• livet

  Maj

  Låt oss summera Maj! Vilken månad, den andra hela månaden av permittering. Jag går in i min elfte vecka idag. Elva veckor av sommarlov, det är så jag blir chockad över hur bra jag trots allt hanterat övergången från intensivt arbete till lugnare tempo. Jag hör på nyheterna att antalet för tidigt födda barn har minskat kraftigt i Danmark under Corona perioden, så visst är det så att vi verkar må bra av den här perioden.

  Maj kan summeras som en emotionell barn berg och dalbana, typ Nyckelpigan. Ja, inte Balder långt i från men mitt dejtande har pendlat lite. En dejt klev av och en ny gammal klev in igen och bara att säga nej till Mr T har varit tidskrävande på sitt sätt. Jag firade hans födelsedag med att bjuda på lunch och han har svårt att balansera kompis relationen. Så tills dess håller jag fysisk distans.

  Maj har inneburit att jag hållit min steg utmaning och lite till. Mer än 15 000 steg har jag gått i snitt, jag har sprungit en halvmara, frivillig arbetat med att göra skyddsförkläden, en spa resa och haft ett antal lunchdejter med vänner och kollegor. Jag har fortsatt investera tid i att träffa vänner och när jag nu inte kvällspromenerar med Karro saknas det mig något enormt!

  Maj har inte också levererat försommardofter och magiska solnedgångar!

  Så, juni ska bli fin den med. Jag önskar mig mer förälskelse och flirt. Jag önskar mig sol och värme och tid med fina vänner!

 • livet

  Min vardag i bilder

  Jag vaknar tidigt, även nu som sommarlovsfirare, någon gång mellan 6-7:30 absolut inte senare. Kollar mobilen och försöker att inte gå ur sängen före halv åtta om jag inte ska göra något speciellt.

  Drar upp plisségardinen för att kolla morgonens väder, släntrar ner till köket, slår på tevattenkokaren. Slänger in ett bröd i micron och tar saxen och kollar in mina planteringslådor. Dags för dagens mordiska runda, jag för krig mot sniglarna som mumsar i sig min koriander…

  Min kryddlåda

  Radion med Morgonpasset i P3 åker på och gör mig sällskap i morgonbestyren. Jag tar mina piller, Q10 för att främja min äggproduktion, Folsyra förebyggande för eventuell graviditet, zink för fertilitet och immunsystem och Magnesium för energiomsättning och musklerna. Jag kör med Topformulas produkter, svensktillverkade och mycket prisvärda!

  Sen är det frukost! Älskar frukost. Varvar yoghurt/granola/banan med hembakat bröd. Måste göra nya granola så idag blir det mackor och te. En stor kopp!

  Nu scrollar jag genom flöden i mobilen, läser Mail och kollar igenom hur dagen ser ut. Försöker alltid ha någon aktivitet inbokad. Efter frukost försöker jag få det jobb eller administration gjort som behövs, svarar på Mail, har något möte och bloggar.

  Nu brukar jag försöka få till en promenad eller löprunda. Komma ut en sväng, lyssna på en podd eller ljudbok. Just nu har jag kört fast lite på Marika Smith och Sex på riktigt. En timma brukar summeras i en milrunda eller fem kilometers promenad.

  Nu gör jag ärenden eller hittar på ärenden för annars fastnar jag bara i en stol i solen. Idag hade jag en lunchdejt bokad. Så härligt att få en anledning att klä upp sig och sminka sig. Så jag plockade upp Linda och vi slog oss ner på en havsnära uteservering och käkade lunch och avhandlade alla viktiga samtalsämnen.

  Vid fyra infinner jag mig på gymmet för en uppvärmning och vid halv fem gör Karro mig sällskap. En timma och en mörbultad överkropp senare blir det en promenad hem, ett snabbt besök i duschen och vidare på möte i bostadsrättsföreningen. Dags att besluta om ansvarsfrihet, välja ny styrelse och stänga föregående verksamhetsår.

  Vid halv nio dyker jag ner i soffan, kollar upp antalet tagna steg, scrollar igenom Tinder och Badoo framför två avsnitt av Älska Mig. Serien är lättsam och rolig, lagom engagerande för att kunna socialisera med andra parallellt. Vid halv elva går jag upp och borstar tänderna. Letar upp min nattkräm och kryper ner i mitt svala sovrum. Slår på en ljudbok och ställer sovtimern på 15 minuterna och oftast får jag lyssna ikapp de sista 5 minutrarna nästa gång jag lyssnar.

 • Tinder

  En bra Tinderprofil

  Jag har lite idétorka till bloggen och tror att det beror på brist på nya intryck. Det är mycket av den nya vardagen i mitt liv, den nya vardagen som är långsammare och där det känns som att jag räknar timmarna till något. Så, jag tänkte att jag skriver om något som jag gör rätt frekvent, nämligen Tindrar.

  Hur ser en bra Tinder profil ut? Jag googlade och det har även killar gjort för jag har sett många exempel på Googles top tre länkar under veckorna som gått.

  Den här profiltexten har jag tyvärr stött på…

  Ett påstående stämmer inte:
  1. Jag har dykt med hajar
  2. Jag har sovit i fyllecell
  3. Jag är Pappa.”

  Detta skulle då visa på att man har humor och självdistans… jag förstår inte varför det ska väcka mitt intresse? Ska jag titta på bilderna och fundera på om han verkligen ÄR pappa? Nej. Funkar inte för mig.

  Här har vi då exempel två…
  Fördelar och nackdelar med mig:
  Fördel: Jag byter strumpor varje dag
  Nackdel: Det är alltid samma färg
  Fördel: Jag älskar djur
  Nackdel: Jag kanske tar dina husdjur om du har några
  Fördel: Försöker vara rolig
  Nackdel:  Jag är inte rolig.

  Okej, jag kanske är fel mottagare av de här Tinder texterna tänker jag? Men nej, det är tips till killar för att skriva en BRA Tinder bio. Någon här som skulle vilja veta mer om någon av snubbarna ovan? Jag blir mest, ointresserad.

  Eller tips 3, kanske ännu värre “Mina krav: Du ska gilla kvällar, 80 tals-musik och alkohol”. Detta ska också visa på att du som kille har humor och det ska få oss tjejer att bli extra nyfikna och inställda på att personen ifråga är rolig redan innan vi börjat messa.

  Okej, så om killarna låter bli de lama och tyvärr rent dåliga tipsen på Tinder profiltexter så skulle de kunna skriva något kort om sig själv. När jag scrollar genom Tinder eller Badoo tittar jag efter

  1. Vad jobbar personen med
   (Jo det här är viktigt!) Ser jag en selfie från en lastbilshytt bland fotona blir det en omedelbar diss, men kanske var personen ifråga VD över ett transportbolag?
  2. Vad söker du?
   Jag är ute efter att hitta kärleken, orkar inte med förfrågningar om One night stands eller KK. Var ärlig med vad du vill ha så kan jag välja utifrån det.
  3. Skriv något om dig själv
   En “conversation starter” jag vill gärna veta något om vad du gör när du inte hänger vid Tinder. Är du dataspelsnörd kommer du inte matcha med mig, om du däremot gillar resor så har vi något gemensamt.
  4. Låt inte bitter
   Det märks att vissa varit länge på Tinder och kommentarer som “Samlar du på match så välj inte mig”, “Svarar du inte på mess så ryker du” eller “Ankmun och filter och du väljs bort” är varken charmiga eller till din fördel.
 • Tips

  The Split

  Jag fångas inte lätt av tv serier, jag är nog en av de mest svårcharmade och mest lättdistaherade åskådare man kan tänka sig. Det ska mycket till för att jag ska fastna, sugas in i en serie därför kommer mina tv-tips med stora uppehåll. Nu har jag dock slukat en serie, på riktigt sträcktittat och knappt fingrar alls på mobilen medans jag haft avsnitten igång – bättre omdöme kan nog inte ges av mig…

  Serien är The Split och finns bland annat på SVTplay. Det handlar om Hannah och hennes familj och systrar. Om hennes jobb som familjeadvokat och slitningarna inom familjen, men också om kärlek, otrohet och starka karaktärer. Det är en brittisk serie och det finns ett djup i europeiska karaktärer som jag ofta saknar i amerikanska produktioner. Det är inte heller lika viktigt att huvudrollsinnehavaren är en medelålderskvinna som ser ut som 25 och som ingen vanlig dödlig skulle kunna likna sig med. Hannah är, normal, men jävligt skarp och duktig på sitt jobb. Kanske inte lika skarp i privatlivet men hon är mänsklig och hon är inte alltid glad, eller lättsam. Livet är tufft och kämpig – och bra blandat! Jag älskar hur de speglar relationerna, utmaningarna och dialogen. Den är rak och rapp men utan att vara clicheartad.

  The Split alltså, se den! Säsong 1 och 2 tillgänglig på Svtplay nu och perfekt sätt att avrunda dagen!

 • livet

  Lite av allt och ingenting

  Jag har svårt att hitta bra ämnen att skriva om för jag känner mig lite isolerad, som att nya intryck har svårt att ta sig igenom bruset av COViD19, isolering och allmän idétorka. Så här kommer ett inlägg med lite av varje som snurrar runt i mitt huvud i brist på annat…

  • Läste om att Härryda/Landvetter tar in grisar för att hantera parkslide som är en invasiv växt i Sverige och som har en förmåga att ta över och döda ALL annan växtlighet i sin utbredning. Grisar känns så ekologiskt, charmigt och förhoppningsvis effektivt!
  • Tjejsnack om sex. Den sista veckan har jag pratat sex på helt ny nivåer med tjejkompisar. Det är allt från hur man skapar förutsättningar till bra sex till detaljer som slicka killar i rumpan, när är det okej med analsex och hur vi ansar behåring. Varför har det tagit 40år att komma in på dessa frågor, och prata öppet och nyktert om dem? Är det jag som är seg eller är det först nu man är bekväm med det?
  • När dejtar man och när ses man på dejter? Ska träffa J för sjunde gången idag… men inte känns det som att vi dejtar, mer som att vi ses för “sushi och sex”. Kanske dags att ställa frågan om en längre dejt där vi får klämma på varandra mer än fysiskt?
  • Sommarplaner, hur gör man sommar och semesterplaner i en värld som är skakig på grund av pandemin? Sverige semester javisst, men kommer vi kunna resa fritt och hälsa på familj och vänner i andra delar av Sverige? Kommer resan till Kiruna och Kebnekaise bli av?
  • Varför är sniglar så enormt förtjusta i koriander men ratar helt persilja, dragon och timjan?
  • Borde jag söka nytt jobb nu under min permittering, se lite vad som erbjuds och välja ett bolag där man på riktigt får bolagsbonus och inte som hos min nuvarande arbetsgivare där bonusen är mer som en klapp på ryggen?
  • Varför är det jag som driver all tankeverksamhet och inköp av presenter till gemensamma högtidsdagar i familjen? Pappas pensionspresent (Öppet spår), systerdotterns 15årspresent (armband) och brorsonens 7års present (Romerska ringar till klätterträdet) är bara de senaste och nu förslag på morsdagspresent till mamma (Rituals gåvopaket). Ska jag bara sluta och vara lika passiv som mina syskon och riskera att inte ha en present när dagen kommer?
 • Lista

  30 saker du inte vet om mig

  Inspirerad av Natalias inlägg här tänkte jag försöka skriva ihop ett eget… hoppas det kan ge en lite mer mångfacetterad bild av vem jag är bakom den här bloggen.

  1. Jag har tävlat i både Skol-SM och SM, men i olika sporter!
  2. Jag är galet kvällstrött…
  3. …men jag älskar ett bra dansgolv och kan lugnt rocka det alldeles själv (även om det är roligare med sällskap!)
  4. Har kusiner som är systrar och har barn med samma man… och funderar ibland på om barnen är syskon eller kusiner?
  5. Är blond men har ett pigment som älskar solen och blir lätt brun som en pepparkaka
  6. Tycker god mat är en otroligt viktig del av livet, men lärde mig äta oliver, fetaost och mögelost först efter 30!
  7. Bjöd min exman på Noma medans den var klassad som “världens bästa restaurang”
  8. Kan med intresse fastna i stort sett i vilken sporttävling eller match som helst, men har aldrig förstått motorsport
  9. I mitt kök finns ingenting som inte har mer än ett användningsområde
  10. Kan texterna till pinsamt många dansbandsdängor
  11. Köper oftast med mig något ät- eller drickbart som souvenierer från länder jag besöker
  12. Köpte Japansk whiskey till min pappa och man långt innan den var så hajpad på den internationella marknaden att den knappt går att få tag på
  13. Under min polerade yta döljer sig en passionerad kvinna som ÄLSKAR att ha sex
  14. Har sprungit 6 halvmaraton med en bästa tid på 1h 49 min
  15. Jag har svårt att beskriva mig själv med ord som beskriver vem jag är och bra att sätta ord på saker jag gör
  16. Tycker inte om fåglar!
  17. Barn tycker oftast om mig och jag tycker oftast om barn
  18. Påbörjade min “ledarskapsutbildning” redan som 12 åring och då inom idrotten där jag ledde yngre barn och snabbt fick gå kurser och utbildningar för att komplettera det praktiska ledarskapet
  19. Delar de härligaste skratten med min syster och systerdotter, trots att jag och min syster inte alltid är de närmsta vänner
  20. Drömmer om en (större) båt men har absolut ingen sjövana
  21. Har alltid sett ung ut och får därmed regelbundet visa leg på systembolaget, till och med dagen efter jag fyllde 40år
  22. Tycker om känslan av att ha rensat ut och i mitt förråd finns bara två kartonger med julsaker och en med fotoalbum
  23. Har en höst/vinter och en vår/sommar garderob som jag växlar mellan och går igenom min garderob två gånger per år och slänger/skänker/sparar saker
  24. Har kört fullastad timmerbil med släp utan lastbilskörkort
  25. Kan med lätthet somna mitt i en fest eller ett samtal om jag är tillräckligt trött
  26. Blev bonusmamma första gången 2000 då min dåvarande pojkvän blev pappa med sitt ex, testade redan då på varannanhelgsföräldraskapet
  27. Gärna utmanar hjärnan och improviserar, tycker om när jag pushar och den måste växla upp i möten, argumentationer, snabba svar på tal eller för att vända på en situation med humor
  28. Sparar mina minnen i foton och fotoböcker, mina album är det första jag skulle rädda vid en husbrand
  29. Äter varken ananas, gröna ärtor eller risgrynsgröt
  30. Är en minglare och nätverkare av rang men tycker inte om att ringa upp folk i telefon