tillägg: jag måste erkänna att jag är oändligt tacksam för att må bra. Illamåendet kanske kommer, men varje dag jag vaknar och mår okej är jag tacksam. Kanske extra mycket efter att ha följt Alex resa…

0

2 kommentarer

 • Alex

  Mitt illamående kom direkt. Konstant molande och i vecka 9 började de konstanta kräkningarna. Så att du mår bra nu är ett bra tecken. Hoppas att du får göra det hela vägen ❤️

  0
  • happy

   Det hoppas jag också! Än så länge mår jag fint och jag hoppas om illamåendet kommer att det bara blir lindrigt!

   1+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.