Tjejsnack by Happy

En del av Girlytalk

Morotsrulltårta

Japp då kan jag passa på att tipsa om denna magiska rulltårta som jag svängde ihop idag för att finnas med på årets påskfika. Jag har stulit receptet nästan takt av från brinkenbakar och det är helt fantastiskt gott.

RECEPT

Rulltårtebotten
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 dl majs- eller rapsolja
Ca 2 dl fint rivna morötter

1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.
4. Riv morötterna och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.
6. Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad. (I mammas ugns tog det nästan 10min)
7. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt. (Sockret funkade inte för mig, nästa gång kommer jag prova att stela med riven kokos istället)

Fyllning

50 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 gram kall cream cheese

1. Vispa smöret i ca 2-3 minuter.
2. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till.
3. Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.
4. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Rulla ihop till en rulltårta. Pudra med florsocker om du vill.

Kakan är godast kall och håller sig i kylen i flera dagar.

2 kommentarer

  1. Men det här var ju genialt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.