Recept

Recept : Kantarellsoppa

Hade tjejerna i bokklubben på besök igår och som alltid är det en rolig utmaning att välja sopprecept! Jag har fått massor av kantareller av pappa så frysen dignar av påsarna jag tryckt in, så jag tänkte passa på att skämma bort med lite god kantarellsoppa. Som grund till mitt recept är min mammas mångåriga soppfavorit och ett recept från Arla.

Livets kantarellsoppa (6pers)

200g grönkål

2msk smör och rapsolja

500g kantareller

3 schalottenlök

3 vitlök

3msk vetemjöl

4dl matlagningsgrädde/grädde

6dl grönsaksbuljong (smakrik)

10 rosépepparkorn

1dl portvin

Ripsa grönkålen av stjälken och riv sönder i mindre delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över smör & rapsolja och knåda in i grönkålen tillsammans med salt. Ställ in i varm ugn (225g) i 10-12 minuter. Rör om under tillagning.

Är dina kantareller färska eller förvällda så stek dem i smör under tiden du hackar lök och vitlök. Blanda i löken och stek mjuk. Tillsätt mjöl och blanda sedan i buljongen lite i taget. Låt därefter koka på låg värme i 15 minuter.

Kör ner stavmixern och kör soppan slät. Tillsätt sedan grädde och låt sjuda upp. Smaksätt nu soppan med krossar rosépeppar, salt, peppar och portvin (whiskey, konjak eller sherry ta vad du har hemma!)

Redo att serveras med en grötig ostmacka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.