Resor,  Semester,  Tips

Hyra semesterhus

För första gången någonsin har jag nu provat på att hyra ett semesterhus istället för att bo på vandrarhem, hotell eller B&B. Vi valde att boka med interhome.se som är en stor internationell känd organisation. De har verksamhet i flertalet länder i Europa och bokningskontor/service på ännu fler. Vi var rätt sent ute med vår bokning upplevde jag då vi var ett stort sällskap med rätt så specifika krav. Vi ville ha 9 eller 10 sängplatser, vi vill ha privat pool, grill och huset skulle inte ligga för långt ifrån have och i närheten av Cannes och Nice.

Så hittade vi ett hus, som inte var mitt första alternativ, men som de vuxna i den andra familjen varmt förordade för sitt läge. Då jag och T har väldigt begränsade erfarenheter av den franska rivieran lyssnade vi på dem, huset uppfyllde våra övriga krav och en bokning gjordes.

Bokningen var lite omständig, då ägarna till huset kanske hade vissa restriktioner till vilka som fick hyra. Så i första läget skickades enbart en bokningsförfrågan, som dagen efter bekräftades via mail. Interhome var dessutom väldigt hjälpsamma och den bokning samt deposition som vi lagt på ett hus i Italien löstes och pengarna gick till en delbetalning av vår nya bokning. Mycket bra service!

Betalningen gjordes i delar, först en delbetalning inom en vecka från bokning, Sen betalades resten ca en månad innan resan. Information om exakta adress uppgifter och hur vi hämtade ut nyckel fick vi ca 1 vecka innan avresa, nu var vi redo!

Nyckeln plockades ut på ett kontor nere i fiskebyn, information kring utcheckning lämnades och viss övrig information.

Huset var alldeles kanon! Vi hade 4 stora sovrum, alla med individuella badrum. Ett stort “vardagsrum” och ett beredningkök. I direkt anslutning till poolen fanns en uteplats med grill som vi nyttjade massor.

Lyxen att barnen har kunnat bada så mycket de vill, medans vi vuxna tagit ett glas vin, lagat lunch eller middag eller för dem att kunna hänga i sofforna med sina mobiler medans vi suttit och pratat. Alla har fått “sitt” utrymme även om vi bott tillsammans. Det här gör jag gärna fler gånger, och gärna en längre period redan nästa sommar!

Nackdelen, det är klart att det finns nackdelar. Vi visste redan från början att vi skulle bli matchefer. Både T och jag gillar att laga och äta god mat, den andra familjen har inte alls samma intresse eller förmåga. Vad som däremot hände var att det var vi som lagade, röjde, handlade och fixade 85% av allt med mat och kök – inte riktigt lika schysst. Ett sällskap på 10 personer skapar ju dessutom ganska mycket sopor, vi fick inga instruktioner kring sophämtning, sopsortering eller liknande. Något som till viss del skapade en stressad stämning då ett av barnen fortfarande använder blöjor.

När veckan var slut så var det dags för utcheckning. Den gick till så att en kvinna kom till huset en avtalad tid. Gick igenom fastigheten och gav oss tummen upp. Tog max 10 minuter och därefter satt vi i bilen på väg mot en dag på stranden.

Jag kan varmt rekommendera hyra hus på semestern, hitta en välkänd organisation och var noga med vilka krav och önskemål ni har på boendet. Boka i tid och ha det sen riktigt gött!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.