livet,  Träning

Min nya träningsform

För ett par veckor sedan berättade jag att jag spontant signat upp för att ta upp ett nygammalt intresse. Sedan dess har jag varit på en handfull träningspass, haft superskoj och skadat mig.

För att berätta mer är det en samling av varierande erfarna gymnaster som samlas i hallen två kvällar i veckan. Det är sena pass som börjar 20:45 och håller på i 90 minuter – så man är trött i kroppen och samtidigt hög på endorfiner när man kommer hem och kryper ner mellan lakanen någon gång vid elvatiden på kvällen. Gruppen består av yngre förmågor som aldrig slutat träna gymnastik, men som slutat tävlingsträna och mest kör på skoj. En del av samma kaliber som mig själv, det är 10-20 år sedan de var gymnaster och vill nu ta upp en gammal träningsform och sen är det de föräldrar som har barn som är gymnaster och som själva vill testa på och lära sig kroppskontroll, volter och hjulningar.

Det är som ni förstår varierande åldrar, kroppsstorlekar och både tjejer och killar. Många känner varandra från andra sammanhang men vi är några som är helt nya i såväl föreningen som salen. Oftast börjar passen med 45 minuter hård uppvärmning där det med högt flås körs såväl spänst som styrka och kroppskontroll. Därefter lite kort stretch och teknikövningar. Salen som vi kör i är ny, högst ett par år gammal, och en sal byggd för gymnastik så där finns trampolin bana (läs trampolin som är 5-10m lång) och nedsänkt i golvet. Det finns tumblinggolv, mattvåder, dubbla trampoliner, bom och trampetter och allt annat som behövs för att kunna leka och ha skoj i flera timmar.

Och OJ så skoj det är, problemet jag har just nu är att jag för 1,5 vecka sedan voltade upp på en hög tjockmatta och tappade baansen så jag föll bakåt och landade på svanskotan på golvet. Det gjorde som ni kan förstå galet ont, jag försökte fortsätta passet men smärtan satte stopp. Senare samma vecka var jag tillbaks på golvet och lyckades på något sätt förvärra skadan trots att jag var förstiktig. Så nu har jag haft uppehåll och försöker läka det så att jag kan träna på torsdag igen. Som jag saknar det!! Har ni möjligheten att delta i Gymnastik för Vuxna – ta den!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.