Bonusfamilj,  Resor,  Semester

Etapp 2

Så lördag morgon väckte vi barnen redan vid 7, för att komma iväg i tid. Om fredagens bilresa inte erbjudit så roliga saker utanför bilrutan så var lördagen något helt annat. Vi åkte vidare söder ut genom Tyskland och kom in en kort sväng i Österrike innan vi följde Rhen genom Schweiz. (På tal om Schweiz, det är verkligen ett land som är svårt att uttala – har hört många versioner på det under sommaren :))


Även om jag var lite lockad hade vi inte tiden att köra igenom San Bernadino passet, utan vi tog tunneln under bergen istället. Bitvis var det ganska mycket trafik, men inga stop utan det flöt på rätt bra. Liksom under fredagen gjorde vi kortare stop för att fylla på med energi i såväl resenärer som bil. Jag fick dessutom äran att agera ut mitt “blond svenska” register och fick hjälp att fylla på någon vätska i bilen som ska blanda ut dieseln… Fråga mig inte, men en mycket trevlig man på en service station hjälpte mig medans killarna sprang på toaletten.

Schweiz bjöd på magiska naturupplevelser och jag och T pratade om att vi bara måste lägga ett kortare stopp i området på en framtida resa för att få vandra lite i dessa magnifika berg. Efter Schweiz kom så Italien och nu peakade temperaturen på 38,5grader – något som krävde ett stop för att få känna på sådan värme efter kalla svenska sommardagar. Kartappen i min telefon, som vi använde som support till vår monterade, men inte uppdaterade GPS påpekade att vi kunde ta en alternativ väg för att undvika köerna runt Milano – så det gjorde vi. När klockan var närmare 18:00 rullade vi in i den lilla fiskebyn. På en restaurang nere i hamnen satt den andra familjen och väntade på oss och någon timma senare plaskade tre mycket lyckliga barn runt i husets pool.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.