Jobb,  Resor

Tokyo!

Okej, det är snart en vecka sen sista inlägget. Veckan har varit lugnare ur ett arbetsperspektiv (jag förstår ärligt talat inte hur Japan kan anses som världsledande på vissa saker, de har det mest saktfärdiga tempo jag någonsin upplevt. Veckans möten hade kunnat avverkas på en halvdag…) Jag tänkte dela några snapshots från veckan som gått.

Here we go!


Spolljudsknappen på toaletterna tycker jag är underhållande oavsett hur många gånger jag reser hit. Varför? För privacy… mmmmmm

Valen av rengöring efter ett toalettbesök är också en historia för sig. Hur vill du ha vatten, hur hårt, hur varmt? Utlovar fnissattack om du provar!

Gatuvy i Ikebukuro, i närheten av där vi bodde.

En sån här dräkt måste vara alla mäns favorit utklädningskostym, eller? Finns även i rosa, vitt och blått.

Vad sägs om vad jag tror är energidrycksutbudet på ett av apoteken i närheten?

Det här var helt klart min favorit, vad är det för något? En vältränad gris?

På besök i Asakusa och det angränsande kvareteret Kappabashi för att utöka min knivkollektion, spottade Tokyo Skytree på håll.

Paraplystället på kontoret, fantastisk uppfinning och det bästa av allt? Ditt paraply står kvar där du lämnade det. Japaner respekterar verkligen ditt och mitt.

Figurklippta buskar vid tågstationen i Ikebukuro

Utsikten från mitt hotellfönster, med den mäktiga vulkanen Fuji-san som kuliss

En väldigt japansk sushi restaurang där vi tog av oss skorna vid entrén, satt på golvet, fiskarna simmade runt i öppna dammar och man fick låna inomhusskor för att gå på toaletten.

Utsikten från United Airlines lounge på Narita flygplatsen. Skänker en tacksamhetenstanke till mr T som gett mig access till den här lyxen. Jag hade varit en mer sliten människa utan det.

Så Arigato gosaimazu Japan – see you soon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.