Jobb,  livet

BAM! BOOM!

Min vecka var lite långtråkig, vanlig, full av oro för Tinder dejten och om han blivit ointresserad eller bara var stressad på grund av corona-viruset och hur det påverkade hans jobb. Sen kom fredag morgon, tredje dagen av hemma-kontor och jag vaknade tidigt och slog på datorn med en kopp te i handen. Stämde av ett möte jag skulle hålla i åt min chef och sen efter 20 minuter får jag ett meddelande på Skype från henne. Meddela alla chefer med anställda i Sverige att de ska vara beredda på att planera om HELA sin dag, och det kommer bli en lång dag.

Snacka om överraskning. Vi hade börjat planera konsultneddragningar, prioritera projekt och diskutera kostnader vi kunde skära – men nu verkade det vara större saker på gång. Tretton timmar senare tog jag av mig mitt headset och bara började gråta. Jag hade precis avslutat det sista samtalet med en av mina anställda där jag informerat honom att han var ett undantag. 9 timmar tidigare hade han fått information om att från och med måndag och 6 veckor framåt skulle han vara arbetsbefriad, liksom jag och de allra flesta på företaget. COViD19 alltså, vilken jäkla cirkus!

Under dagen hade jag själv fått informationen, delat den, svarat på frågor. Diskuterat med teamen vad de behöver göra för att kunna stänga ner verksamheten så länge och säkra att eventuella användare och kollegor i Indien och Polen kunde fortsätta jobba. Det värsta var att vara den lyssnande, förstående, större människan i dialog med medarbetare. Medarbetade som var ledsna, oroliga, arga, egoistiska, frågvisa och tysta. Så när spänningen släppte så kom alla uppsamlade känslor och jag bara grät.

Helgen har sen inneburit mer jobb och jag kör sista rycket nu, sen söndagkväll. För från och med imorgon är jag korttids permitterad. Företaget har beslutat att hoppa på Tillväxtverkets deal, att de ersätter 50% av vår lön under förutsättning att att vi arbetar 60% än mindre. Så, från och med imorgon och i 6 veckor får jag inte ens läsa mail, svara på telefonsamtal eller skype samtal förrän den 4e maj. Så jag har 6 veckors ovald semester, och ja, jag får bra betalt även om det inte är full lön.

Vad jag ska göra? Jag vet inte, har ingen aning och jag har inte hunnit tänka på det ordentligt! Får börja imorgon, när allt lugnat ner sig imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.