Jag gör allt för att lagra så mycket sommar det bara går innan hösten kommer. Passar på att ta ett bad till, för det kanske är årets sista. Eller hänga ute i loungemöblerna för det kanske är sista chansen för i år. Jag plockar björnbär och fryser in för att kuna smaka på sommaren när temperaturerna är lägre och mörkret kompaktare. Jag till och med rakar ner lite på mig själv för att jag inte hängt tillräckligt på uteställen i sommar eller gått på konserter. Trots att jag vet att de pengarna lagts undan för ett mer långsiktigt mål.

Jag försöker maximera sommaren, njutet. De varma kvällarna, de ljusna mornarna. Jag försöker checka av min mentala lista över somriga upplevelser och plockar med mig dem. Jag är inte riktigt sugen på höst än, jag tycker det känns sorgligt och vemodigt att ytterligare en sommar passerat. Åren liksom swishar förbi, det är redan tre år sedan jag sålde min älskade lägenhet och gjorde mig redo att bli bonusmamma. Tre år. Nu ska jag påbörja en annan resa, en resa mot biologiska barn.