Tjejsnack by Happy

En del av Girlytalk

På semester

och min låne telefon samarbetar inte med wordpress, så jag får helt enkelt gå in i ofrivillig bloggtystnad. vill inte ha jobbdatorn igång mer än nödvändigt, så lovar uppdateringar när jag  är ute ut radiotystnaden igen!

Jobbkval

under våren har ett beslut att byta roll på jobbet vuxit fram och jobbansökningar har skickats ut. I slutet av maj spontansökte jag en tjänst, jag inte var helt övertygad om att jag ville ha – men som kanske skulle kunna ge mig rätt erfarenhet för att få de tjänsterna jag verkligen vill ha. Så resonerade jag. Efter tre snabba intervjuer kom tystnaden. Och tystnaden har varit kompakt. I fyra veckor. Så jag antog att rekryterande chef gick vidare med en annan kandidat.

Under tiden kom det ut en annan jobbannons, en tjänst som är min ”drömroll” och inom en domän som jag har erfarenhet av. Där har rekryteringen bara påbörjats, den är verkligen i sin linda… och igår så hände allt.

Chef 1 ringde och ville presentera mig som huvudkandidat för facket (detta är ett obligatoriskt steg i chefsrekryteringsprocesser på mitt företag)  samtidigt som Chef 2 kontaktar mig och vill ha ett skype möte om min ansökan. Chef 1 ville ha besked inom 2h och jag gav honom ett, att jag fortfarande var intresserad men jag har även ansökt en annan tjänst. Så sen dess har mina tankar snurrat, ska jag tacka ja till tjänst 1 (som är okej) eller avvakta rekryteringen till tjänst 2 (som jag verkligen vill ha)? Ska jag vara helt ärlig med det till chef 1? Kan jag fråga chef 2 vad mina odds är att få tjänsten? Kan jag fråga chef 2 vad han anser? Ska jag dra tillbaks min ansökan till tjänst 1 för att inte försätta chef 1 i en prekär situation?

Dagens plan är möte med chef 2, därefter möte med chef 1. Däremellan ska jag ha bestämt min strategi. Wish me luck?

Tid ifrån varandra

För mig är det ett så okänt fenomen, att behöva ha tid ifrån varandra. Alex skriver om det här och Elaine Eksvärd skriver om det här och här. För mig är det så okänt, annorlunda och bakvänt. Jag har bett T säga till mig när han behöver egen tid, och det gör  han. Senast i helgen sa han rakt ut ”Jag behöver vara själv, kan jag få vara det”. Självklart får han det, bara det att jag blir lite stött (fastän jag inte borde) och jag övar mig på att inte ta illa vid mig av det behovet. (hej hej anknytningsproblem?)

När jag tänker efter har jag kanske också det behovet, men i mycket mindre utsträckning. Jag får det tillgodosett under de veckor när T reser och har en allmänt stressig tillvaro. Då går jag runt och gör det jag vill, i det tempo som jag föredrar. Just nu är det en del hemmafix och jogging, massor med egentid.

Det här är helt enkelt något som jag måste lära mig att förhålla mig till. Att T samlar energi genom att vara ensam, att han känner sina egna gränser och gärna spenderar tid på eget håll. Själv. Jag däremot samlar energi genom att umgås med människor, tillsammans. Men jag måste hitta fler att tanka energi med än med T. Annars kommer jag dränera honom.

Somrig Rabarbersaft

I helgen tog jag mod till mig och skar av ett gäng rabarberstjälkar och googlade mig blå efter recept på rabarbersaft. Det känns som en somrig dryck som jag ville testa mig på och med lite små justeringar på funna recept fick jag ihop två flaskor (1,5l) somrig rababrersaft.

Hemkokt rabarbersaft

Är ni nyfikna på hur jag gjorde kan ni läsa mitt recept nedan.

Somrig Rabarbersaft
ca 7-800g rababrber
1,5 l vatten
saften från 1 apelsin
saften från 1 citron
5dl socker

1. Skär ned rababrbern i små bitar, lägg i en stor gryta och fyll med 1,5l vatten
2. Koka upp och låt koka i 15 minuter (rör inte, då blir saften grumlig)
3. Ställ ett durkslag på ett annat stort kärl och häll av avkoket
4. Pressa ut den sista vätskan och häll tillbaks saften i den rengjorda grytan
5. Koka upp igen, tillsätt saften av citron samt apelsin och socker
6. Skumma av (dvs när saften kokar bildas skum, detta skum ska du ta bort med hjälp av en matsked till exempel. Det är detta skum som annars orsakar mögel i saften)
7. När allt skum är borta, ta det rengjorda durkslaget. Lägg i en gammal kökshandduk och sila genom saften.
8. Häll upp saften i rengjorda, varma flaskor. Förslut och förvara kalla.

Blanda cirka 1+3 eller 1+4 beroende på hur stark saft du tycker om!

Telefonkrash

I fredags tappade jag min telefon i asfalten. Ni kan ju bara gissa resultatet? Glaskross-partaj deluxe. Det var rikligt med små, sylvassa glasbitar så här en vecka innan semestern. Det som sen var bra var att jag lätt kunde registrera ett suppportcase och åka till en service disk och lämna in min telefon. Det som var mindre bra var att det tar två veckor att laga den (2!) och att den telefon som jag kunde få låna sån läge antingen var en Samsung (trogen iPhone användare i 6år och totalt inkompetent på Android) eller en långsam iPhone5.

Den långsamma iPhonen är så långsam att jag inte ens kan mobilblogga, något som gör mig lätt frustrerad. Det ironiska är att det jag sist försökte blogga, igår, var att saker kändes bra. Att vi har haft två mysiga veckor och kanske, kanske börjar vi vända på skutan. Idag utmanade jag ödet, jag ställde frågan hur det kändes. Samma, sämre eller bättre. Vet inte var svaret som gavs. Jag är fascinerad och jag skräms av förmågan att kunna pausa sina känslor. För mig snurrar tankar och känslor konstant runt i en vind. Ibland starka som virvelvindar, tornados och ibland bara som en liten bris. Brisen är så klart när det är lugn och harmoni i mina relationer, när de bara är utan att ifrågasättas eller vara himlastormande.

Virvelvindarna är så klart när det strular. När det som för två veckor sen ställs lite på sin spets och jag inte riktigt kan vara lugn med det. Svaret på min fråga hänger alltså i luften, där en del av svaret är ”Jag tycker vi har haft det mysigt de två senaste veckorna”, ”jag har inte hunnit tänka på det” och ”det ska bli skönt semester”.

Hej hoppet, jag lever med dig ett tag till!

Bonusfamiljer.

Tänk vad det kan kännas bra att få läsa en bok som bekräftar att man inte är onormal, konstig och irrationell? Eller vänta, irrationell är jag ju, det vet jag. Men det finns fler där ute i världen som är det. Som reagerar som jag på typ liknande situationer. Det är ett mönster, som man inte pratar så mycket om – men som identifierats och det finns böcker om det. Jag har bara läst några sidor i en av böckerna som jag blev tipsad om, men det känns redan bättre.
Att jag är knäpp som får känslomässiga utbrott och känner mig osedd – det är vanligt för bonusföräldrar. Vi som inte har barn sen tidigare och inte förstått att när barnen kommit till världen finns det inget som kan tävla med dem om uppmärksamhet. Oavsett om barnen är hos er eller den andra bio-föräldern.

Lunchade med min bästa vän E igår,och hon bekräftade den där känslan av att bli nedpetad. När hon blev mamma för 8 år sedan mindes hon plötsligt att hon stundtals var svartsjuk på sin dotter. För sambon hade helt plötsligt bara ögon för dottern. Så det verkar inte vara unikt, men det lite unika är att jag blev nummer 4. Jaja, det är i alla fall med stor nyfikenhet jag fortsätter läsa!

Natalia, here I come!

Igår bokade jag min resa till Island och Natalia!!
Kort därefter lade jag ut en fråga på Facebook över vad man absolut inte får missa när man är på Island. Eftersom jag i ärlighetens namn inte har en enda aning, min huvudsakliga anledning till resan är att träffa Natalia!
Hittills har jag fått följande förslag, och jag måste ju säga att alla känns lockande…


This photo of Gullfoss is courtesy of TripAdvisor

Tingvalla, driftande kontinentalplattor

Surhaj

Blue Lagoon

Reykjavik centrum

Har du något som ännu inte hamnat på brainstorminglistan? Hit med fler förslag bara!!

DHL…

Är det okej att bli lite lätt galen på paketdistributörer? Jag beställde för 1,5vecka sedan ett bord till vår uteplats och frågade (när jag väl förstått att jag inte kunde ta med mig bordet direkt från deras lager) vilket leveransbolag de använde sig av.

”DHL” svarade kassören glatt. ”De skickar sms dagen innan, och du kan bestämma vilket 3h intervall som passar dig bäst att vara hemma och ta emot dem”.

För att summera läget. Borde skulle ha levererats i måndags, men i måndags fick jag ett mail om att jag skulle boka avlämningstid. Tidpunkter att välja på var 9-17 igår eller idag. 9-17? Vilken normalt fungerande vuxen individ kan sitta hemma en hel arbetsdag för att vänta på en paket leverans? Så här sitter jag nu och väntar på ett paket från DHL, som kan levereras närsomhelst under min arbetsdag. Jippi! Tur jag har möjligheten att jobba hemifrån, men tänk om leveransen kommer mitt i ett av mina viktiga möten i eftermiddag?

Spännande.

Morgonen…

…är nog den bästa stunden på dagen. Så här års försöker jag att titta till mina blommor en stund varje morgon. Ser kollar hur min tomatplanta mår, vattnar lite, kollar att klematisen växer. Sådant medelåldersbeteende odlar jag och jag mår bra. 

En stund i morgontystnaden, en tidig sol och fågelkvitter. Nog för att det idag var mer av skat-kackel, men ni förstår vad jag är ute efter. Funderar lite på hur mina blommor ska överleva Frankrike… måste lösa det problemet inom kort.

Iceland here I come!

Igår fick jag en så galet bra idé, jag ska under min kommande semester ta mig tiden och åka och hälsa på Natalia!! Saknar henne något så  fantastiskt, och jag får ju min egen ”lokala” guide. Dessutom, vad kan vara bättre än att festa i Reykjavik med Natalia? Galnare kan det nog inte bli!! Nu ska vi bara bestämma när, sen köps det flygbiljetter.

« Äldre inlägg