Slängde ihop en pasta igår som blev så god att jag delar den vidare. Har du plockat lite av skogens gula guld, dvs kantareller eller har du liksom jag en pappa som godhjärtat letar upp dem och levererar dem? Då passar den här pastan dig!

2-4 portioner pasta

1 pkt bacon

100g förvällda kantareller (ca 150g färska)

1 gul lök

2 klyftor vitlök

2dl grädde

Timjan

1tsk soja

1 msk kalv fond

0,5-1 dl hackad Persilja

Salt & peppar

Riven parmesan

Förväll kantarellerna i en torr stekpanna. Hacka löken och vitlöken och stek mjuk på medelvärme. Hacka bacon och stek i en annan stekpanna. Medans baconen steker färdigt kan du lägga i timjan och hackade kantareller i lökblandningen. Därefter tillsätter du baconen, grädde, soja och fond. Låt allt koka upp. Är såsen för rinnig kan du reda den lite. Nu i med persiljan och den nykokta pastan. Riv över lite parmesan. Klar att servera!

Har du mjukost, ricotta eller creme fraiche hemma? Rör ner lite av det, tror inte såsen skulle må dåligt av lite extra krämighet!

*uppdaterat recept, då Alex påpekade att jag glömt kantarellerna i receptet