Tjejsnack by Happy

En del av Girlytalk

Lite för impulsiv 

Igår var kanske inte T så nöjd med mig. Jag gick ut på förmiddagen för att beskära vår tujahäck som omger den lilla gräsplätt vi förfogar över. Någon timma senare har jag ställt till med lite mer…

Som ni ser var det inte en dag för tidigt som dessa buskar förpassades från trädgården men det blev väldigt fri insyn på vår veranda. Något som nog ingen av oss uppskattade men allra minst T. Han konstaterade krasst att han inte hade energi med ett sånt projekt men hjälpte till att slita bort de döda buskarna.

Sen stack jag in i duschen och iväg på ett bröllop och jag hade ett litet dåligt samvete gnagande att jag kanske borde lösa det där gapande hålet. Så på väg hem idag svängde jag förbi en planthandel och införskaffade lite nya buskar.


Allt går med lite vilja och hjälpsam personal, så vi stuvade med gemensamma krafter in buskarna i min lilla bil och jag for hem och började gräva.

Nu fyra timmar senare är jag nöjd med mitt dagsverke och misstänker att resten av häcken kommer att behöva bytas inom kort. Men jag tar inte på mig fler projekt just nu…

Ikväll…

…går alla mina tankar till Natalia som skriver om det kanske svåraste beslutet någonsin här. Det är aldrig lätt att vara klok. Inte ens i efterhand. Jag vet inte om det är extra svårt när man är två. Jag vet bara att det är djävulskt smärtsamt och att jag anklagade mig själv något så enormt. Jag vill bara skicka med en tanke ut till alla, man är två om att ta risken och man är två om att fatta beslutet och stå för konsekvenserna, oavsett vad man bestämmer sig för.

Jag är, mitt i allt det jobbiga, glad att Natalia har Icey med sig. Han är en stabil och varm person med ett stort hjärta. Jag vet att han kommer att ta hand om henne, jag önskar ändå att jag var närmre och kunde vara ett bättre stöd.

Gymnastik

Hur hamnade jag här? Jag sitter och väntar på att gå in i en gymnastikhall för första gången på 20år! Jag har smygstartade lite, funderat på om jag inte ska testa på det där med gymnastik för vuxna. Under 15 år var jag aktiv gymnast, började som 3-4 åring i barngymnastik klass och slutade inte förrän jag som 18åring flyttade från min hemort.

Jag älskar att röra på mig. Använda och testa min kropp, och nu när min höft fortfarande krånglar efter snedbelastningen så tänkte jag prova på en annan träningsform. Så i söndags googlade jag runt och letade lite och hittade gymnastik för vuxna i en gymnastikhall bara 8 minuter hemifrån. Jag skickade iväg ett mail och beklagade att jag var försent ute och frågade när vårens pass började. Döm om min förvåning när jag fick ett svar i måndags som svarade att om jag bara skickade in mina uppgifter skulle jag få en plats. Åh snacka om att jag ångrade min spontanitet. Ångesten knackar på och jag är sugen på att bara sticka härifrån. Springa så fort jag kan, men nu är det dags att gå in och börja. Wish me luck?!

Livet och kärleken

Hur går det egentligen? Mår T nå bättre? Har han kommit upp över ytan?

Jag vet inte till 100%, men vad jag kan känna bara av att dela vardagen med honom är att han är närvarande. Han kramas och pussas, pratar med mig, är intresserad, hör av dig på telefon och sms och frågar saker. Han är nyfiken och engagerad. Stor skillnad från i våras och somras. Även om han så sent som i söndags hade en dipp är det markanta förbättringar på situationen. Jag har inte dragit upp det, försökt dissikera det och analyser, istället njuter jag av stunderna och nuläget. Kär och lycklig.

Konferensuppdatering

Jag håller inte på och glömmer bort bloggen, men tyvärr är det nu en fas när mycket hamnar emellan. Ska försöka att klämma in lite uppdateringar här och var så klart.

I början av veckan har jag varit iväg med mitt nya jobb på konferens. En lära känna varandra konferens där vi mest satt i möten för att underlätta min nya chefs jobb. Skönt när man sätter agendan själv och kan bestämma vilka punkter man ska avhandla, då går det ju finfint att lösa sina egna problem. 

Det var åtminstone två bra dagar. Tid att nätverka med kollegor, prata, känna och klämma lite på dem. Sen hänge jag med två andra och slappade en timma i utomshusbadet innan middagen. Det var inte fy skam..

Vi var till ett av de här ställena längs kusten som erbjöd rum med en magisk utsikt. Jag kom hem sent igår med en grym huvudvärk som inte släppte trots vila, alvedon och mycket vatten. Kanske är det inte optimalt att försöka hantera två roller samtidigt, ser verkligen fram emot att snart bara behöva göra det ena…

Störst av allt

Den här boken lyssnar jag på idag, och jag hade kanske dömt Malin på förhand på grund av att jag tycker att hennes pappa (Lars GW Persson) är genuint obehaglig och en stor clown. Jag har läst och hört så många positiva reaktioner och recensioner av den, så på senaste bokklubben valde jag att vi skulle läsa Störst av allt, av Malin Persson Giolito.

Korrigering, jag läser inte – jag lyssnar. Min andra ljudbok och jag är fast. Lo Kauppi som läser är fantastisk och boken är fängslande. Malins ordval, meningsbyggnad, så som hon bygger upp historien. Jag har ännu inte nått mer än 60% men jag måste redan nu rekommendera den. Läs den! Fängslas, dras med, förtrollas av historien.

En födelsedag till…

Som jag skrev här är september en födelsedagsmånad av klass. I torsdags åkte jag hem till mina föräldrar och sen följde en och en halvs dag av förberedelser och en kvälls festligheter. Lägg därtill umgänge med föräldrar, brorsa med familj, min farmor och farfar, en mindre dansk invasion och min syster med familj så kanske ni förstår att jag var lite socialt utmattad i söndags.

Trots det försökte jag mysa så mycket som det bara gick med T innan han tog flyget till USA i måndagsmorse. Imorgon är det födelsedag och den ska jag fira tillsammans med E. Det blir vinlunch på stan och en ledig eftermiddag som ska spenderas med bankkortet i högsta hugg och en uppfräschning av höstgarderoben. Jag har haft så många supertråkiga födelsedagar de sista 15åren att det känns bra att hänga med E. Hon har koll på den töntiga vikt jag lägger vid födelsedagar och jag är helt övertygad om att det blir en kanondag!!

Resor

Det verkar som att det kommer att bli en höst med flertalet resor, något jag verkligen älskar. När jag reser uppskattar jag tiden jag har hemma på ett helt annat sätt, och jag uppskattar miljö ombytet. Hösten kommer erbjuda resor såväl i jobb som privat och jag är riktigt pepp på det.

Hittills den här hösten har det varit fokus på Sverige resor. En helg med fina K i värmland, nu denna helgen är jag hos mina föräldrar för att fira min mammas 60års dag (och kanske plocka lite svamp) och en sväng till kusten för att fira ett bröllop mellan två vänner. Sen drar det igång. Det blir en privatresa till Italien – med vin fokus i vackra Toscana under vindruvsplockningssäsongen sista helgen i september. Därefter siktar jag in mig på en weekend i New York med T som ska dit på jobbresa. (För när ens sambo reser tokmycket i jobbet innebär det ett stort ointresse att resa privat, så då reser jag till honom och förlänger helt enkelt hans jobbvistelse där!) Och jag tänker att gotta ner mig rejält i Alex New York tips inför resan, och testa nya restauranger och kvarter!

Sen kommer jag behöva åka 1-2 veckor till vårt kontor i Bangalore, och helt ärligt gör det ingenting att planera in det i kalla mörkaste november! Därtill kommer jag ha ett team i Polen som också förtjänar ett besök under hösten och så pratar jag och T om att ta med barnen på en solresa någonstans. Om inte annat för att få oss kunna ligga vid en pool och läsa en bok och andas. Nu när jag backar lite tror jag att ytterligare resande kan bli jobbigt, men vi får väl se. Det kanske blir en spontanare.

För även om min höst är full av resor, är det ingenting om vi jämför med Ts jobbresande. Hans ursprungliga plan var att åka till Florida imorgon, för en konferens och komma hem nästa fredag. Men… Florida håller på att evaktueras på grund av ett besök av orkanen Irma – så resan blir istället till New York för jobb där.

Orkanen Irma

Florida konferensen blir ombokad till oktober. Veckan innan New York mötet. Därtill ska han till Las Vegas på en utbildning och veckovisa besök i södra delarna av Tyskland. Så vi får försöka att ses så mycket vi kan de kommande månaderna, men nog sjutton kommer det att bli ett pusslande 🙂

Ett graviditetstest

Jag har haft en liten klump i magen de senaste dagarna eller om det till och med är veckor. I somras missade jag att ta mina mini-piller ett par dagar, något som kanske inte är så konstigt när man lever semesterliv och inte dyker ner i badrumsskåpet dagligen. Att jag missat ta dem varje dag sammanvägt med ett aktivt sexliv har gjort att jag börjat fundera. För de minipiller jag äter innebär att jag inte får några blödningar (så skönt!) och så började jag fundera på hur man då kan få reda på OM man är gravid. Så de här tankarna har snurrat och jag har kanske börjat känna graviditetssymptom och funderat på hur verkliga eller inbillade de är. För visst sjutton kan jag tycka att mina bröst är lite ömma, eller att jag har lite illamående – ja shit vad sjuk man kan bli och vilka symptom man kan frammana med lite tankekraft…

Så för att åtminstone veta passade jag på att köpa ett Clearblue test igår, när T ändå är på tjänsteresa och jag inte behöver göra en så stor sak av det förrän jag själv vet. Jag preppade allt igårkväll och gjorde testet i morse. Snacka om blandade känslor när resultatet kom. Jag är inte gravid! Jätteskönt, för just nu vill jag inte trassla till livet ytterligare och sätta ett barn till världen där jag inte är känslomässigt trygg i relationen. Samtidigt vore det så jävla skönt att för en gångsskull släppa taget, vara lite icke-kontrollerande och bara låta det hända. För det kanske är det enda sättet för mig att få egna barn?

Oavsett, jag är inte gravid. Däremot funderar jag allvarligt på att byta preventivmedel och gå över till Natural Cycles (Natalia skriver om det här). Jag räds lite över alla ”röda” dagar som kommer att finnas i början av användandet. Vi är ju vana att ha sex flera gånger i veckan… ska vi behöva kladda med kondom då? Eller ska vi chansa? Det snacket behöver jag ta, men nu vore en bra period att byta eftersom såväl jag som T ska ut och resa var för sig ganska flitigt under de kommande månaderna.

Jag skaver

Jag vet inte vad det är, men något är det med mig. Just nu skaver jag i så många olika relationer och konstellationer. Jag känner mig inte hemma och mysigt bekväm med någon. Det skaver litet och lite större, på jobbet med min närmsta kollega, i överlämningen till min nya tjänst,  i dialog med mina bästa vänner och med T. Det är som att jag själv inte vet hur jag ska bete mig, varför jag inte orkar hålla fokus och lyssna/delta i samtalet. Jag begär i tysthet mer och saknar drivet i min egen närvaro. Det kanske är så ibland, att jag måste ladda mina relationsbatterier – men det är inte roligt. Jag älskar ju att socialisera, bubbla, skratta, prata och lyssna. Dra slutsatser och lösa problem, lyssna och försöka placera mig i den andres situation. De sista veckorna är jag mer av bara trött och mediokert deltagande. 

« Äldre inlägg