Varannanveckasfamilj

Morsdag

För tredje gången den här månaden sitter jag själv i radhuset medans familjen firar en högtidsdag. Idag är det så klart Morsdag som uppvaktas och jag känner mig om möjligt mer fel än en fluga i havet. Blommor har fixats, fruktsallad har hackats. Och en kokbok har inhandlats till barnens mamma (av mig…). Att hon helt ignorerade farsdag och jag fick stå för 100% av presentinköpen då har ignorerats. Har jag nämnt att T har ett stort hjärta?

Min mamma som alltför ofta bor alldeles för långt bort kommer nästa helg på besök. Då ska jag rå om henne och pappa hela helgen. Undrar vad vi ska hitta på för mysigt? Promenader, lite god mat och en sväng på stan kanske…

PS. Finns det någon dag för oss bonusar? Vi som inte fött barnen men ändå lever med dem, skrattar och gråter med dem, älskar och hatar dem? Vi som kramar och pussar, läser godnatt sagor och röjer fram frukost? Vi som går emellan bråk mellan syskon eller när pappa ser svart och är oresonlig? Vi som läser läxor och hämtar från fritids, vi som känner oss lite med och lite utanför?

2 kommentarer

  • Alex

    Kära Happy! Jag skriver detta i all välmening.

    Du måste sätta ned foten. Ni är INTE en familj. Och med det menar jag att du, T, hans exfru och barnen inte är en familj. Du har valt T och med honom kom tre barn, det är okej och något du får acceptera och det låter dessutom som om du är en himla bra bonusmamma.
    Men exfrun ör inte okej.
    Du ska INTE köpa morsdagspresenter till henne. Hon ör inte din mamma och hon är inte mamma till dina barn. Presenten ska inköpas av barnens pappa alt av barnen själva alt barnen med pappas hjälp. Jag förstår att T både jobbar mycket och inte mår jätteproppen psykiskt och att han ber om din hjälp men att du köper presenter till hans ex är bara att skälpa alla. Du vill inte köpa, känner sig stressad och blir lite deppad, T tror att han kan slippa och kommer tappa inspiration även till att köpa presenter till dig och barnen lär sig aldrig att ge.

    Dessutom är morsdag för ALLA mammor. Även bonusmammor så du skulle självklart blivit uppvaktad.

    Tänk på att du fått tre bonusbarn och inte fyra, den fjärde ska vara en vuxen människa och bära dig likväl som si bär honom.

    ❤️

    • happy

      Jag vet inte vad jag ska svara, du har rätt. Den här presenten köpte jag dock på eget initiativ, och jag var oerhört fundersam kring om jag skulle göra det eller inte. Jag borde nog ha gått på inte. Suck, denna jäkla snårskog det tar tid att lära sig navigera 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.