Tjejsnack by Happy

En del av Girlytalk

Bridget Jones Baby

Jag såg Bridget Jones Baby för ett tag sedan. Både jag och T älskade de tidigare filmerna och T har flera gånger under vårt dejtande refererat till olika scenarion ur filmerna. Jag såg fram emot att se den nya filmen tillsammans och tyckte det var genuint roligt att en ny film spelats in. Och vi skrattade flera gånger under filmen, men känslan jag tog med mig från filmen var “tänk om jag aldrig får chansen att bli mamma”. Jag gråt mig till sömns den kvällen, med Ts armar runt mig och tårarna rinnande. Den tanken har slagit mig förut, men inte med en sån kraft och insikt som då och där.

Jag har tre fantastiska bonusbarn, som jag älskar och jag är så glad över att få vara en del av deras liv. Däremot tror jag det är naivt att tro att det skulle kunna ersätta egna, biologiska barn. Att få vara med i hela processen, få vara gravid, vaknätter, skitblöjor och allt. Jag kände då att tomheten att kanske inte någonsin få ta del av det gjorde mig halv. Hittills har jag alltid trott att en dag händer det mig med, jag kommer följa alla vänner som gjort den resan redan. Men tänk om inte…

Då hoppas jag att jag inte blir sur och bitter. Jag vill göra försök, men tänker inte ta föregivet att det går. Det är ju tyvärr så att jag inte är någon ungdom längre, och även om det lyckats en gång är det mycket som ska klaffa. 

På tal om barn, T och jag har bestämt att inte sluta med preventivmedel förrän vi båda mår bättre. Att skaffa barn vill vi ska vara ett aktivt val, för att vi båda vill och känner att det är rätt. Men shit vad jag blev tagen med garden nere av den filmen… 

5 kommentarer

 1. Åh 🙁
  Jag hoppas så att du får bli mamma, även om du är lite äldre så finns det ju massa hjälp att få med hormoner och ivf och ja massa grejer jag inte kan något om. Så om du verkligen vill så ska det nog gå!

 2. Lät kanske lite väl klämkäck nu, förlåt! Jag förstår helt dina tankar och känslor, ville bara peppa lite.

  • happy

   20 februari, 2017 at 09:11

   Pepp är välkommet! Lite lustigt hur irrationell och känslosam man kan bli av en film… ?

 3. Det är en väldigt känslosam film, jag både skrattade och grät öppet när jag såg den, tror de flesta kvinnor (och män?) som har tankar på att skaffa barn blir berörda. Försök ta till dig det positiva budskapet, det kommer fixa sig! Vi har väl alla en liten Bridget Jones i oss 😛

  • happy

   24 februari, 2017 at 08:49

   Ja, hon lyckades ju trots en väldigt snurrig (och rolig) resa på vägen dit. Jag tar med mig peppen!! ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.