• Nyårslista

  Året 2020

  Hur skulle du sammanfatta året med bara ett ord?
  Händelserikt

  Vem saknade du under 2020?
  Familj och vänner. 2020 färgades starkt av pandemin och med den försvann rörelsefriheten. Resorna pausades och med resorna så försvann facetime med familj och vänner som inte bor nära. Det tillsammans med att jag inte är någon stor telefonpratare har inte underlättat kontakten…

  Vad spenderade du mest pengar på?
  IVF behandlingen som fyllde årets första kvartal.

  Vad lärde du dig under året?
  Att livet inte går att planera utan bara att leva

  Vilken är den största förändringen du gjort under året?
  Många förändringar har skett utan att jag valt det. den 100%iga permitteringen från slutet av mars till mitten av augusti, att jobba hemifrån och att inte kunna resa fritt är några av dem som många av oss drabbats av. Här vill jag fokusera på en förändring som jag valt att göra och det är att börja styrketräna. Under 2020 påbörjade jag min resa att bli bekväm bland vikterna på gymmet. Nu under restriktionstiden väljer jag mina gymbesök med största omsorg i både tid och omfattning men det är en god vana som jag etablerat och håller fast vid.

  Vad har du haft/gjort för mycket under året?
  Egen tid.

  Vad var favorit resemålet under 2020?
  Från att ha fyllt 2019 med spännande resor har 2020 gått på extrem sparlåga. Dels på grund av IVF behandlingen som slukade pengar, dels på grund av läget i världen. Jag lyckades ju trots allt göra vissa resor när det tilläts… så topp 3 är.

  1. Thailand. Hade på riktigt inte överlevt vinter halvåret utan den ljusglimten. 10 dagar av sol, värme och härligt resesällskap. Här läste jag även boken som gav mig en skjuts mot större självinsikt, det lästipset hittar du här
  2. Falkenberg. Mannen, maten, spabehandlingen, vädret. Allt var perfekt, om nu perfekt finns. Det var en magisk helg i alla fall och den avrundades med en flygresa till Alicante och mer soloch tid tillsammans.
  3. Käringön. Jag firade livets midsommar på Käringön mitt i pandemin. Helt oförsiktig och vårdslös, jag vet men fan vilken helg. Oh my f*cking God vilken helg det var. Läs mer om den här.

  Vad är du mest stolt över när du blickar tillbaks på 2020?
  Att vara vid liv och vid mina sinnens fulla bruk!

  Här skulle jag kunna skriva att jag genomgick en IVF behandling eller att jag beslutade mig för att EN gång var tillräckligt för att utsätta min kropp för sprutor, hormoner och hopp och förtvivlan. Att jag återigen tog mig ut på dejtingscenen efter misslyckandet (eller lärandet) med mr T och att jag sökte den där tjänsten som var för senior för mig men ändå kom till intervju. Trots att det varit stora händelser och känslor under året så är den största prestationen att jag inte gått ner mig totalt. Social distansiering är inte mitt starkaste game, det har tärt på min energinivå, min självkänsla, mitt välmående och mycket annat. Så det jag är mest stolt över är att jag är här, redo för 2021.

  Vilken var årets drink?
  Prosecco. Att försöka hitta ljuspunkter i tillvaron, att hitta något det går att fira och skåla för om det än är via ett Facetime samtal eller på det minsta 40årsfirandet – det spelar ingen roll!

  Vilken var årets låt?
  https://www.youtube.com/watch?v=JR49dyo-y0E

  Vad fick dig att gråta?
  Beslutet och insikten att jag inte kommer få biologiska barn.

  Vad fick dig att skratta?
  Mina vänner, de som hängt med genom vått och torrt, de nya som kommit till under året. Fantastiska minnen har skapats och som jag skrattat! Åt dejtande, plumpa situationer, åt dryga kommentarer och snabba repliker. Sen älskar jag att skratta med M, vi skrattar tillsammans åt stora och små saker jag kan lägga huvudet på kudden och skratta åt små saker han gör eller säger. Jag älskar det.

  2020 var speciellt, vad har förvånat dig mest under pandemin?
  Det som förvånar mig mest är faktiskt hur vi skapar ursäkter för oss själva för att anpassa riktlinjer och regler så de passar våra syften samtidigt som vi fördömer andra. Det har varit ett tufft år och det är inte över än. Jag tror vi alla gör det bästa vi kan och klarar av, men alla från Stefan Löfven till min syster tolkar riktlinjer och pekar finger på andra. Jag hoppas att vi tar oss igenom den här skiten och att vi gör det med empati och moral i behåll, ALLA kämpar och ALLA gör sitt allra bästa.

  Vad är du stolt över att du lyckades med under året?
  Oj jag vet verkligen inte om jag har någon prestation att vara stolt över. För att ha något att jag bibehållit träning genom rehab, restriktioner på gymmen och mörka november stormar.

  Vad tar du med dig in i 2021?
  M. Jag längtar efter fler dagar, upplevelser och resor med den här mannen. Jag vill se och smaka på världen tillsammans med honom. Fortsätta bli inspirerad och fascineras av honom, skratta med honom och älska honom. Så den kärleken vill jag ta med mig, inte bara till 2021 utan många år framöver!

 • Kärlek,  livet,  M

  150 dagar

  Det är idag exakt 150 dagar sedan jag satt där på en bänk vid motionscentralen och väntade. Lite tidig, eftersom jag inte riktigt hade koll på hur lång tid det tog att köra hemifrån mig och dit. Jag hade pratat i telefon med K alldeles innan och försökt reda ut vad man har på sig på en promenad dejt i skogen en smällhet junikväll. Jag satt där och väntade och tyckte kanske att du kom lite senare än anständigt för en första dejt.

  Jag var osäker på hur vår dialog skulle flyta, vårt messande hade varit kort och lite retro, så som man skrev sms i mobiltelefonens barndom, ett sms om dagen (de var dyra) och längre, lite som korta brev med ett hej, hur mår du? Information, hälsningsfras och namn.

  Det första som slog mig när du kom emot mig var hur sanslöst snygg du var, det hade inte alls framkommit på dina Tinder bilder, att du var vältränad hade jag förstått med tanke på ditt triathlon intresse men det som knockade mig var ditt leende. En kram och sen gick vi och pratade, varje gång jag vände min blick mot dig möttes jag av det stora colgate smilet och i dina ögon kände jag mig som världens vackraste. Sen den dagen har jag inte kunnat få nog av ditt sällskap.

  Jag älskar hur varsamt du älskar mig. Hur du lägger din kind mot min mage och bara ligger där och andas eller hur du då och då bara sneglar på mig i ögonvrån och ler. Du noterar mina egenheter, skrattar åt att det kliar i mina fingrar när jag ser ostruktur. Det känns så fint att du sporrar mig att träna och testa nya saker, hur du VILL göra saker med mig. Du får mig att tro på det normala som att min partner vill spendera tid med och göra saker med mig, hur du utan att göra någonting speciellt omprogrammerar mina förväntningar och förhoppningar.

  Det finns inte en morgon jag inte njuter av att få vakna bredvid dig, krypa upp och gosa dig i nacken medans du snoozar larmet eller hur ofta du får mig att skratta. Du har fått mig att återupptäcka gröt till frukost och gemensamma middagar på veckans alla kvällar.

  Den här tryggheten gör mig ibland osäker, är det verkligen rätt? Varje gång jag anar osäkerheten får jag en blick, ett sms, en kram eller bara låter känslorna leka runt för jag landar alltid i att det är exakt här jag ska vara. Mitt livs resa har tagit mig hit, här ska och vill jag vara. Med dig vid min sida. Tack livet för att du tog mig hit!

 • Jobb,  livet

  Livet 2.0

  Jag började fundera lite, tänk om någon sagt till mig för ett år sedan att det kommande året skulle bli annorlunda allt annat jag upplevt. Då hade jag trott att det betydde att jag skulle ha en ny liten människa i mitt liv att glädjas åt. Jag var på väg in i mitt första egna försök att bli mamma och en stor del av min tankeverksamhet gick åt att fundera på och oroade mig för hur mitt liv skulle utveckla sig som ensamstående mamma, med en mycket begränsad inkomst, vaknätter, kolikbarn och så småningom dejtande.

  Jag sitter här nu ett år senare och tycker uttrycket “Life works in mysterious ways” har väl aldrig passat bättre? Där i november 2019 var mörkret mörkt och i samband med en julkonsert med Danny Saucedo bestämde jag och J oss för att nyttja våra bonuspoäng för att komma iväg till solen. Resan till Thailand i 10 dagar med massor av sol och värme skedde första veckan i februari och corona hade börjat härja i Kina. Svenska myndigheter trodde att det skulle stanna där, men samtidigt som vi åkte hem från solen åkte många svenskar på sportlov i de europeiska alperna och fick med sig skiten hem.

  Helt galet att livet och vardagen förändrats så mycket på så kort tid!? Att det rum jag nästan inte använde förut nu är mitt mest använda rum i radhuset. Det skrivbord som stått oanvänt sen det flyttade hit nu slits i stort sett dagligen och att jag sitter i FLER online möten nu än någonsin förr. Är det detta som är Livet 2.0?

 • Okategoriserade,  Resor

  Bloggtorkan

  Är fundamental, men jag tänker om jag bara skriver saker kanske jag kommer igång igen? Det är november och livet är väldigt mycket…. vardag? Som alltid den här tiden på året längtar jag bort till sol, värme och upplevelser!

  Så jag gjorde en liten walk down memory lane och titta på en Italienresa från 2015. Lite Cinque Terre, Vernazza och Manarola.

 • livet,  M

  Helgen som gick

  Jag gör som mina bloggkompisar och skriver ett inlägg om helgen som passerat. Den har verkligen bjudit på blandade upplevelser och jag började den lite tidigt när jag gick och gymmade på lunchen. Något som passade perfekt, för vi var inte fler än 10-12 personer på plats. Det finns alltid några som är dåliga på att hålla avstånd, men med handsprit, desinfektionsspray och respekt fungerade det bra. Sen passade jag på att njuta av det fina vädret med en långpromenad tillsammans med en kollega som bor i samma område. Vi blandade jobb- och privatsnack och väl hemma jobbade jag ett par timmar till.

  Fredagsmiddag åts hos M där barnen kommit från mamma och vi pratade farsdagspresenter och drömresor (Formel1 i Singapore och ett squadhouse i Beverly Hills). En tidig lördagsmorgon följdes av ett snabbesök på ett köpcentrum i närheten för att fixa farsdagspresenter och strumpbyxor till mig. Hämtade restade delar till köket på IKEA som så fin fixat att man inte ens behöver gå in för att hämta sitt Click&Collect. Ett sms med ordernnummer och registreringsnummer på bilen så kom de ut med våra varor. Supersmidigt!

  En kort löprunda och lunch följde på det och medan jag åkte hem och piffade mig för 40årsbjudning somnade M på soffan. Sen hade jag en magisk kväll, ett litet corona vänligt firande av K med fyra nära vänner, bubbel och plockmat. Swish sa det så hade 7 timmar passerat och vi hade pratat, skrattat och pratat ännu mer. Fantastiskt härlig kväll och firande! Bara det att få klä upp sig, sminka sig och känna lite feststämning – en energikick för resten av november!

  Söndagen tillbringade jag med att städa. Rengöring av badrum, vinterförvaring av utemöbler, röjde i mina pallkragar och slängde växter på komposten. Sen blev det ett träningspass innan jag åkte till M och bjöd på middag. Är det farsdag ska väl inte pappa laga mat? Det tycker inte jag i alla fall… så jag bjöd på pannbiffar med grönpepparsås. Innan vi landade i soffan med en kopp te och Fazers mjölkchoklad med turkisk peppar i (eftersom Marabous mjölkchoklad med lakrits är superslut överallt, fler än vi som fått en ny favorit!)

 • Tips

  Saker jag…

  …lyssnar på. Katarina Wennstams nya pod Wennstams Vrede. En pod serie där våldsutsatta kvinnor får tala till punkt. Deras historia berättas och Katarina lyfter vad som gjorts bra av de inblandade poliserna, målsägandebiträdena, åklagarna osv. Fyra avsnitt ute nu, en jobbig men väldigt viktig lyssning!

  …glädjs åt. Min nya bil som jag hämtade ut igår. En ny Volvo XC40, den här gången skimrande vit. Är rätt säker på att jag kommer få besöka tvätthallarna mer frekvent de kommande två åren, men den luktar nybil och är rolig att köra. Sen att bilen jag lämnade ifrån mig fick högsta betyg är jag bara glad åt, den har jag ju älskat i snart tre år.

  njuter av. Höstsolen som spred sitt bleka ljus idag, men innan den försvann ner i havet hann jag ut på en lång promenad med solen i ansiktet och en vän och kollega som sällskap. Jobb och friskvård på samma gång!

  njuter lite extra av att jag ska hem till M på middag om en timma. Hamburgare, ett glas röd vin och filmkväll känns alldeles lagom ambitiöst! Imorgon laddar jag för ett kort Click&Collect IKEA besök och en sväng i motionsspåret – för nu är jag uppe i 6km rundor utan smärtande fot!

  …tittar på. Kevin Costners moderna westerndrama Yellowstone. Komplexa karaktärer, gripande historier, helt oemotståndligt vackra miljöer och duktiga skådespelare!