• Date,  M

  Den här känslan…

  …att det är lätt, enkelt och ärligt. Den känslan är överallt i relation till M. Det pratas mycket jakt och spel med singelkompisarna, att det är vad som krävs för att få en man på kroken. Jag kan inte det spelets regler, jag är den som vill ha närhet om jag hittar en närhet jag tycker om – och jag har hittat en man som jag upplever är likadan.

  Härligt, fräscht och bubbligt som en flaska Pellegrino känns det i min kropp…

  Han är ingen man av sms generationen, han ringer helst och när han i måndags skrev “Vi hörs senare!” så kunde jag lugnt landa i att det är exakt det vi kommer göra. Han kommer ringa och vi kommer prata. Mina tidigare dejter hade fått hjärnan att snurra, varför är han tyst? vaddå hörs senare? Men M ringde under kvällen och kollade läget och jag meddelade att jag skulle få mitt hem invaderat av min bror med familj senare i veckan… Så torsdag skulle vi kunna hänga.

  Någon timma senare kändes det så oändligt långt till torsdag när vi skulle kunna ses, så när han kom tillbaks från sin träningsrunda hade han fått ett sms med en fråga om jag fick titta förbi på en god natt- kram innan han somnade. Tillbaks kom ett erbjudande om övernattning. Så fick vi möjligheten att vakna bredvid varandra i tisdags morse, äta frukost och hångla sådär extremt mycket som bara nyförlskade par gör.

  Sen fick jag besök och ägnade dagarna åt att hoppa på klippor, utforska omgivningarna och bara umgås med mina gäster, mer om det i ett annat inlägg. Torsdagkväll jag bjöd in på vegetarisk lasagne och häng, kravlöst enkelt och gott. Nu åker han iväg på semester i morgon, en vecka med barnen på Öland och det känns som en lång vecka innan den ens börjat.

  Men låt oss återkoppla där jag började. Den här mannen, det är helt otroligt hur det kan kännas så enkelt. Hur jag kan våga vara så ärlig och tydlig med vad jag vill, behöver och känner. Att det känns så bra, att kunna säga det och få bekräftat att det är inte bara jag – att vi båda känner att det här är något riktigt unikt och härligt. Jag vågar inte riktigt tänka tanken, men är det lätt är det rätt?

 • Familj,  Okategoriserade

  Syskon

  Som mellanbarn har jag två härliga syskon, en äldre syster och en yngre bror. Ibland reflekterar jag över hur tre så olika individer kan komma ut samma genbank och uppväxtmiljö.

  Min syster, jobbar som revisor. Har ett stort driv och engagemang (här är vi lika) och är numer chef på någon nivå inom regionen. Hon håller i utbildningar och tror hon styr sina under chefer och anställda med järnhand. Hon sätter familjen först och sen dess att hennes barn kunde prata har de fått fatta beslut, belsut som jag som publikexpert ställer mig frågande till. De har fått fälla avgörandet i frågor som jag tycker är för stora för barn att bestämma i, där man som förälder har ett ansvar att prioritera ÅT barnen. Min syster har ett stort hjärta, men hon har också ett stort behov av kontroll och planering. Så stort att det blir schismer i familjen när hon inte får som hon vill. Hon har dessutom svårt att vara nyanserad och kan ibland låta hård och elak trots att hon bara vill visa omtanke.

  Min bror är ett typiskt yngsta barn. Han bodde hemma längst, han använde mamma som tvättinrättning i många år därefter och han använder fortfarande mina föräldrar och deras hus som sitt andra hem där han lämnar barn, hämtar matlådor och lånar diverse maskiner och utrustning. Han jobbar som automationstekniker på ett lokalt företag och är duktig på det han gör. Lojal och trofast med en oförmåga att fatta beslut. Att bestämma sig för en resa till sin syster gör han helst inte förrän dagen innan avresa och då kommer det en familj på fem personer. Min brors oförmåga till beslut är också kopplat till andra saker som renoveringar, jobbyten och eventuella flyttar. Dessutom är han smårasistisk… på sånt sätt som vita män i svenska småorter ofta är. Jag tycker det är extremt obehagligt och tar diskussionen, men har svårt att värja mig mot de anklagelser som han har mot det strukturella sätt som den stora flyktingvågen innebar för hembygden och hur den indirekt och direkt påverkat hans barns förskola, skolgång och förutsättningar i kommunen.

  Det vi ändå har gemensamt det är vår förkärlek till barn. Vi engagerar oss till 100% och vi leker, hoppar, busar! Alla tre har stora energikonton och vi gör av med dem på allehanda projekt. det stora hjärtat till våra närmaste finns också där, även om vi är olika bra på att visa det för varandra och för andra!

 • Date,  Tinder

  Dejtande pågår…

  Det må vara epidemitider, corona finns i samhället runt omkring oss och Folkhälsomyndigheten i Sverige går ut och rekommenderar att vi håller oss till oralsex eftersom man inte vet om sjukdomen smittar vid sexuella kontakter. Är det bara jag som innan jag har sex med någon redan passerat hångelstadiet? Och DET är ett bekräftat smittosätt. Så nej FHM, förlåt men jag sysslar inte med avhållsamhet denna vår och sommar!

  Jag ska försöka reflektera över helgen… med början i fredags när det styrts upp en dejt med M. Han kom förbi med en preppad matkasse som lassades in i kylen innan vi gick och tog ett kvällsbad. Lite underligt att på badbryggan träffa en av de ytligt bekanta grannarna och försöka ha ett artigt samtal med henne samtidigt som M fått på sig badshorts och visar upp en jävligt vältränad kropp.

  Kvällen blev en natt och en morgon, M försvann efter frukost och jag tillbringade lördagen på en badplats där jag hoppade från bryggor, fiskade krabbor och borstade sand. En härlig energifylld dag som avslutades på stan med vin och catch up med Linda. Efter två glas vin kom hungern och ösregnet, så hotellet skänkte oss två stycken regnponchos så att vi kunde ta oss till Magazzino för deras magiska surdegspizzor.

  Medan livets händelser delades över vin och pizza kom sms:et från M som överraskade mig “Tar du bussen till mig sen?”. Jag blev tagen på sängen, ville jag? Det lockade och när jag bråkat lite med min hjärna bestämde jag för att låta sommarens motto styra – så jag svarade JA. Avslutade vinet och pizzan, beställde en Bolt och 90 minuter efter frågan trillat in i min mobil ringde jag på dörren.

  Söndagen tillbringades i ett väldigt lugnt tempo, vi hade inget intresse av att säga hejdå utan efter frukosten hamnade vi tillbaks i sängen ett par timmar innan vi båda insåg att vi var tvugna att röra på oss. En snabb dusch, på med gårdagskvällens outfit och en lånad t-shirt innan vi plockade upp sushi på väg hem till mig. Energinivån var fortsatt låg och känslan av att sitta nära, vara nära, ta på varandra var så mycket större än drivet att röra på sig. Dagens prestation var en varm och kletig promenad innan vi löste ICA besök och middagsingredienser. När M drog sig hemåt blev det tomt, men han lämnade en bra känsla efter sig. Nu försöker jag få distans, men det finns potential till något riktigt bra här!

 • Girlytalk

  Mensskydd

  Jag har funderat lite över detta med mensskydd. När jag gjort skrapningen fick jag ju inte föra in någonting där nere, så att använda tampong var ju nog nono. Då var det bara att gå tillbaks till tonårsmardrömmen, bindor! Det finns inget jag och mitt underliv tycker värre om än bindor. Det känns som att jag går runt med en prasslande blöja och odlar svamp!

  Nej hittills i livet har mitt favorit mensskydd varit tamponger. Började med med Tampax med införingshylsa (praktiskt och okladdigt!) men har sen gått vidare till både OB, Libresse och billigare modeller.

  Har ett par månader spanat lite och tycker ju att tanken på en menskopp som en moiljövänligare och kanske snällare variant lockat. Efter mycket vetenskapliga undersökningar bland vänner (okej vän) som var väldigt nöjd beslutade jag mig för att testa. Så jag tittade in på utbudet och bestämde mig för en OrganiCup. Den kom i brevlådan igår och jag beslutade mig för att testa. Fan det var svårt att få in den och sitta bra, antingen läckte den eller så kände jag piggen… fick till sist in den och sov med den.

  Bra så långt. I morse tog jag ut, gjorde rent och satte in. Var till kliniken för att lämna blod och sen hem igen. Det skavde fortfarande trots att jag nu klippt av piggen lite. Så försökte mecka in den på nytt, nu känns den inte Jubel! och stack iväg till havet och märker att jag läcker!

  Bara att hoppa upp på cykeln och åka hem, orkade inte mer utan stoppade in en tampong. Väl hemma på kvällen har jag googlat som en besatt, jag kan inte föra den längre in då läcker den. Den är fullt utfälld och jag hör ett ”plopp” när den sitter på platsen. Jag vågar inte klippa av piggen mer förrän jag fått bekräftat att det krävs…

  Oanvänd men nykokt!

  Så hittade jag en instruktion som var lite mer utförlig, lite tips och knep att föra den bakåt när man för in den och vips. Nu har den suttit bekvämt i 5h. Har badat med den, spelat padel, promenerat och cyklat med den. Jag tror vi kan bli kompisar – jag och min menskopp!!!

 • IVF,  resan mot mamma

  Bebisfabrik step III

  Nu har jag äntligen varit i kontakt med kliniken igen för att lägga en plan kring nästa steg i tillverkningen av en bebis. Jag pratade med läkaren, Eva idag och vi siktar på att få till ett nytt test i augusti. Som det ser ut just nu blir själva IVF behandlingen inte förrän i slutet av augusti/september eftersom vi måste invänta första mensdagen efter semestern. Detta innebär att jag tar mina första sprutor 14 augusti för äggplock 10-14 dagar efter det.

  Tydligen är omgång två billigare, dels sparade jag 1600kr på att ta behandlingsplaneringen på telefon. Dels så kostar omgång två 39 000kr inte 47 000kr som det första. Så nu jag ta mig till kliniken för att ta ett nytt blodprov då det jag tog förra året kommer bli för gammalt innan jag är igång.

  Så, tidsplanen är nu att jag senast den 3 augusti ska de de ha det signerade avtalet som innebär att jag köper tjänsten. Då beställer kliniken hem donatorsperman och förbereder för att jag ska få utrymme på kliniken.

  Så, träffar jag en man nu i sommar som på något lite galet sätt är med på att göra resan med mig och vill vara pappan så kan jag ju spara pengarna på kontot och satsa på att ha ett vilt, galet och intensivt sexliv istället. Tills dess håller jag mig till min plan B.

 • Girlytalk

  Midsommar

  Midsommarfirande är något liksom Nyår som kan pendla mellan katastrof och pangfest. Ofta tycker jag det kan varade mycket förväntningar och förhoppningar att det är överskattat. Jag föredrar Midsommar framför Nyår, sommarljuset, utomhus, blommor och energi. Nyår är mer förknippat med mörker… och besvikelse.

  Årets midsommar hakade jag på en vännina och hennes väninna till västkustpärlan, Käringön. Eftersom trafiken på vägarna brukar vara fruktansvärda åkte vi i tid och fick en timmas väntan på färjan i Tuvesvik. Väl ute på ön kompletteringshandlade vi jordgubbar och emergency macka till mig vars blodsocker och energinivå sjunkit som en sten. Därefter hittade vi våra vänner som ankommit med segelbåt kvällen innan.

  Det sades hej, bubbel öppnades, kransar skapades och samtal bubblade. Fötter svalkades i havet och mer bubbel förtärdes. Sen tog vi våra kylväskor och klättrade ut på klipporna för skaldjursfrossa, havsbad och mer bubbel.

  När mörka moln började torna upp sig på horisonten smög vi till vårt vandrarhem. Bäddade, piffade oss och skrattade. Det var dags för middag på Peterssons. Så medans det öste ner regn satt vi inne och avnjöt varsin Löjromstoast och delade på en flaska vitt.

  När regnet avtagit fortsatte kvällen i segelbåten och med nyfunna vänner på vandrarhemmets terass innan jag tyckte att ett kvällsbad var en fantastisk idé så jag och en kille kastade oss i vattnet från aktern på segelbåten. Det är dumt att bada utan handduk, så när jag satte på mig klänningen igen blev den sjöblöt. Ett snabbt besök på rummet och fick på en ny klänning innan vi letade upp en ny båt och nya vänner.

  På väg dit fick jag mig en läxa att flipflops och blöta bryggor är en väldigt halkig kombination och en rejäl vurpa orsakade vad som idag är gigantiska blåmärken på rumpan. Det stoppade mig inte, kvällen fortsatte och vi dansade i segelbåten tills solens första strålar träffade oss. Då var det dags att summera dagen och natten med en stor jäkla skål och försöka få till ett par timmars sömn.

  Det var ett sjuhelsikes party och det var längesen jag känt mig så på topp. Jag strålade inifrån och ut, det var livsglädje och energi. Det var (nästan) nakenbad, hångel, flirt och sex under stjärnorna. Det var en helt galen midsommar som singel!!