• Diverse

  En dos av tacksamhet

  Vad är ni tacksamma för i er vardag? Finns det något som gör er extra varma i hjärtat? Det är klart att det gör, men ibland stannar jag upp och noterar det och lägger det i minnesbanken. Det kan vara en känsla, ett ögonblick eller en situation…

  Idag är jag tacksam för

  • att jag och Ms dotter övade spanska glosor ihop. Steg för steg får jag lite mer utrymme i familjelivet
  • sms:et från Natalia att födelsedagspresenterna kommit fram
  • att kunna ta en promenad i den krispiga kvällsluften tillsammans med M
  • att jag har så nära till skratt när jag är med M och hur glad jag blir av hans leenden
  • Rehabövningarna för mitt överansträngda fotvalv verkar hjälpa, långsamt blir foten bättre och klarar mer belastning
  • hur välkommen jag känner mig i min nya bonusfamilj
  • att tomaterna jag plockat av plantan mognar i skålen på köksbordet

  Vad är du tacksam för idag?

  En skål kommer lastad med hemodlade plommontomater
 • IVF,  M,  resan mot mamma

  Hur blev det med barn?

  Veckorna som gått sen jag började jobba och jag har börjat träffa fler bekanta har jag från flera stycken fått frågan “hur tänker du kring barn nu då?”. Självklart att frågan dyker upp eftersom jag har lagt mycket tid och pengar på att försöka bli gravid och nu har jag träffat en man, är det nu jag ska få familj?

  I ett tidigare inlägg från juli tog jag kort upp frågan hur jag tänkte kring barnfrågan nu när jag träffat M och tänkte skriva lite mer hur jag funderar nu och framåt. Att vara nyförälskad sätter ju hela logiken och det rationella tänkandet på spel. Jag är fullt medveten om att min hjärna just nu är drogad och full av hormoner och endorfiner och därför kanske jag inte tänker helt klart och därför har jag fortsatt pausat hela skaffa barncirkusen.

  Jag och M har inte pratat barn sen den där natten och morgonen i juli, ska det bli något mer prat så kommer det vara jag som för det på tal. I samband med min menstruation i augusti började jag äta kombipiller igen, eftersom jag ogillar att ha mens och M var orolig för konsekvenserna av att frekvent ha oskyddat sex.

  Den starka drivkraften att få barn och bygga en familj svalnade under våren och sommaren, när jag i slutet av juli insåg att jag inte undertecknat och skickat in kontraktet för ett tredje försök såg jag det som ett tecken. Jag började fundera på hur det kändes i kroppen att inte utsätta den för fler nålstick och äggplock. Hur det kändes att varken få hoppas på ett plus eller förfasas över en skrapning. Slutsatsen? Jag var okej med det, det var mer än okej jag kände mig färdig med den resan. Efter ett långt samtal med min mamma, som trots allt varit den som följt mig under alla år av att vilja ha barn så kändes det ännu bättre. Hon stöttade mig, hon stod vid min sida och frågade mig rakt ut “Happy, din barnlängtan – var den inte som störst mellan 30 och 40?”.

  Jag tog med mig frågan, sög på den och funderade. Vad är det värt att återigen försöka få barn? Om jag lägger ett osäkert försök i ena vågskålen – vad lägger jag i andra vågskålen? Där insåg jag låg hormoner, nålstick, äggplock, hopp, förtvivlan och kanske min växande relation med världens finaste man.

  Så, alla försök till att skaffa barn själv är lagda på hyllan. Om jag och M ska bli föräldrar, jag vet faktiskt inte. De månader som gått sen i april när skrapningen gjordes har jag långsamt landat i tanken om att inte bli mamma. Mitt hjärta har accepterat det kanske kommer det ett kärleksbarn, kanske inte men en sak är säker. Mitt liv kommer fortsätta vara fullt av barn, kärleken till barn och kärlek.

 • Bästa vänner,  Bonusfamilj

  Önskelista

  Jag fyller år på söndag, året som gått har varit ett omtumlande, förändringsstarkt år och innehållsrikt år. Det jag satte mig ut att göra för ett år sedan har jag gjort och även om resultaten inte blev som jag önskade så ångrar jag inte ett beslut eller något av det jag gjort.

  Med en födelsedag snabbt på intågande behöver man fundera på en önskelista och hur man vill fira sin födelsedag— jag är avundsjuk på Natalia som oftast har tydliga önskemål och visioner om hur hon vill bli firad (även om i år blev ett undantag pga situationen). Först ut min korta och enkla önskelista…

  Med en höst som fortsätter från hemmakontoret önskar jag mig sköna loungekläder, i mjuka färger och material. Typ det här setet från H&M

  Loungewear eller träningskläder från H&M

  Sen har jag gått och förälskat mig i detta halsband som syns runt många influencers halsar senaste månaderna.

  Halsband Ester från Tilda Lou

  Kanske en snygg handväska som komplement

  Slutligen skulle jag verkligen kunna tänka mig ett Spa-besök i present. En eftermiddag eller kväll med rätt sällskap och en chans att bara hämta andan och ladda upp. Varför inte Ästad Vingård som alternativ till Falkenbergs Havsbad som jag blev förälskad i under mitt första besök där i augusti? Ser riktigt hur jag vill sjunka ner i de varma baden och titta på höstrusket utanför fönstrena.

  Ästad Vingård

  Hur ska jag fira då? Jag kör på tredagarsfirande först en middag med bubbel tillsammans med tjejerna på fredag och en födelsedagsmiddag tillsammans med bonusfamiljen på lördag. Söndag, som är min egentliga födelsedag, hoppas jag bara göra saker jag vill. Kanske baka en födelsedagstårta, äta en god frukost, bli bortskämd med pussar och kärlek. Vet inte om jag behöver så mycket mer, en soffa en varmfilt och en bra bok i rätt miljö.

 • Funderingar

  Humörsvängningar

  I morse fick jag meddela ett kompisgäng att jag inte kan bli med på skidhelg i vinter, detta eftersom jag bokat in skidresor både med familjen precis innan jul och med M och barnen i början av februari. En tredje resa inklämd mellan dessa två hade blivit såväl tight som dyrt.

  Det finns olika sätt att hantera en sån situation, ligga lågt och hoppas att någon annan bangar först, försöka glömma svara eller bara vara ärlig. Jag valde att inte linda in det utan var helt ärlig och skrev att jag redan blivit uppbokad och inte kan prioritera en tredje resa. Då öppnade jag kranen av känslor hos en av tjejerna.

  Vi har det senaste halvåret börjat umgås och under perioder hördes vi flera gånger per dag. Vi firade hennes födelsedag och midsommar ihop, vi har varit på partaj på andra orter på västkusten och träffats på lunch och promenader. Jag vet att hon har en hemsk PMS och mår skit de dagarna, men jag har hittills inte varit den som fått ut för det… tills idag. Jag fick flera långa meddelanden där hon beskrev mig som en dålig vän. En som inte finns där och stöttar eller ställer upp, som bara tillbringar tid med min kärlek. Hon påpekade att jag släppt min idé om att bli mamma och att jag gjorde allt för M – för att jag är förälskad, men det är inte säkert att det håller.

  Hon radade upp sak efter annan som jag inte gjorde eller gjorde fel. Jag svek mina vänner för en man och det skulle hon aldrig göra. Trots att jag vet att det är hennes hormoner som spökar så tar jag åt mig, jag blir ledsen och känner mig låg. Har jag verkligen blivit en så dålig vän? Är jag den som inte finns där och stöttar och som bara vill prata om hur bra det är? Hennes PMS talar högt, hårt och skarpt!

  Nej. Det vet jag ju att så är det inte, och nu funderar jag på hur jag ska bemöta det. När kan jag ta upp det med henne? Hur ska jag ta upp det och vad ska jag säga?

  Jag kan inte rå för att jag hittat kärleken och inte hon, men jag tror det är där det skaver. Att jag är lycklig och kär, hon är olycklig och ensam. Extra mycket idag.

 • Recept,  Tips

  Morotsrulltårta

  Älskar du också morotskaka? Det enda problemet med en fluffig morotskaka är att frostingen bara ligger på toppen. Jag sitter och kladdar med min kaka och smetar ut frostingen så att jag får lika mycket i varje munfull. När jag för ett år sedan ramlade över det här receptet från Brinkenbakar blev jag överlycklig och nu i helgen bakade jag två stycken tillsammans med min mamma. En för farmor-fika och en för att ta med hem och fjäska för min nya familj och som de gillade den!

  Tårtbotten
  2 ägg
  180 g socker (2 dl)
  120 g vetemjöl (2 dl)
  1 tsk vaniljsocker
  1 tsk kanel
  1 tsk bikarbonat
  1 tsk bakpulver
  50 g majs- eller rapsolja (0,5 dl)
  100 g fint rivna morötter (ca 2 dl)

  Cream Cheesefrosting
  50 g rumsvarmt smör
  60 g florsocker (1 dl)
  1 tsk vaniljsocker
  200 g kall cream cheese

  Tårtbotten

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader vanlig ugn.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.
  4. Riv morötterna (på den fina sidan av rivjärnet) och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.
  5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.
  6. Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad.
  7. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du hällt lite kokos på. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt. (om pappret är svårt att ta bort så brukar det hjälpa att fukta det lite)

  Cream Cheesefrosting

  1. Vispa smöret i ca 2-3 minuter.
  2. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till.
  3. Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.
  4. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Om frostingen känns hård, låt den stå framme i rumstemperatur i någon halvtimme. Rulla ihop till en rulltårta. Pudra med florsocker om du vill.
  Kakan är godast kall och håller sig i kylen i flera dagar.

 • Lista

  Höst = nystart!

  Som jag skrev i förra veckan innebär hösten ofta en nystart, jag är laddad och har funderat lite på mål med hösten. Jag kommer fortsätta jobba hemifrån och bara fyra dagar i veckan fram till sista november så för att mina fredagar inte bara ska försvinna upp i tomma intet så känner jag att lite mål är på sin plats! Jag har satt mål för olika delar av livet, fysiskt välmående, relationer och jobb. Och nej, mina mål är inte SMARTA – de är mjuka och utvärderingen kommer att vara lika mjuk. Jag ser listan lite mer som påminnelser om vad jag behöver vara observant på…

  • Rehaba min fot så att jag kan återgå till min löpträning, tills dess ska jag två gånger i veckan hitta alternativ konditionsträning typ spinning.
  • Ge utrymme för mina vänner! Jag är medveten om hur lätt jag har att försvinna in i nya relationer, hur jag lätt absorberas och gör mig själv tillgänglig till min nya pojkvän och med det försvinner från vänskapsarenan. Jag ska med omsorg välja ut vänner jag vill lägga min tid på och investera där. Kompisar kommer få stryka på foten, de kommer få mindre uppmärksamhet och tid.
  • Medvetenhet i att bygga relationen till M på ett hållbart sätt. Inte vara för tillgänglig, för snäll, för inställsam och anpassningsbar. Jag behöver också jobba på att ta emot hjälp, omtänksamhet och snällhet – vara lite mindre “kan själv”. Bygga ett hållbart vi tillsammans med M.
  • Bevara balansen. Balansen mellan jobb/fritid, jag/vänner/pojkvän, träning/vila. Här känner jag nu att balansen mellan extern stimulans och egen tid kommer vara svårast med tanke på att jag även under hösten kommer tillbringa väldigt mycket tid i mitt hemma kontor.

  Vad har ni för mål med hösten? Har ni förslag på mål jag borde inkludera som jag inte har med?