Recept

Kryddig köttfärs med blomkål

Här har vi ett vardagsrecept med knorr. Jag hittade det för ett par år sen när jag sökte efter en variant på nötfärs som funkade i matlådan. Spetskål har jag nog inte ätit, men blomkål är ju gott så jag bytte helt enkelt ut det! (Ledsen Natalia, curry i denna rätt men du kanske vågar prova ändå? 😉)

Receptet räcker till 4-5portioner

 • 1 gul lök
 • 300 g blomkål
 • 4 port ris, gärna basmatiris
 • 2 msk olja
 • 1 buljongtärning
 • 1 1/2 tsk curry
 • 1 tsk kanel
 • 1-2 tsk sambal oelek
 • 500 g nötfärs
 • 2 1/2 dl mellangrädde
 • 1 dl vatten
 • 1/2 tsk salt
 • 2 krm peppar

Skala och hacka löken. Skär kålen i mindre bitar.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Fräs grönsakerna i hälften av oljan tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna. Lägg över i en kastrull.Stek färsen i resten av oljan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna.Tillsätt grädden och vatten, låt småkoka 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.