Tjejsnack by Happy

En del av Girlytalk

Har du tagit ställning?

Har du anmält dig till donationsregistret? Varje dag dör det människor i väntan på organdonation, organ som jag med varm hand lämnar vidare den dagen jag inte behöver dem längre. Har du tagit ställning? Vad gör du med dina organ den dag kroppen och själen inte längre bor samman?

För många år sedan, medan jag fortfarande pluggade gick socialstyrelsen ut med en uppmaning att skriva upp sig i donationsregistret så att mina anhöriga inte behöver fundera den dagen det kanske inträffar att ett beslut måste fattas. Det är obehagligt att tänka på, men om min kropp inte längre fungerar som min kropp så ser jag hellre att delar av den återanvänds i andra individer som har möjligheten att leva ett bättre liv pga min olycka.

Så, ta dig en funderare och om du också känner dig givmild, eller undrar om du är registrerad donator – så logga in här och gör något åt det! Länk!

2 kommentarer

  1. Bra uppmaning! Jag är också anmäld men vet inte vilka organ de kommer kunna använda. Hoppas de använder bukspottkörteln för att fixa botemedel mot diabetes. Eller om man kan forska på en som inte funkar då…

    • happy

      17 mars, 2019 at 18:23

      Jag tänker att de får ta det de har användning för. Hellre att stå till förfogande OM det finns något användningsbart ☺️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.