Recept

Cajun kyckling och frisk bulgursallad

I förra veckan hade jag två vänner på middag, vi bubblade bort en hel kväll och det var så energigivande. Bara fokusera på skratt, relationer, utmaningar och tokigheter. Jag tog ett recept från tasteline.com och gjorde som oftast mina egna justeringar.

Cajunkyckling

600 gram kycklingfilé(er), färsk el. tinad
2 tsk paprikakrydda
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad vitlökskrydda
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 tsk rapsolja

Sallad

2 dl okokt bulgur
1 påse machesallad
250 gram färsk mango
1 st avokado
4 st salladslökar
1 st röd chilifrukt/1 tsk sambal olek
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk koriander
2 st lime
salt & peppar
80-100 gram fetaost
matlagningsyoghurt

Gör så här…

  1. Koka bukgur enligt anvisning på förpackningen. Skölj den kall.
  2. Blanda kryddorna i en tallrik och vänd kyckling kycklingfiléerna däri. Se till att ordentligt med krydda fastnar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme ca 2 min/sida. Har du tjocka kycklingfiéer så lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min. Har du minutfiléer kan du låta dem ligga kvar och stekas klart i stekpannan.
  4. Blanda mackésalladen med den kokta bulguren på ett fat. Toppa med skivad mango, tärnad avokado, strimlad salladslök, strimlad chili (sambal) , grovhackad mynta och koriander. Pressa över limesaft och krydda med salt och peppar efter smak.
  5. Skär kycklingen i skivor och fördela över salladen. Smula över fetaost och ringla lite yoghurt över. Ät och njut!

Hade jag inte varid gravid hade jag druckit ett friskt, gärna porlande rosé vin till den här rätten. De andas vår/sommar och kommer säkert passa utmärk att grilla när det blivit lite varmare ute. Som alkoholfritt alternativ är Briska Fläder ett läskande alternativ.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.