Island,  smycken

New in

Vi landade i Reykjavík sent i söndags och installerad oss i lägenheten vi lånar. Facken på island äger en del lägenheter och hus i huvudstaden och runt om i landet. Lägenheterna kan medlemmarna få hyra till ett väldig förmånligt pris och det är en sådan vi bor i just nu. Vi skulle kunna bo hos Iceys syster men ville hellre ha vårt eget ställe dessa dagar.

Icey jobbar på kontoret på dagarna och igår strosades jag runt på stan innan vi åkte till en 66˚ North outlet. Kvällen tillbringade vi med att försöka hitta boende att hyra i Holland. Det är mindre än en månad kvar och vi har ingenstans att ta vägen när vi väl landar där. Jag är ganska chill men inser att vi kanske ska ta tag i detta nu. Samtidigt har våra hyresgäster här på ön sagt upp sitt hyresavtal så vi har ägnat en vecka åt att hitta nya. Vi hade lite flyt och igår bestämde sig Iceys bästis för att han och hans fru vill hyra. Det var skönt att det löste sig snabbt och att vi får hyresgäster vi känner. Så imorgon ska vi till lägenheten och se om vi behöver fixa något innan de flyttar in.

Idag har jag mestadels tillbringat dagen i sängen med migrän. Vid fem kunde jag stå upp utan alltför mycket smärta. Då passade jag på att gå ut en sväng på stan. Icey har kompisar här ikväll och jag kände att jag ville ha lite frisk luft. Det blev väldigt frisk och kall luft haha. Gick förbi en fantastik juvelerare eller smed eller vad det än nu heter. Hildur Hafstein heter hon och jag hittade så mycket fint. Fastnade för ett par örhängen som fick följa med hem.