IVF,  resan mot mamma

Dag 18 – testdag

Jag påbörjade det här inlägget tidigare i veckan, men vågade aldrig posta det. Idag är det dag 18, enligt kliniken ska jag idag göra deras graviditetstest men jag gjorde ett redan tidigare i veckan. Jag hade läst på flertalet bloggar om vinsten och förlusten med att göra ett test innan den utsatta dagen och för att vara helt ärlig har jag tydligen väntat JÄTTELÄNGE. Det finns de som gör test dag 8 (10 dagar efter Ovitrelle sprutan, som tydligen innehåller ett ämne som stör graviditetstesterna) dag8 var förra tisdagen. Så jag tänkte att dag 15 borde jag bara få ett positivt utfall OM det gått vägen. Med allt som hänt de senaste dagarna med jobbet så känner jag att jag inte orkade med att helt plötsligt få mensen, ont i magen och dessutom besvikelsen med att det inte gått vägen. Jag kände att det var bättre att kunna förbereda mig själv mentalt för att den kommer om resultatet är negativt.

Jag köpte ett test på Kronans Apotek, för jag orkar inte med att Apoktek Hjärtat (och därmed Ica) vet om att jag försöker bli gravid. Riktad reklam är inte riktad vad jag är ute efter just nu…

Så jag gick upp, för som vanligt vaknar jag sjukt tidigt typ strax innan 6. Jag låg och drog mig innan jag insåg att nej, jag kan inte skjuta på testet. Så nu är det gjort… och nu försöker jag mest smälta det. Jag är gravid.

Idag gjorde jag då klinikens test, det också ett svagt test streck som bekräftar att jag är gravid. jag hade velat ha ett tydligt, släng dig i väggen starkt test streck, men efter ett samtal med kliniken där de klargjorde att ett streck är ett positivt resultat. De bokade in mig på ett tidigt ultraljud efter påsk och sen började jag gråta.

Jag är gravid!

0

12 kommentarer

  • Anna

   Känner inte heller dig men alltså wow blev alldeles pirrig av att läsa detta. Grattis!!! Är så spännande att ni alla tre här på girlytalk vill ha barn men med så olika förutsättningar .
   Förstår att du säkert är nervös över om det kommer att gå hela vägen håller tummarna för dig!
   Av det lilla jag lärt känna dig på bloggen kommer du bli en fantastisk mamma 🙂
   En sak som jag undrat över är hur din relation till dina f d bonusbarn Knatte ,Fnatte och Tjatte ser ut idag? ( Du behöver inte svara om det är för personligt ).
   Och är även lite nyfiken på hur ni tjejer som bloggar här känner varandra? Minns inte hur jag hittade den här bloggen men läser den alltid med intresse. Gillar att ni är anonyma och därmed kan vara så ärliga och ni verkar alla tre vara smarta ,drivna och samtidigt ödmjuka och med ett fint inre ❤️

   1+
   • happy

    Tack Anna för din kommentar vi är så glada när vi får kontakt med våra läsare 🙂
    Jag ska skriva något om Björnligan/Knatte, Fnatte och Tjatte. Tyvärr är det längesen jag träffade dem nu 😔
    Stor kram och hoppas du får en fin dag!!

    0
 • Tina

  Åh, så spännande 🤗 Känner dig inte, men läser ofta din fantastiska blogg, jag blir så glad😀 Stort grattis ❤️❤️❤️

  0
 • Annika

  Stort grattis! Har följt dig ett tag, men aldrig kommit mig för att kommentera förrän nu. Har också genomgått IVF och är verkligen glad för din skull!

  0
   • Annika

    Det gjorde det till slut. 🙂 Efter nummer ett hände dessutom det där man sett på film men inte trodde skulle hända i verkliga livet. Jag hade känt mig hängig ett tag så gick till läkaren. Efter halva besöket blir hon utkallad till sjuksköterskan och när hon kommer tillbaka så säger hon att hon kan meddela den glada nyheten att vi ska få ett barn till. Jag hade inte alls haft det på känn och höll på att ramla av stolen. Så nu har vi två små.

    0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.