När man under torsdagskvällen inser att man ska ha middagsgäster såväl fredag och lördagkvällen och facilitera ett julbak med julgodisverkstad under lördag eftermiddag och energin att åka till mataffären är lika med obefintlig. Vad gör man? Åker till Ica efter jobbet på fredagseftermiddagen? Trängas tillsammans med övriga stressade, galna, varma och svettiga vuxna – och griniga och hungriga barn? Det är vad jag anser vara terror på högnivå.

Så jag funderade lite och insåg att min fredagsmorgon jobbmässigt var lugn och obokad och jag fattade ett beslut. Min helgshopping utfördes utvilad på ett folktomt Ica. Med morgongrusiga ögon och personal som var upptagna med att fylla på hyllor och komplettera varor. Den shopping som i eftermiddag hade tagit minst 45 minuter – inklusive tiden jag swishat runt, runt på parkeringen för att hitta en parkeringsplats och undvikit att bli påkörd av andra stressade bilister eller träffa på kundvagnar eller personer som irrar runt på väg till det ena eller andra.

Så veckans tips – ska du handla och inte har möjlighet att använda dig av Mathem eller övriga onlinebutiker med hemleveranser, passa på att göra dina inköp innan jobbet!!

Pst. mitt fredagsmyssällskap är förövrigt mr T med björnliga, där de senare kommer på ett första besök i mitt nya hem