Funderingar,  resan mot mamma

Farsdag

Idagfirar vi alla fantastiska pappor i vårt avlånga land. T blir inte firad trots att just en fantastisk far är just vad han är. Han gör allt för sina barn, allt och lite till. Min egen far är på väg hem från en weekend i Stockholm. Där har han och mamma ätit gott, strosat i stan, känt på stadslivet och bott på hotel. Brorsan har köpt en bok på ortens bokhandel och det blir säkert lite firande ikväll när de kommit hem.

Själv sitter jag och är tung i hjärtat. Det är en ensam dag. Att den här dagen kommer att vara tung tills dess att en bonuspappa kliver in i mitt liv det får jag nog leva med. Det känns extra tungt idag att det barn jag får inte kommer att ha en pappa. Ingen varm trygg fanns att krypa upp i, ingen skäggstubb att kittlas av eller manlig förebild att försöka hitta en pojkvän som lever upp till. Ingen pappa som svingar barnet mot taket skrattandes så det kiknar eller kommer springande och lyfter upp och borstar bort gruset efter vurpan på cykeln. Det känns som att jag på ett väldigt själviskt sätt förnekar mitt framtida barn något som betytt massor för mig. Kanske är det därför som idag är en tung dag? En dag för lite tårar och funderingar.

0

4 kommentarer

 • Kristine

  Ditt barn er så heldig som kommer til å få MANGE farsroller å se opp til. Som eg har sagt før, så kreves det en by å oppdra et barn. Og den byen har du. Du har din familie, du har Natalie sin mann, du har min mann og alle mulige rundt deg som kommer til å oppdra barnet ditt. Som kommer til å være fanget, skjeddstubbene og alt du skulle måtte glemme. Du tar ikke fra barnet ditt noe. Det må du aldri tro. Du har alt å gi og ditt barn kommer til å bli verdens heldigste som får deg og din by i sitt liv ❤️

  0
 • Alex

  Min pappa suger. Vi har en relation för att jag har accepterat att han är sån. Och för Nils skull. För han är bra med Nils. Och med en snäll kvinna vid sin sida är han snäll.

  Ditt barn kommer heller aldrig ha en pappa som straffar hen vid misstag, prioriterar annat och andra, jobbar för mycket, straffar med att frysa ut dig osv.

  Så det finns för och nackdelar med en pappa tyvärr.

  0
  • happy

   Du har rätt, kanske bättre med ingen pappa än en dålig pappa! Får hoppas det finns andra vuxna män som kan vara fina förebilder 💗

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.