Bästa vänner,  lördag,  Träning

Tacksamhet

Förra helgen tillbringade jag på yoga retreat. Min bästa vän E frågade i januari om jag ville hänga på och då var jag inte sen att tacka ja. En lördag med fokus på välmående kan väl bara inte bli fel tänkte jag! Det känns som väldigt längesen frågan ställdes och väldigt mycket har hänt sen dess, men i lördags morse vaknade jag tidigt och fixade i ordning en väska för dagen. Stack hemifrån och mötte upp med E för en båttur ut till en av de mindre bebodda öarna i skärgården.

Vid båten mötte vi upp fem andra, fick på oss flytvästar och lastade ner våra väskor och yoga mattor i durken och stack iväg. Vi mötte upp två andra båtar fullastade med kvinnor och njöt av den korta turen till ön.


Väl framme lastade vi ur och letade upp lokalen vi skulle vara i där vi mötte upp arrangören och dagens instruktör, Lisa.

Efter att vi rullat ut mattor, placerat väskorna i hallen begav vi oss ut på en vacker joggingtur runt ön, ca 2,5km (så ni kan tänka er storleken). Två varv i behagligt tempo blev det i solskenet innan vi fyllde på med vatten. Under joggingen hade jag möjlighet att småprata lite med kompisar till E. För en större del av gänget som var med var hennes grannar, träningskompisar, mammor till barnens kompisar mm. Härligt att få träffa dem och lära känns dem, det är ju personer som jag hört talat om mer eller mindre under de år hon bott där.

När vi efter svettats lite gick vi in i lokalen och körde ett 90 minuters yogapass som var tufft och avancerat, men väldigt roligt. För mig som inte yogat på ett halvår var det lite kämpigt till en början, men kroppen hittade lugnet, positionerna och andningen snabbt och Lisa guidade oss stabilt genom hela passet. Efter meditationen som avslutade den fysiska delen av dagen rullade vi ihop mattorna och gick ut i solen igen.

Nu kom momentet bubbel, jordgubbar och mingel. Sen serverades lunch för de som ville, andra bytte om hoppade in i bastu eller bad. Båda aktiviteterna blandades med mycket prat och skratt och en härligt uppsliten stämning.

Sen bar det av hemåt efter ett kort svalkande bad vid båten för att fräscha upp oss lite.

Jag avslutade eftermiddagen med ett stort glas vatten på E’s veranda. Så fylld av tacksamhet, lugn och glädje. Vilken energi det finns i att delta på sådana här aktiviteter om given av positiva kvinnor med massor av social energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.